Cześć, powoli zaczynam się zastanawiać, czy już za stary nie jestem na mmorpg i czy problem nie leży we mnie, a nie w dostępnych grach
Do rzeczy, poszukuję mmorpg, w którym widoczny jest rozwój postaci nie tylko ze względu na nowe skille, czy statystyki, ale również sam wygląd postaci. Kiedy można rzucić okiem na postać i zachwycić się nowym itemkiem, który wzbogacił nasze staty, ale również wygląd. Nie interesują mnie skiny, które można zakupić i latać po mapie w garniturze czy innym przebraniu.
Co do innych wymagań, fajnie byłoby pograć w jakiegoś grindownika, gdzie ograniczona jest ilość questów, a czasami trzeba poświęcić czas, zeby wbić lvl lub coś wydropić.
Jak do tej pory przez prawie 15 lat grałem:
- Kalonline - głównie tutaj właśnie różny poziom broni, armoru wpływał nie tylko na staty ale również wygląd, spędziłem w tej grze prawie 8 lat
- POE - jakoś system sezonów mnie nie przytrzymał przy tej grze
- Aion - dobrze się bawiłem przez parę lat
- BDO - gra, która mnie zachwyciła, ale mnogość rzeczy możliwych do wykonywania jednak mnie przytłoczyła, a także to, że postać praktycznie od samego początku wygląda tak samo…
- GW2 - nie wciągnęło mnie
- Diablo 3 - mile spędzone chwile w podstawce oraz RoS
Zastanawiałem się nad ToS ( jednak z tego co wyczytałem jest coraz mniejsza populacja), Grim Dawn (ale nie jest to mmo).
Może Bless, może kiedyś Lost Ark lub Lineage Eternal… pomocy
Gra, którą poszukuje nie musi być najnowsza