Szukam mmo w izometrycznym rzucie

Witam,

Szukam jakiegoś MMO w izometrycznym rzucie. Coś jak hack’n’slash :slight_smile:

Gry które opadają:

• seria Diablo
  • Path of Exile
  • Tibia
  • Mu Online, Mu Legend

Testowałem wczoraj stein.world ale to nie dla mnie.

W wspomniane gry grałem dużo i długo np. takie Mu Online które miło wspominam. Obecnie następczyni tego Mu czyli Mu Legend to totalny crap, mało ludzi, boty, zero contentu nowego. W Diablo 3 nie ma co robić, ciągle to samo w kółko - żenada. Path of Exile pogrywam sobie i jest naprawdę spoko a Tibia mi zmarnowała życie :smiley:

Wymagania:

• izometryczna, rzut z góry
  • jaka grafika? Nie wiem. Może być kolorowa i przyjazna jak Stardew Valley. Może być mroczna jak Path of Exile. Mogą być pixele i tekstury 32x32 px :slight_smile:
  • czy koniecznie to ma być z elementem RPG albo Fantasy? Nie koniecznie ale takich jest najwięcej i ciężko będzie coś znaleźć innego, nie tylko miecze i czary ale coś takiego jak np. mini dayz na androida jest również fajne, apokalipsa zombie, zbieranie broni i jedzenia itp. tylko że to nie jest aż takie mmo
  • nie chce nudnego klikacza jak Mu Origin czy Mu Ignition i inne pochodne pseudo hack’n’slash - przecież tam gracz ma zerową inicjatywę i nic nie robi bo jest auto-tracker, auto-quest, auto-bot i tylko klika się next>next. Chce coś realnego gdzie to ja gram a nie bot za mnie.
  • Lootowanie i farmienie
  • Chyba bardziej PVE niż PVP. Pojedynki za zgodą tzn. Duel ew. jakaś arena. Ten aspekt mnie nigdy jakoś nie jarał ale by było ok gdyby był.
  • nie lubię anime aczkolwiek jeśli kreska będzie stonowana być może przełknę i polubię tak więc i takie pomysły rzucajcie, zobaczymy!
  • może być przeglądarkowa i fajnie by było gdyby był port na androida
  • może być na PC, windows do pobrania i grania w deskoptcie
  • zbalansowany item shop

I to tyle! Dzięki

legends of aria

1lajk

Path of diablo. Wczoraj ruszył nowy sezon

Ragnarok Online

Odpowiem żeby zakończyć ten temat. Aktualnie gatunek HnS jest martwy, i jedyna gra która rozwija się to PoE. Nie ma nic innego na rynku dobrego i raczej prędko nie będzie. Jak szukasz czegoś podobnego do HnS to polecam Maplestory 2 bo walka jest typowo HnS a poza tym wychodzi w chinach czy innej japonii jakiś rewolucjny HnS który podobno jednak jest średniakiem(Lost Ark) i to tyle w temacie HnS.

Sprawdź Drakensang online - rzut izometryczny, grafika ponoć podobna trochę do Diablo, masz lootowanie i farmienie (tego drugiego aż za dużo czasami), gra ma pve jak i pvp (walki na arenach 1v1, 3v3, 5v5 i chyba jeszcze 7v7 bodajże (nie pamiętam) oraz możesz włączyć tryb pvp i wtedy będziesz mógł walczyć z innymi graczami z tym trybem także włączonym)
I nie zwracaj uwagi na komentarze ludzi, że straszne p2w bo ewidentnie nie grali dawno :smiley:
Eventy są często, polecam też zaglądać na fanpage Drakensanga na fb bo często dają tam kody do gry i można fajne rzeczy zgarnąć.

Grim Dawn aczkolwiek to nie jest rasowe mmo , można postawić serwer i grać do 4 osób.

Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr tyle w temacie

1lajk

Drakensang nadal płatny, czy coś się zmieniło ( bez premium bardzo ciężko się gra, więcżeby płynnie grac trzeba płacić - freemium)

Tree of Savior ,jeśli specyficzna grafika Cię nie odstraszy.

1lajk

Nostale xd

Albion Online jedyna warta uwagi

deadmaze.com - wszystko sie zgadza co napisales. tylko spoczatku nieiddzie sie przyzwyczajic do tego jak postac chodzi dziwnie…

A może RuneScape?

Talisman Online

rpg mo