Witam wszystkich temat dosyć nietypowy Poszukuję gry MMO RPG na peceta lub ps5 lub Xboxa jak to w ogóle wygląda warto kupić konsolę jak tak to jaką Czy ps5 Xbox nie wiem teraz jak to wszystko wygląda. Grałem w grę memorpg jakieś 15 lat temu Załapałem się na najlepsze czasy Tibi i załapałem się na najlepsze czasy World of Warcraft Załapałem się na knight online .diablo2 , byl i guild wars , też grane było. Najlepiej chyba wspominam tibijke… mam świadomość że obecna gra nie ma nic wspólnego ze starą grą. Słuchajcie kompletnie nie mam pojęcia jak to teraz wygląda Kto w co gra jak ja zobaczyłem jak teraz wygląda Tibia A jak wygląda World of Warcraft to mi się po prostu robi niedobrze za dużo udziwnie nie jest po prostu to nie jest dawny klimat tego czegoś tego co właśnie tworzyliśmy my wszyscy gracze… No jestem w stanie wyłożyć jakieś tam pieniążki kupić konsolę ewentualnie nie wiem laptopa jakiegoś do grania czy coś Ile godzin jestem w stanie poświęcić No myślę dwie trzy godziny dziennie na pewno wieczorkiem albo rano… Wiem że teraz dużo ludzi gra na konsolach może jest jakaś gra na konsolę tylko nie wiem przez internet ludzie grają można pograć trochę czasu poświęcić w społeczności jakieś. A jak nie bardzo No to w laptopa jakiegoś bym zainwestował. Przemawia bardziej do mnie laptop , ale może się skusze na konsolę. Słyszałem że xboxa wycofali z Polski. Chciałbym po prostu pograć w coś gdzie ludzie grają faktycznie to się wszystko rozwija ma ręce i nogi myślałem nawet żeby wrócić do Tibi sobie no ale szczerze mówiąc jak zobaczymy jak to wygląda To nie jest to co ja grałem to nie jest ta sama gra zupełnie co innego odrzuca mnie aż obecna Tibia. Wowa też podejrzałem na twichu jak grają No i tak nie bardzo xd wszystko takie sztuczne. Obiło mi się o uszy jakieś finał fantasy . Grają w to ludzie ? Warto ? Macie jakieś tytuły godne uwagi? Mowie mogę kupić laptopa ewentualnie konsolę:) pozdrawiam
Szukam mmo po latach ps5/pc/ xbox
Na konsoli to sobie możesz zagrać, ale w Minecrafta a nie w mmorpg. Jak już chcesz grac to tylko laptop, bo gier na konsolę w tej kategorii prawie nie ma. Xboxa wycofują z Polski? Info masz chyba z Temu, bo nie ma takiej opcji. Jeżeli chodzi o gry, to kupuj laptopa i testuj gierki.
Grałeś w czasach kiedy min maxing nie był religią. Teraz każda gra będzie zryta przez metę, która zmienia się co patcha “balansującego” grę. Nie znajdziesz zbyt wielu gier w “starym” stylu, w których jednocześnie populacja graczy będzie zadowalająca. Tym bardziej, że te stare gry bardziej stawiały na społeczność i party. Zastanów się lepiej jaki gatunek i jakie mechaniki gier mogłyby obecnie Cię zainteresować na tyle, żeby wsiąknąć w grę. To będzie łatwiejsze niż szukanie świętego Grala sprzed 15. lat
Słyszałem o jakimś finał fantasy na konsolę że niby Mmorpg ale za wiele informacji nie ma jakoś nie reklamują tej gry i tak dalej więc nie wiem czy jest ona jakaś mocna popularna mówię też kiedyś grałem w Diablo 2 więc myślałem że może te Diablo 4 na konsoli bym pogral ale też nie widzę że wy ktoś był zainteresowany to polecić Zresztą czytałem że ta gra szybko się kończy w parę dni można ją przejść jest nudno no to w takim razie chyba zostanie tylko laptop. A podacie teraz top tytuły gier mmorpg ? Lubie party lubię społeczność itp takie gry jak LOL , CS niezbyt mi się podobają. Pobiegalbym sobie gdzieś z ludźmi, w pvp się pobawil itp . To możecie w takim razie podać tytuły z największą liczbą graczy albo nie wiem które są teraz najlepsze top 5 tytułów ja sobie popatrze . Mowie nie było mnie 15 lat przy kompie i niedawno naszła mnie ochota pograć:) pozdrawiam
Ps a co do xboxa series x jest dużo informacji w Google że wycofują go ze sprzedaży w polsce
Wycofują z całej Wschodniej Europy bo nikt tu tego badziewie nie kupuje.
Co do PS5 to sam mam wersję Pro I są tylko dwa w miarę dobre mmorpg. Ff14 (jak ktoś lubi pedonimę) I New World.
PlayStation nie jest od gówna mmmorpg, a od gier AAA.
polecam sprawdzić black desert online jedna z lepszych gier mmo na ten moment gra posiada abonament oraz są może ze 2-3 rzeczy z item shop które są bardzo przydatne w rozgrywce więc jak się wkręcisz to wcale nie są duże koszta polecam spróbować i nie słuchać pierdolenia o p2w czy innym syfie gra naprawdę ma do zaoferowania bardzo wiele a poza tym to chyba WoW,FF14,guild wars 2,albion online, elder scrolls online,warframe no i może New World
No wlasnie nie sluchaj ludzi ze ta gra jest P2W… Dopiero po roku sie sam przekonasz ze PvP jest wysuniete na end-game i nie masz szans dogonic GS’a XD
Z Twojego opisu można wywnioskować, że jesteś przedstawicielem wymarłej rasy graczy. Więc niestety aktualnie nie robi się gier dla ludzi z Twoimi upodobaniami. Praktycznie, żadna gra, która jest rozwijana nie będzie szła w stronę, w którą byś oczekiwał.
Druga sprawa, ludzie aktualnie są mega rozleniwieni i większość nie nadaje się do zakładania i tworzenia jakieś społeczności (gildii) w grze, a nawet tego nie chcą robić. Grałem w wiele gier i niestety zazwyczaj tak to wygląda, że nawet jak masz w grze 30 i 40 na discordzie gildyjnym to chętnych na wspólną grę w party może znajdziesz 2-3 XD
Jak dla mnie masz dwie opcje. Pierwsza to ogarnąć sobie starsze gierki na jakiś privach, takie gry żyją, wiadomo że mają zdecydowanie mniej stabilne społeczności, ale no cóż, czasu nie cofniemy. Druga opcja, to w tym nowy dzikim świecie znaleźć coś co w dużym stopniu przypomina stare podejście do gier MMORPG.
Co do final fantasy XIV, jest to faktycznie dosyć klasyczny mmorpg, gdzie masz świętą trójcę, większość endgamowego contentu robi się w party. Niestety polskie społeczności są tam dosyć martwe, ludzie grają, ale albo są porozrzucani po międzynarodowych gildiach, albo grają solo. I od zawsze to była gra robiona pod konsolę, nie wiem kiedy ma wyjść na xboxa, ale na ps jest od zawsze chyba.
Z takich wiecznie żywych klasyków, wiem że Lord of the rings online się trzyma dobrze, jest dalej rozwijane i niezbyt “unowocześniane”, jest D&D online, jest ten priv Warhammera Return of Reckoning, tam mógłbyś poszukać tego czegoś co było w grach 15 lat temu. Ale moje zdanie jest takie, że nie tylko gry się zmieniły, ale również ludzie, więc nawet w starych grach ciężko o prawdziwe doświadczenia MMO.
tak to powiedz mi ile czasu zajmuje dojście do end game PvP tylko jakieś argumenty proszę poza emocjonalnym wysrywem który lubisz praktykować na temat każdej gry
Throne and Liberty. Serwer Cornelius. Widzimy się.
Z jego opisu można wnioskować że ma 15 lat, a nie grał 15 lat temu co to kurła za bełkot trola
Ciągle zastanawiam się czy nie dać szansy Tibi niedługo będę miał nowego kompa więc może zrobię jakieś podejście Myślę że jeżeli Chciałbym spróbować to zakupiłbym postać taki 4 setny poziom na przykład Tylko teraz pytanie do obecnych tutaj bo widzę że na niektórych światach są przepełnione te światy tak jak antica secura i parę innych a na niektórych jest pusto Jeżeli miałbym kupić postać to na jakim świecie Wiem że też można przenosić na pewno interesuje mnie świat Tibia to też głównie PvP zabijanie innych wojny i tak dalej lepiej kupić postać na świecie taki Gdzie jest na przykład 300 online wieczorem czy 900 bo zawsze można niby wyekspić postać na300 online i potem ją przenieść ewentualnie Final Fantasy wtedy na ps5 i wiem że też wychodzi GTA 6 to też można się trochę pobawić chodził też za mną w World of Warcraft ale popatrzyłem na Twitchu jak grając to mi się odechciało
Przypomniało mi się że kiedyś jeszcze grałem w Dofus też była fajna gra dużo ludzi grało ale się później zepsuła jak większość