Mówimy o ArcheAge ? Sam teraz też szukam jakiegoś MMORPG do pogrania.
Szkoda że ToS się rozsypuje, sprawdzam własnie Dekaron-a.
Może znacie jakiś dobry oldchoolowy SilkRoad server ? (uwielbiałem stare dobre SRO)
Szukam mmo z widocznym rozwojem postaci
Kurcze mam ten sam problem. Grałem w wiele gier ostatnimi czasy. Sam pamiętam piękny grind w metina za młodu. Nocki na rippery czy potem Baran. Ale po sprawdzeniu kazdej możliwej innej gry entuzjazm się wypalal. Większość gier mnie przytlaczala rzeczami do ogarnięcia. Brak gildii z 10+ osób zawsze na ts też nie pomagał w nowych grach. Dobijam do trzydziechy, praca, rodzina, brak czasu na poznawanie nowej gry. Fakt że nowe gry nie mają żadnego poziomu trudności, że każda broń sama jakoś wpadnie jak wbijesz lvl zabija uczucie spełnienia jakie się miało. Pamiętam jak jako jeden z pierwszych na s20 robiłem solo rippery i wydropilem pierwsza stalke to było coś. Trochę się rozpisałem o glupotach, wracając do tematu - Dekaron wygląda ciekawie zapewne obyczaje na dniach, dziwne że nigdy tego nie znalazłem w swoich poszukiwaniach.
Cabal online
O wygląda ciekawie a jak z populacją?
@wujek12000 A jak z liczbą graczy w Cabalu? w końcu gra z 2005? lokacje świecą pustkami, czy jednak można spotkać innych graczy?
@PanLowca w jak sprawa wygląda w Silkroad?
dzięki wszystkim za propozycje, z wymienionych gier zainteresowały mnie Cabal, Silkroad i Chronicles of Arcadia jednak do tych wszystkich gier to samo pytanie, czy ktoś w to gra?
W całym poście mnie tylko zszokowało (dosłownie) słowo o POE i D3. A więc w Path of Exile nie ma sezonów, są ligi. Każda kolejna dodaje nowe elementy: gemy, karty, unikaty itp. Za to właśnie w Diablo 3 ciągnie się jak gluty sezon 13, który tak jak poprzednie nic do gry w zasadzie nie wniósł. Chłopcy z Zamieci już się wypalili w tym tytule i mimo sugestii graczy, które mogłyby faktycznie jeszcze reanimowac D3, to tylko mieszają w balansach i dodają te cudne prymitywne legendarne turbo staro unikalne unikaty. Przejście z D3 do POE to jak przejście z Pelikana do Bugatti. Mało która gra daje tyle możliwości rozwoju postaci.
A wizualnie widoczny rozwój postaci masz choćby w Runes of Magic.
Nie przejmuj sie, ludzie uwielbiaja pieprzyc glupoty nie znajac sie na temacie. Poza tym, niektorzy musza miec takie gry jak Diablo 3, to w koncu produkcja idealna dla takich ludzi. Prosta, liniowa, nie wymagajaca mozgu.
PoE niestety jest zbyt skomplikowane dla nich, no i co gorsza, nie posiada jezyka polskiego, a wiec kolejna bariera dla pelikanow :<
@Frytz Chronicles of Arcadia pozwala na grę zarówno solo, w małych (6/12) jak i dużych grupach (36+) i dla każdej z nich ma coś do zaoferowania. Do zdobywania najważniejszych achievmentów PvE w grze potrzeba ok. 10 osób, na serwerze graczy jest kilkaset, i również sporo gildii. Jest polska gildia Sandstorm, która należy do ścisłej czołówki. Także jeżeli pytasz czy ktoś w to gra - tak, o ilość graczy nie musisz się przejmować, wystarczy spojrzeć na tysiące przedmiotów w domu aukcyjnym. Samej grze wybija za niedługo 10 rocznica, i znam osoby które grają od samego początku, także po zapoznaniu się z tym co gra ma do zaoferowania można naprawdę się wciągnąć i zostać na lata. Każde MMORPG ma swój klimat, i aspekty które jedną osobę przekonają, inną mniej, dla mnie to najlepsza gra w jaką miałem okazję do tej pory grać
Ogromnym atutem jest wydawca, dla którego liczy się nie tylko kasa.
Gra jest Free2Play, topkę można osiągnąć bez korzystania z IS poprzez poświęcenie czasu na grę i teamplay, wiele płatnych rzeczy dostaje się jako gifty, sugestie graczy są realizowane, GM w grze są aktywni, gracz nie czuje się jak nic nie znaczący element świata, w wielotysięcznej społeczności - bo każdy jest wysłuchany i zauważony, a jego opinia jest brana pod uwagę.
Jak będziesz miał jakieś pytania to śmiał pisz na PM
L2 classic albo na jakims privie ze starsza kronika. Wg mnie idealnie pasuje do Twoich wymagan.
Kolega nie zna MU widać. Będziesz miał tyle lat co ja to zrozumiesz, że gra w mmo aktywnie nie ma większego sensu i autor tematu zapewne też dochodzi do tego wniosku. Gra ma autobota zaimplementowaniego.
Gra jest specyficzna i mało wymagająca.
Przynajmniej nie muszę blokować myszki browarem jak za dawnych czasów
@Sander Właśnie próbowałem L2 Classic, zapłaciłem za miesiąc grania, ale nie wiem… chyba ludzie którzy grali w kalonline nie mogą przerzucić się na L2
@Dalik1 jak piszesz o MU i blokowaniu klawisza browarem, przypomniałem sobie jak grałem na niższym lvlu jako “picker” w kalu i blokowało się spacje w klawiaturze a w międzyczasie siedziało się na necie
Wszystkim dziękuję za propozycję, właśnie pobrałem Chronicles of Arcadia, więc wieczorem może uda mi się przetestować
@Frytz
Hej
Sam grałem w kalionline, czy Frytz to nie przypadkiem Knight, tfu Vaga, muszę spr screeny o dokładny nick, bo podobnie się wymawiało “Frytz”. Zresztą na końcu była “2”, gildia która miała zamek, a owy Fritz grał z Redem, który healał, m.in na skorpach ^^ mój nick RedEvilPl. Grałem jeszcze jak było maks D2, a gildia polska Phantom Legion miała zamek.
Jeśli to Ty xD To pewnie wiem z kim grałeś w Aiona
Osobiście po Kalu grywałem w privy Kala, plus privy Lineage 2 c3/c4, takie były czasy, WoW privy, testowałem Terę, Blade and Souls, Diablo czy PoE to jedno i to samo, jedni lubią to drudzy tamto, ale aktualnie PoE wygrywa, do D3 nic nie wprowadzają co sezon, tylko kosmetyczne itemy i zmiany skilli, a to szybko się nudzi.
Sam pogrywam w GW2 i myślę nad kupnem HoT i tu chyba zostanę i mogę polecić, ale już napisałeś, że nie podeszło.
Jest ciężko coś polecić dla gracza Kala ^^ Sam wiem jak to jest, a do Kala się nie wróci, a nie ma nic tak dobrego jak tamto, zresztą wtedy to community było zżyte i trzymało przy grze. Party się grywało.
Pozdro
@P8T4R; @rogal55 akurat mój błąd jeśli chodzi o napisanie “sezony” zamiast “ligi”. Nie skreśliłem PoE, uważam tę grę jako majstersztyk w porównaniu do D3, ale będąc coraz starszym mam coraz mniej czasu na granie. Moje “expienie” wygląda tak, że są dni kiedy pogram 3-4 dni z rzędu po parę godzin, a później potrafię zniknąć na parę tygodni, dlatego też forma ligi w moim przypadku się nie sprawdza.
Pozdrawiam
Siemano,
Oczywiście kojarzę nick, ale w moim przypadku pamięć coraz gorsza Frytz były dwie postacie, najpierw w latach 2006-2007 archer, a później od 2007 lub 2008 commander o prawie identycznym nicku
Kiedy PL miało zamek to ja pewnie byłem w CryAngelWings lub CryAngelTeam. Do Phantom Legion przerzuciłem się kiedy już troszkę poziom był niższy, w międzyczasie gościłem w Rippersclan
i chyba wiem o kim mówisz mając na myśli Aion
mam też głupi pomysł, aby od nowa zainstalować Kala, może kogoś znajomego jeszcze spotkam problem w tym, że nie pamiętam passów do dawnego konta, więc musiałbym stworzyć od nowa postać
Pozdrawiam
To było granie Tylko szkoda że wprowadzili bota w nowych wersjach. Kiedyś było trzeba się przynajmniej pomęczyć żeby zablokować myszkę XD