Cześć, postanowiłem napisać ten temat bo może przeoczyłem jakiś tytuł. Sprawa wygląda tak, że szukam MMO nastawionego głównie na grind solo. Lubię siedzieć godzinami na spotach, a później pocraftować czy sprzedać to co dropne. Niestety takie gry już chyba nie istnieją? Można polecać globale i prywatne serwery, ale żeby było na nich jakieś życie. Interesuje mnie wszystko :f2p, b2p, p2p. No może oprócz p2w
Gry w które grałem i szanuję:
-Metin2 (Wiele wiele lat na wielu serwerach. Nie chcę wracać)
-Diablo 2 (Ogrywam to jakieś 10lat i nadal pykam na pd2 w chwili obecnej, ale ileż można)
-Diablo 3 (Przegrane tysiące godzin. Niestety Blizzard skutecznie uśmiercił ten tytuł. Wracam tylko na początek nowego sezonu i to nie zawsze)
-Lineage 2 (Co prawda długo w to nie grałem, ale mi się podobało. Ostatnio próbowałem zacząć na L2 Reborn i mimo, że rozgrywka mi się podoba to jest tam kompletnie pusto? Czy nie ma jakichś większych serwerów?)
-Last Chaos ( Dawno, dawno temu, ale ta gra to już chyba zamknięty temat?)
-Cabal ( Fajnie się grało, ale gra chyba tak samo martwa?)
Gry, w które grałem i mi się nie podobały:
-WOW - Za dużo questów, za mało grindu i zbytnio nastawiony na party
-Path Of Exile - przegrałem 300h i zmuszam się za każdym razem żeby to włączyć.
-Neverwinter - Również 300h i chyba to samo co w przypadku wowa.
-Final Fantasy - Nie przetrwałem nawet triala. Jest jakieś takie drętwe.
-BDO - Na ekranie dzieje się tyle, że dostaje palpitacji serca. Poza tym średnio pociąga mnie non target.
-Tibia - Przy przechodzeniu lokacji startowej czuję wstręt i obrzydzenie do samego siebie.
Czy jest na rynku cokolwiek w co mógłby pograć stary grindownik w oczekiwaniu na Diablo 2R?