Szukam mmo po polsku

Cześć
Szukam nowego mmo do grania. Grałem wcześniej w neverventer online i aiona. W tego ostatniego gram nadal. Ta gra niestety ma masę wad. Szukam więc czegoś lepszego. Denerwuje mnie w aionie że nie mogę sam zarabiać. Nie ma mobów do farmienia. Tzzn są ale nie da się na tym zarabiać. Tylko misje i instancje grupowe. Do tego mam 70lv a słaby jestem jak na 55.

Szukam czegoś gdzie na wysokim lv jest się silnym. Gdzie można nawet solo zdobyć dobry sprzęt. Gdzie mogę sobie ulepszać bronie i zbroje ale i postać tak żeby nie była słaba. Gdzie na wysokim lv zarabiać mogę nawet bijąc mobki i sprzedając dropa. I wreszcie co równie ważne gra musi mieć polskie napisy bo słabo znam angielski. Oczywiście gra musi być popularna.

Od razu mówię że nie interesuje mnie metin i tibia. W tera grałem a na wow nie mam forsy.

Witaj p2300,
Jest to dość duże wyzwanie gdyż po polsku mamy niezbyt wiele tytułów.
Może albion (b2p) / warframe (f2p) Ci podejdą.
wydaje mi się że mu legend też jest po polsku ale nie grałem więc nie mogę polecić :P.
i jak zwykle powiem o Kalonline niestety polski serwer już został wchłonięty przez international
Pozdrawiam

Warframe też grałem. Niestety nie dało się grać dłużej bo mam problem ze sterowaniem. Nie da się go przestawić. Ale to i tak nie jest typowa gra mmo. Hmmm. Coś po polsku musi chyba być. Ale jak gra fajna to mogę spróbować po ang. Ale gry 3d a nie jak mu.

Nie prawdą jest, że nie możesz sam zarabiać w Aion’ie. Po pierwsze z tych mobków lecą matsy do Craft’u. Z nich możesz robić Scrolle na bieganie, atak itd. Po drugie masz jeszcze inne aktywności np. “solo” Questy za które dostajesz Kinahy, Tower of Challenge gdzie lecą God Stone’y i jeszcze kilka innych :slight_smile:

Tak tak… Aion jest super. Blablabla… Ja mam go po prostu dość i chcę coś jak napisałem. Z możliwościami jak pisałem. A nie milion pięćset stodziewięćset ograniczeń przez które grać się odechciewa. Są misje. I co z tego? Może ja lubię pobić moby i dostać coś więcej niż stare kości albo jakiegoś durnego matsa wartego kilka groszy? A tu to jest beznadziejne na endgame. Nie przekonuj mnie do aiona bo nie o to pytam tu. Szukam INNEJ gry

Ja Cię nie przekonuje typie tylko prostuję nieprawdę a jak nie umiesz zarobić to Twoja sprawa. Zresztą to chyba Ty płakałeś od kilku dni na oficjalnym forum? Nie rozumiem ludzi chcesz grać solo i lubisz grind to grindujesz moby i questy powtarzalne lubisz grać z grupą to robisz insty. W tej grze znajdzie si3 dla każdego coś co lubi, nie każda gra to oferuje a jeszcze niektórym źle…

Daj człowieku spokój z tym swoim aionem i nie zaśmiecaj mi tematu. Nie ja piszę tam. Ja piszę tu i pytam o inne gry. Jak chcesz piać nad aionem to rób to gdzie indziej. To nie temat o nim tylko poszukiwanie INNEJ gry.

Z MMO po polsku może soul worker?

1lajk

trudno o gre gdzie zarabia/dostaje się coś super na mobach a nie na instancjach i to po polsku,

• na pewno taki jest royal quest aczkolwiek liczba online nie powala
  • taki też był by drakensang online aczkolwiek nie ma w nim handlu+przez pierwszy miesiąc był byś dość słaby na end game
  • warframe aczkolwiek to taki shooter/nawalanka

Plus z takich starszych, oraz przeglądarkowych

• Metin2
  • The Pride of Taern
  • margonem

Wszystkie te gry (no po za drakensangiem bo tam nie ma handlu ale moze ci to nie przeszkadza) pasują idealnie do twojego opisu i jeżeli chodzi o inne z polskim tłumaczeniem to chyba nie znajdziesz, a jeżeli chodzi o online w tych grach to tylko Taern oraz RoyalQuest mają problemu z tej listy.

http://www.wowpopolsku.pl/

Może po prostu spolszcz wowa?

Jak on nie ma kasy na world of warcraft

1lajk

Nie wiem. Ja kilka lat temu grałam w 4Story, ale nwm, jak gra się trzyma nadal.
Poza tym zaczynałam, jako gówniarz, więc nie zwracałam uwagi na podane przez Ciebie aspekty.
Nic innego aktualnie nie przychodzi mi niestety do głowy.
Jeśli jednak zdecydowałbyś się na angielskie, to mogę Ci polecić np. Blade and Soul, gdzie naprawdę jest co robić.
Możesz wydać też pieniądze i zainwestować w BDO.
Tam to trudno czasami z utrzymaniem wagi w eq, przez kase, chyba że przełożysz je do magazynu.
To są jednak angielskie gry, więc nie wiem, czy przypadną Ci do gustu.

World of Warcraft po polsku ma tylko około 80-90 % legion spolszczenia a reszta… Leż w wowie angielski jest taki przyjemny dla człowieka nawet który nie zna zbytnio angielskiego. Dwa nawet dla głupich questów chcesz zobaczyć o co tam chodziło :slight_smile: a trzy jak wkręcisz się w fabułę (tak mmo może mieć dobrą fabułę) no to sam idziesz czytać reddit czy wow po polsku czy nawet Wikipedię wowa. Przyznam się że sam lepiej poznałem angielski poprzez wow. :slight_smile: więc bardzo gorąco polecam :slight_smile:

Ktoś już wspomniał Albiona ale zwrócę Twoją uwagę na niego. Gierka ma sporo contentu dla graczy solo, zwłaszcza gdy jest się dobrym i umie się gankwać no i z tego co pamiętam była spolszczona (z czego nie ma tam czego spolszcza bo questów praktycznie nie ma). Jeżeli nie przeszkadza Ci grind i żadnego story/questów to śmiało. W sumie idealnie pasuje do Twojego opisu o zarobku kasy.
Soul Worker jest nawet spoko, ale niestety też Gameforge. No i solo to możesz niby robić instancje na najwyższym poziomie, ale wtedy czas takiej instancji się diametralnie wydłuża. Pytanie czy pasuje CI instancjonowana rozgrywka.
Wypatruj też spolszczenia do ESO bo jakaś grupa się tym zajmowała. Niestety jak przez całe questowanie przejdziesz sobie solo to potem i tak party jest niezbędne (trial dungeony, PvP w Cyrodill).
Innymi umarlakami od Gameforge bym się nie przejmował bo ich globale stoją prawie puste. W sumie to chyba Gameforge posiadał spolszczone gry MMO. Więc niestety chyba jesteś skazany na tego wydawcę :smiley:

Angielski w grach mmo jest na poziomie szkoły podstawowej. To może lepiej się trochę poucz, zamiast zawracać dupę.

3lajki
  1. inni tobie robią łaskę odpowiadając na twój temat, nie ty im, więc odrobina szacunku zamiast arogancji byłaby mile widziana
  2. starczyło po prostu podziekować i powiedzieć że nie tego szukasz.
  3. uważaj na swoją reputację by się nie zemściła na tobie w najmniej dogodnym dla cb momencie

@topic

Jakiż to problem miałeś z sterowaniem w warframe? Tam możesz zmienić kazdy jeden klawisz i to bez żadnych komplikacji. A stety lub niestety innych dobrych i popularnych gier po polsku nie masz. Nawet aiona bym nie nazwał popularnym, bo co to jest te 10 tysiecy na wszystkich serwerach, kiedy warframe ma 52k w tej chwili na steamie, a drugie tyle (jak nie wiecej) gra bez steama, bo zaczeli kiedy gry nie bylo na steamie :P.

A grę bym opisał bardziej (znany jestem z postów o długości takiej że i 20 innych postów to mało), ale wybacz, jakoś nie mam ochoty po twoim zachowaniu z tego tematu. Jak chcesz to sobie możesz poszukać moich innych postów

@p2300 no to dziwne, bo nick jakiś taki podobny :joy: przypadek? xD
hahahahaha w sumie to dobrze tacy jak ty są nie potrzebni na serwerze.

W 4 Story też już nie ma czego szukać, niestety gra od jakiegoś czasu dogorywa, jak to gry spod GameForge. Po polsku nie wiem co polecić, raczej nic już popularne nie jest. Radzę się przełamać z angielskim i zajrzeć do Blade and Soul lub ArcheAge. W pierwszej możesz sobie wybrać, czy chcesz grać pvp/pve, solo również wiele możesz zdziała. W AA to już w ogóle inna bajka, bo na end game możesz mieć tyle rzeczy do roboty, w tym skupić się wyłącznie na zarabianiu i dobrej zabawie bez konieczności gry w grupie. Jest za to coś podobnego do Gold Packa w Aionie, więc skoro w tamtej grze cię to przerasta, to tutaj tez możesz mieć problem. Języki w grach naprawdę nie są trudne, bo skoro już w jakieś grałeś, to wiesz jak mechanika wygląda. Oznaczone moby, questy, w ślepo możesz grać, bez przesady.

Elsowrd,nostale,warframe,SoulWorker

Dziękuję za odpowiedzi. Gry wydają się fajne. Na pewno wypróbuję. BDO nie jest czasem b2p? Mylą mi się skróty.

Z warframe miałem problem że zmieniałem przypisanie klawiszy i nic to nie dawało. Nie działało i już. Np na myszy ustawiałem inne funkcje a i tak były stare. Skutek był taki że się guziki blokowały albo działały stare funkcje. Ile bym nie zmieniał wszystko na nic. A że mam niesprawne palce (Niedowład) to musiałem sobie odpuścić.

Chyba przesadziłem z tym opisem czego szukam. Chodziło mi o sytuację że z mobów lecą eq, złoto itd. Np w cabal 2 grałem krótko i tam na niskim lv co chwila tony sprzętu. Nic super ale na sprzedaż ok. Jak się ubiło trochę mobów zawsze coś wpadało. Ok no to wypróbuję co podaliście. Jak znacie jeszcze coś fajnego to z góry thx :slight_smile: