Szukam MMO z rozwojem postaci

Cześć,
chciałbym znaleźć przede wszystkim żywe MMO z działającą ekonomią.
MMO musi oferować duże możliwości w budowie postaci. Muszę mieć poczucie, że da się coś sknocić.

Zależy mi na systemach, które uwzględniają rozwój statystyk rozdawanych z każdym nowym poziomem. Bardzo odrzuca mnie z góry nastawiony archetyp postaci jak ma to miejsce w przypadku WoW’a(statystyki wynikające z przedmiotów i automat je rozdający z każdym poziomem).
Lubię combat, który może mnie czymś zaskoczyć, najlepiej Non-Target, wskazana walka z wieloma przeciwnikami na raz.
Każdą propozycję rozważę w osobnym komentarzu.
I z góry dziękuję, za każdą propozycję :).

POE 2.
Nawet jak nic nie sknocisz, pewnie nadejdzie dzień że będziesz musiał zrobić reroll xD

TnL i tyle w temacie

Zywe z dzialajaca ekonomia i jeszcze non-target… Czekam na takie cos od jakis 15 lat XD
BTW. Chyba jedynie PoE ale to nie MMORPG, moze Albion?

Nie ma niczego takiego, a przynamniej wartego Twojego czasu

nie ma nic dobrego na rynku, to nie jest tak, że masz 1000 tytułów i se wybierasz tylko masz 3-4 i jak Ci nie podejdą to nara

2lajki

Throne and Liberty , jedank masz tam capa na Dungi , pvp , loot z open dungow .jak chcesz więcej farmić robisz Alta . Jedynyj chyba mankament to populacja , która kurczy się w bardzo szybkim tempie.masz 100 serverow i po 60k ludzi…średnio ubywa po 10-20 tys na miesiąc … Co nie wróży sukcesów tej grze. W Korei to prawie martwa gra… Jak wyżej nie ma nic konkretnego na rynku…wybierasz między. Wow , TnL , ff , Albion lub bdo.

Działająca ekonomia to jest coś co przewyższa umiejętności aktualnych twórców mmorpgow. Nie wspominając o kilku innych sprawach, które też ich przerastają. Ten gatunek cofa się do tyłu w rozwoju.

1lajk

Zasmuciliście mnie Panowie, POE2 właśnie gram, problemem gry jest to, że relatywnie szybko dochodzimy do kontentu, który jest bardzo powtarzalny.

Dawno nie grałem w żadne MMO i tematu nowo powstałych powiem szczerze nie śledziłem, TnL to rozumiem jakiś duchowy spadkobierca Lineage2, czuje, że od gry się odbije przez to. Nie lubię Wowa i jego systemu walki, który gratyfikuje postaci MELE, bo casterzy to nuda.
Albion mnie zainteresował, w grę grałem kiedyś podczas Headstartu, zgłębiłem trochę temat i odrzuciło mnie słowo META w przypadku tego tytułu.

BDO chętnie dowiem się więcej.
Dodajmy do wytycznych, że interesuje mnie w głównej mierze gra nastawiona na PVE.

BDO sie skonczy toksyczna miloscia, gra ma ogromny potencjal ale mam wrazenie jakby robili ja sami artysci bez dobrego zaplecza technicznego. Gra ma tyle luk ktorych nie da naprawic przez co probuja non-stop naprawiac balans sama zmiana statystyk META, nie odpowiedzili mi nigdy na zadne zapytanie techniczne tak jakby w ogole nikt tam nie wiedzial jak ta gra zostala stworzona (Raz jednego GM-a uswiadomilem ze interfejs gry jest napisany w ActionScript). Nie licz na to ze gra jest ‘zywa’ bo przez zle reguly PvP, brak balansu i Bugi na sile ‘oddzielaja’ od siebie graczy sprawiajac ze czujesz sie jak w Offline-RPG… Gospodarka niby zywa, ale nie-intuicyjna i liniowa (dziwnie to brzmi ale mam na mysli ze np. jakies chwasty ktore sa wszedzie sa drozsze od jakiejs np. bawelny ktora jest w rzeczywstosci bardziej wartosciowa i rzadsza i crafting nie polega np. na zebraniu materialow ktore by sie mogly kojarzyc z prawdziwym wytwarzaniem tylko cos w stylu idz wyfarmic 200x takich itemkow)

mi też się poe2 znudziło po 15 godzinach bo ciągle się robi to samo, walki z bossami są spoko ale to tyle

bdo to dziwna gra, albo ją pokochasz albo uninstall po 5 minutach, ja niestety to 2 bo po prostu ta gra sprawia, że oczy mi bolą, te kolory, filtry i inne gówno, do tego system walki mi nie podchodzi, ale sprawdź samemu

Wszystko czego szukasz znajdziesz w Mortal Online 2. Walka jest bardzo wymagajaca jak i rozwoj postaci jest kluczowy i wyjatkowy. Nie znajdziesz takiego w innej grze MMO. Zapraszam Cie na naszego gildyjnego discorda, tam bede mogl Ci odpalic live i opowiedziec znacznie wiecej :slight_smile: https://discord.com/invite/vEP8NeR7Xv