Witam,
Szukam jakiegoś MMO w izometrycznym rzucie. Coś jak hack’n’slash
Gry które opadają:
- seria Diablo
- Path of Exile
- Tibia
- Mu Online, Mu Legend
Testowałem wczoraj stein.world ale to nie dla mnie.
W wspomniane gry grałem dużo i długo np. takie Mu Online które miło wspominam. Obecnie następczyni tego Mu czyli Mu Legend to totalny crap, mało ludzi, boty, zero contentu nowego. W Diablo 3 nie ma co robić, ciągle to samo w kółko - żenada. Path of Exile pogrywam sobie i jest naprawdę spoko a Tibia mi zmarnowała życie
Wymagania:
- izometryczna, rzut z góry
- jaka grafika? Nie wiem. Może być kolorowa i przyjazna jak Stardew Valley. Może być mroczna jak Path of Exile. Mogą być pixele i tekstury 32x32 px
- czy koniecznie to ma być z elementem RPG albo Fantasy? Nie koniecznie ale takich jest najwięcej i ciężko będzie coś znaleźć innego, nie tylko miecze i czary ale coś takiego jak np. mini dayz na androida jest również fajne, apokalipsa zombie, zbieranie broni i jedzenia itp. tylko że to nie jest aż takie mmo
- nie chce nudnego klikacza jak Mu Origin czy Mu Ignition i inne pochodne pseudo hack’n’slash - przecież tam gracz ma zerową inicjatywę i nic nie robi bo jest auto-tracker, auto-quest, auto-bot i tylko klika się next>next. Chce coś realnego gdzie to ja gram a nie bot za mnie.
- Lootowanie i farmienie
- Chyba bardziej PVE niż PVP. Pojedynki za zgodą tzn. Duel ew. jakaś arena. Ten aspekt mnie nigdy jakoś nie jarał ale by było ok gdyby był.
- nie lubię anime aczkolwiek jeśli kreska będzie stonowana być może przełknę i polubię tak więc i takie pomysły rzucajcie, zobaczymy!
- może być przeglądarkowa i fajnie by było gdyby był port na androida
- może być na PC, windows do pobrania i grania w deskoptcie
- zbalansowany item shop
I to tyle! Dzięki