Witam,
tak jak w temacie, szukam mmo z niskim pingiem (max 80) i najlepiej jakby to były serwery europejskie a nie USA.
Gry, które mi się spodobały:
SWTOR
Neverwinter
ESO
Allods Online
Rom
RaiderZ
Szukam MMO z niskim pingiem
Ale wiesz, że Ping zależy od Twojego Internetu również nie tylko od samej gry i tego gdzie stoją serwery i jakiej “jakości” są?
Jedna osoba może mieć w danej grze 13 Pingu a Ty możesz mieć 80
Może źle się wyraziłem, ale mam internet 100/100 i w takim csie mam ping nawet 5. Zależy od serwera. Nie chce mi się już grać w takie ESO czy tam neverwinter gdzie wszystkiego serwery są w USA i mają gdzieś graczy. Nie zadowala mnie po 100 pingu 80 to takie max gdzie czuje się dobrze.
Szybksoc intenretu tez nie ma znaczenia tak btw. Tylko czy jest to miedz, swiatlo, jakosc serwerow dostawcy, trasy danego dostawcy do inych serwerow, a dopiero na samym koncu jest serwer danej gry ( kazdy z tych elemntow po dodaniu dopiero daje wyznacznik pingu do danego serwera). Wiec kazdy moze miec inny ping do tego samego serwera/gry. Ty na swiatle mozesz miec 10 ms a twoj kolega majacy miedz moze meic 90 + ms w tej samej grze…Wiec tak naprawde nkt ci nie powie w ktorym mmo bedziesz mial XX pingu poniewaz jest za duzo zmienych zaleznych od dostawcy internetu/trasy/serwero itd. A ESO czy NVN maja serwery EU.
ESO i UE- hahaha dobre. Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Tak btw. to szybkość>ping (dostawca z lepszym, szybszym netem to mniejszy ping). Neverwinter też ma serwery w USA. Więc ludzie… Znacie w końcu jakieś gierki z serwerem nie daleko Polski ?
Ping zależy od tego jak daleko od twojego domu jest serwer, szybkość nie ma znaczenia. Wątpie, żeby jakieś gry miały serwery niedaleko Polski, bo najczęstszymi miejscami w Europie jest Francja/Holandia.
No powiem to tak jezeli nie masz o czyms pojecia to lepiej sie nie wypowiadac a tym abrdziej krytkowac po pierwsze:)
Po drugie wielkosc pinga nie ma totalnie nic wspolnego z szybkoscia neta… Radze sie doinformowac i to ostro bo totalnie nie masz pojecia czym jest ping i zasad jego mierzenia… Wiec plz… Mozesz miec neta 100000GB nawet a ktos moze miec 1mb i miec mniejszy ping niz twoj… Ale jak widze ignorancja poziom expert… Nie znasz znaczenia slowa ktrego uzywasz ale bede wyzywal innych ktorzy przynajmniej wiedza jak dziala ping i traceroute… A sry pewnie to drugie tez nie wiesz co znaczy no coz…
Po trzecie co do ESO ( Serwer Europe (EU) 195.122.154.1 Online ) https://pingtestlive.com/eso-status . Jeszcze dla ulatwienia powiem ci ze serwer znajduje sie we Francji. Ale widocznie francja to stan amerki
Jeszcze trzeba ci cos wyjasnic czy dalej bedziesz zgrywal pana madrale ? Tylko ze zadne z twoich slow jak widac “madre” nie jest Takz no…
Robiłeś sobie ping test do obydwu serwerów w ESO ? PS wmawiaj sobie, że Cię ‘wyzywam’.
no tak wmawiam sobie
Najwidoczniej mało wiesz. Serwery ESO nie sa zlokalizowane we Francji. Oba serwery znajduja sie w USA a jedynie serwery logowania we Frankfurcie
Ale po co ? Skoro nie od dzis wiadomo ze serwery ESO stoaj jak ubi na ziemniakach ? Specjal for you ( bo nie dasz spokoju) Potrzeba cos jeszcze ?
jestes idiota czy tylko udajesz ?
No i taka rozmowa dasz czlowiekowi dowdy a ten cie od idiotow wyzwie… Nie mam pytan… Chciales ping do serwerow ESO to masz lol… To jest ip EU server… Oficjalan wypowiedz suportu co do ip serwerow…
https://help.elderscrollsonline.com/app/answers/detail/a_id/30903/~/how-do-i-do-a-pathping-and-tracert-to-the-servers-to-test-my-connection%3F …
Taaa. Napisze jeszcze raz. TO NIE SA SERWERY GRY.
No tak przeciez GM gry klamie Ty masz racje
Cytujac twoje slowa “esjets tak glupi czy udajesz”… Kiedys faktycznie ESO EU servery mialo w USA z przekierowaniem w Frankfurcie… Ale od 2 lat juz tak nie jest… Takze po raz kolejny radze sie doinformowac bo widac ze no coz:)
“The long-awaited migration of the European Megaserver in Elder Scrolls Online is happening tomorrow the 30th of July and will begin at 8:00AM EDT (1:00PM BST) and is expected to last until 5:00PM EDT (10:00PM BST). So if you’re a player on that server you better plan something else to do during that time frame. Only the European server will be unavailable during the time; if you got your character on the North American server you won’t be affected and can game on as usual.”
Mam rację. Serwery logowania znajdują się w Niemczech, we Frankfurcie. A nie Francji.
Koncze bo widze sensu nie ma dalje To jak walenie glowa o mur takze hf zyj w swoim swiecie ze ping jest zalezny od szybkosci neta… I serwery EU nie sa w EU tylko w USA mimo ip i tracerouta i slow GM … Takze bajo maluj kredkami dalej
Dalej jestem za tym, ze serwery logowania znajdują się w Niemczech a nie we Francji.