Hej, czy może ktoś polecić tytuł MMORPG, który wspiera nie tylko obsługę kontrolera ale ogólnie działa na steam decku?
Szukam mmo z możliwością gry na steam deck
Jest dużo takich opcji. Elder Scrolls Online, Throne and Liberty, Black desert, Wowa też ogrywałem. Diablo 4 w sumie też już MMO jest praktycznie.
Dzięki za odpowiedź. I one mają wsparcie gry na kontrolerze? Z tym jest zawsze kłopot w przypadku mmo
ffxiv to najlepszy wybór na steamdeck, w ogóle to na kontroler to jest to król wśród mmorpg i do dzisiaj się dziwie dlaczego inne gry (mowa oczywiście o tab target) nie ściągają uporczywie tego systemu. Zrobisz na kontrolerze cały content i z ręką na sercu wcale nie będziesz gorszy od graczy na klawiaturach.
Wielkie dzięki. Obadam temat
Osobiście ogrywałem na decku: Albion, Black Desert, Throne and Liberty i FFXIV, które mają świetne natywne wsparcie dla kontrolera. Wszystko inne bez wsparcia ma na 90% jakiś układ społeczności (Nerverwintera tak ogrywałem). Ja steam decka używałem tylko jako medium do odbębnienia daily w pracy bądź w podróży, więc na wydajność nie narzekałem w żadnej z wymienionych gier. Na chwilę obecną steam deck ma tak wielką bazę użytkowników, że wystarczy wpisać ([nazwa gry] + steamdeck) na youtube i wszystko będziesz miał jak na tacy.
No Albion
Dzięki wszystkim za pomoc. Sprawdzę niektóre tytuły. Lubię gw2, ale tam nie idzie grać na SD.
Da radę, ogrywałem długi czas
Ja zrobiłem takie fikołki, że podpiąłem usb hub, podłączyłem klawiaturę i mysz i grałem Ale tylko jakieś drobne sprawy, żeby pozałatwiać.
Ja normalnie raidy i strike robiłem