[Szukam] (MMO)RPG

Witam serdecznie!

Oto kolejny temat na tym forum z cyklu "Szukam MMO". Jestem ciekawy czy ktoś poleci mi coś ciekawego, ponieważ mam wymagania, które wykluczają większość gier i zapewne tytuł, którego szukam po prostu nie istnieje. :/

Gatunek: RPG
Sprzęt: Dobry, nie ma problemu z wymaganiami gry.

Cechy:

• Brak P2W (lub ograniczony/nie aż tak widoczny)
  • Grafika dowolna
  • Grind jest OK
  • MMO (singleplayer też jest ok na krótką metę)
  • Bez limitów na dungeony (opcjonalnie zgodzę się na limity na ważniejsze)
  • Brak rozgrywki turowej

Przypadły mi do gustu:

• Tree of Savior
  • Path of Exile

Nie przypadły mi do gustu:

• Margonem
  • Ragnarok
  • Aion
  • Wildstar
  • Inne podobne tytuły ^

Grałem w:

• Metin 2
  • Metin 2 priv
  • WoW
  • Path of Exile
  • Mu Legend
  • Torchlight
  • Grim Dawn
  • (Inne, nie pamiętam)

Aktualnie gram w:

• Trove

Tytuł gry, która Ci się podobała ale z jakichś przyczyn zrezygnowałeś:

• Path of Exile (czar prysł po 120 godz. w grze)
  • Metin 2 + priv (brak zainteresowania)
  • PokeMMO (kilkadziesiąt godzin przegranych, brak zainteresowania, zbyt wolna rozgrywka)

Dodatkowe informacje:

Jestem wieloletnim fanem gier ARPG na systemy android (seria Zeonia, Inotia oraz Heroes Lore na system Java/IOS). Gry tego typy, z taką grafiką zawsze mnie wciągały na wiele godzin. Bez problemu mogłem ukończyć tę samą grę kilkukrotnie bez straty zainteresowania. Taka grafika 2D, system walki był dla mnie idealny, niestety takie cudeńka nie występują w takie formie na PC.

Aktualnie moim jedynym MMORPG, który posiadam jest gra Trove. Na chwilę obecną 2793 godziny w grze, ponad 557 logowań (dni) oraz 530 logowań pod rząd. Ta gra mnie bardzo wciąga i się wcale nie nudzi mimo tego, że jest:

P2W - pod kilkoma względami gracz F2P nie osiągnie tego samego miejsca w rankingu co gracz F2P. Za zbieranie petów, planów, wierzchowców etc. gracz otrzymuje Mastery Points. Wiele tego typu rzeczy jest dostępne tylko w paczkach kupowanych za €. Oczywiście odznaki za ilość wydanych € (50€, 100€, 200€, 1000€) także dają Mastery Points.
Grind - Wszystko w grze jest oparte na RNG, który jest bardzo "kiepski". Pomimo kilkuset godzin na danym rodzaju świata, dalej mogę pomarzyć o jakimś rzadkim dropie.

Time Gate - Tak, niektóre przedmioty można otrzymać tylko 1 raz na tydzień. Dodatkowo system RNG może przedłużyć coś co chcemy zrobić w 1 tydzień na kilka (albo kilkanaście tygodni w moim przypadku) dodatkowych tygodni.

Lagi - Tak. Standardowy ping w Trove gdy jesteś sam na świecie to 150-250. 50-60 ping w przypadku innych gier. Gdy świat jest przepełniony/pełny, średni ping to 250-500. Spotkałem się z pingiem w granicy ~900 gdy max. liczba graczy na świecie spotkała się w jednym miejscu.

To chyba tyle z mojej strony. Z góry dziękuję!

Pozdrawiam serdecznie

Tortorion

bump

Witam serdecznie!

Oto kolejny temat na tym forum z cyklu "Szukam MMO". Jestem ciekawy czy ktoś poleci mi coś ciekawego, ponieważ mam wymagania, które wykluczają większość gier i zapewne tytuł, którego szukam po prostu nie istnieje. :/

Gatunek: RPG
Sprzęt: Dobry, nie ma problemu z wymaganiami gry.

Cechy:

• Brak P2W (lub ograniczony/nie aż tak widoczny)
  • Grafika dowolna
  • Grind jest OK
  • MMO (singleplayer też jest ok na krótką metę)
  • Bez limitów na dungeony (opcjonalnie zgodzę się na limity na ważniejsze)
  • Brak rozgrywki turowej

Przypadły mi do gustu:

• Tree of Savior
  • Path of Exile

Nie przypadły mi do gustu:

• Margonem
  • Ragnarok
  • Aion
  • Wildstar
  • Inne podobne tytuły ^

Grałem w:

• Metin 2
  • Metin 2 priv
  • WoW
  • Path of Exile
  • Mu Legend
  • Torchlight
  • Grim Dawn
  • (Inne, nie pamiętam)

Aktualnie gram w:

• Trove

Tytuł gry, która Ci się podobała ale z jakichś przyczyn zrezygnowałeś:

• Path of Exile (czar prysł po 120 godz. w grze)
  • Metin 2 + priv (brak zainteresowania)
  • PokeMMO (kilkadziesiąt godzin przegranych, brak zainteresowania, zbyt wolna rozgrywka)

Dodatkowe informacje:

Jestem wieloletnim fanem gier ARPG na systemy android (seria Zeonia, Inotia oraz Heroes Lore na system Java/IOS). Gry tego typy, z taką grafiką zawsze mnie wciągały na wiele godzin. Bez problemu mogłem ukończyć tę samą grę kilkukrotnie bez straty zainteresowania. Taka grafika 2D, system walki był dla mnie idealny, niestety takie cudeńka nie występują w takie formie na PC.

Aktualnie moim jedynym MMORPG, który posiadam jest gra Trove. Na chwilę obecną 2793 godziny w grze, ponad 557 logowań (dni) oraz 530 logowań pod rząd. Ta gra mnie bardzo wciąga i się wcale nie nudzi mimo tego, że jest:

P2W - pod kilkoma względami gracz F2P nie osiągnie tego samego miejsca w rankingu co gracz F2P. Za zbieranie petów, planów, wierzchowców etc. gracz otrzymuje Mastery Points. Wiele tego typu rzeczy jest dostępne tylko w paczkach kupowanych za €. Oczywiście odznaki za ilość wydanych € (50€, 100€, 200€, 1000€) także dają Mastery Points.
Grind - Wszystko w grze jest oparte na RNG, który jest bardzo "kiepski". Pomimo kilkuset godzin na danym rodzaju świata, dalej mogę pomarzyć o jakimś rzadkim dropie.

Time Gate - Tak, niektóre przedmioty można otrzymać tylko 1 raz na tydzień. Dodatkowo system RNG może przedłużyć coś co chcemy zrobić w 1 tydzień na kilka (albo kilkanaście tygodni w moim przypadku) dodatkowych tygodni.

Lagi - Tak. Standardowy ping w Trove gdy jesteś sam na świecie to 150-250. 50-60 ping w przypadku innych gier. Gdy świat jest przepełniony/pełny, średni ping to 250-500. Spotkałem się z pingiem w granicy ~900 gdy max. liczba graczy na świecie spotkała się w jednym miejscu.

To chyba tyle z mojej strony. Z góry dziękuję!

Pozdrawiam serdecznie

Tortorion