Szukam mmo z dobrym PvP

Witam serdecznie. Być może ktoś mi pomoże w wyborze. Poszukuję gry z open pvp/pk, otwartym światem, grind’em. Nie obserwowałem nowości, więc jest szansa, że coś się pojawiło.

Ideał gry: Rohan blood feud - najlepsze pvp jakie kiedykowielk ujrzał świat mmo :wink: Niestety pw2 niszczyło grę a ludzie odeszli. Grałem parę ładnych lat.

Nie przypadło do gustu:
WoW - nie będę komentował ale mi się nie podoba.
TESO - klimat spoko ale brakuje pk i za bardzo się rozpędzili z dodatkowymi płatnościmi.
BDO - dla mnie gniot w złotym papierku.

Możnaby się pokusić o próbę gry w Aiona lub L2 ale stare gry jakoś mnie odpychają - trudno dogonić czołówkę, żeby się swobodnie w pvp pobawić a i żywotność tytułów może nie być długa.

Dzieki za wszelkie sugestie.

Polecam ArcheRage :smiley:

A jak z populacją graczy? Nie jest to tytuł umierający? Ma już swoje lata. I podobno wielkie p2w. Grasz w to może?

Jest to prywatny serwer gry ArcheAge. P2W z tego co mi wiadomo nie istnieje na tym prywacie:D Na globala nawet się nie loguj bo tam bez p2w jesteś nikim :smiley: Prywatny serwer chyba żyje lepiej od globalka :smiley:

Ach…to privy mnie nie interesuję, dzisiaj są, jutro nie ma, już to przerabiałem, szkoda czasu :wink:

szkoda ze WoW ci się nie spodobał bo akurat szukam partnera do gry głównie pod PVP, nawet jestem gotów opłacić na 6 miesięcy abonament bo graczy PVP ze świecą szukać

Ogólnie bardzo mało jest gier typowo pod PVP więc mimo wszystko sprawdz tego AIONa

:crossed_swords: Aion :crossed_swords:

Polecam WILD TERRA hardcore pvp, no target :slight_smile:

Ja coś gramy na sercerze IGNOS gildia DRAGON SLAYERS

Odnośnie Aiona. Jak to jest z przedmiotami z IS. MOżna je kupić w grze od graczy?

Jak jest z populacja Archrage i na jakim serwie lepiej grac NA czy RU? :smiley:

Item Shop w Aion’ie działa w ten sposób, że ktoś może podarować Ci coś z IS a co za tym idzie ludzie handlują rzeczami z IS. Działa to w ten sposób, że Ty płacisz walutą z gry a ktoś kupuje Ci coś za Aion Coiny (waluta z IS) Poza tym wszystko co jest w Item Shopie w Aion’ie można zdobyć w grze, chyba poza Scrollami na Exp 200% chociaż nie one też lecą często z różnych Eventów. Ale to co Ciebie jako gracza najbardziej interesuje czyli kamyczki do ulepszania EQ itd. Leci normalnie na instancjach, są też na takie itemy Questy itp. Jest tego naprawdę dużo, oczywiście dużo zależy też od szczęścia. Teraz nawet Mounty można Craft’cić ktore kiedyś były dostępne tylko za walutę za Taski Legionowe, albo w IS. Ogólnie teraz gra jest bardzo przyjazna nowym graczom jeżeli chodzi o szybkie wbicie lvl. Game Forge ostatnio odpala mnóstwo Event’ów na 250% Exp i inne z których można zdobyć Sety do PvE i PvP.