Szukam mmo

Witam.
Szukam czegoś podobnego do Star Wars The Old Republic
Zalezy mi na fajny systemie raidów/dungeonów i nastawienia na pve z dużą bazą graczy i dość ładną grafiką.
W skrócie szukam czegoś prostego i przyjemnego i od razu mówię że nie jestem zainteresowany WoW-em
Najlepiej żeby były w systemie w f2p albo freemium
Z góry dziękuję

jak nie jesteś zainteresowany WoWem to polecam FF XIV :slight_smile: ilość contentu PVE bije na głowę WoW`a :wink:

Grałem pewien czas i nie przypadła mi jakoś do gustu :<

ArcheAge jest najbardziej rozbudowanym mmorpg z gigantycznym światem. W wersji darmowej można ją obejrzeć i jak się spodoba to kupić abonament - wersja dla bogatych lub ArcheAge Unchained - wersja dla ludu :slight_smile: jak ja.

Spróbuj Guild wars 2. Podstawkę masz za darmo. Jeśli chodzi o content PVE jest bardzo rozbudowany (Fractale, Dungeony, Raidy, World Bossy, Eventy na mapach).

Sporo ciekawych Questów PVE ma TESO a podstawkę można kupić często w cenie 1-2 paczek fajek więc też można sprawdzić czy przypadnie do gustu

Może Destiny 2? Podobne klimaty, najładniejsze skille jakie widziałem w jakiejkolwiek grze (są ładne, przejrzyste i “epickie”), PvE jest rozbudowane, gra jest F2P z opcją dokupienia dodatków. Przy czym nie musisz ani kupować dodatków po kolei, ani żaden dodatek nie zwiększy wymiernie twojej siły (każdy dodatek podnosi poziom gearu dla WSZYSTKICH postaci, nawet tych F2P). Graczy jest od licha i trochę, w końcu destiny 2 jest piątą najpopularniejszą grą na steamie :stuck_out_tongue:.

Gra na bieżąco jest aktualizowana, co tydzień wchodzi patch z nowościami, raz na rok dodatek (najbliższy “Beyond the Light” ma premierę za 3 miesiące), gra w PEŁNEJ POLSKIEJ WERSJI JĘZYKOWEJ. I to zaskakująco dobrej, zazwyczaj nie da się słuchać polskiego dubbingu, ale tutaj nie potrafię słuchać angielskiego, bo kilka postaci w naszej wersji jest tak świetnie zrobionych że mi ich brakuje jak tylko odpalę grę po angielsku i to do stopnia że mnie to autentycznie drażni xD. Wiadomo - da radę grać po angielsku, ale to zawsze plusik jak gra jest w rodzimym języku.

Poniżej wrzucę kilka krótkich (około minuty) filmików pokazujących grafikę, przykładowe umiejętności (jest ich więcej) i klasy

kolejna ameba, chłopak chce grrę F2p a ten mu poleca abonament, ja wiem że 90% z was nie używa mózgu i poleca swoją ulubioną grę, chłopak szuka gry f2P a nie waszego ulubionego MMO

Wracając do tematu to albo zostań przy SWTOR albo zostaw MMORPGi w spokoju bo z F2P nie ma nic wartego uwagi

Podrzuciłbym ci Warframe, ale jest kilka “ale”:
-na początku i midzie masz ciekawą fabułę, dość spójną; ale end to walka z RNG;
-gra jest praktycznie pve, bo jest te pvp ale ono jest martwe,
-dungi składają się puli sal, więc na dłuższą metę masz to samo, tylko w innej kolejności;
-po kilku latach wciąż są błędy z ob; raczej zostawione same sobie, jednakże aktywnie poprawiają błędy z updatów
-ograniczone f2p, generalnie nie trzeba płacić, ale jeśli lubisz coś zbierać (nie surowce, wygląd czy elementy broni) to przygotuj się na zakup slotów, bo ich zazwyczaj nie starczy
-próg wejścia jest niski, więc jak szukasz wyzwania to go też znajdziesz (wzrasta lvl i staty mobów z czasem kontynuowania misji)
-musisz sobie grzebać w necie, (gł.) wiki, bo nie wszystko jest przystępnie opisane.

@KolegaJezusa
OP napisał “najlepiej”, więc ten twój ból dupy nieuzasadniony.

czemu nikt mu nie poleca phantasy stara masz tam podobny climat odzielne story i farmienie mobów dodatkowo jest za darmo masz wbudowaną w windowsa 10 wystarczy wejść na stora klilnąć pobierz.

Ja z kolei poleciłbym ci DDO, gra silnie nastawiona na pve i dungeony, w praktyce pvp niemal brak. W grafice jest pewnie rozstrzał - nowsze dungeony są dość ładne, starsze już trochę mniej, czy ci będzie odpowiadać - musisz sam sprawdzić. Populacja z racji na wiek nie jest jakaś bardzo duża, ale stabilna i jak jest jakaś ekipa to i tak większej różnicy to nie robi. Gra f2p, aktualnie rozdaje dostęp do wszystkich questów za darmo (dodatkowe rasy i klasy trzeba odblokować, ale też da się zupełnie za darmo). Jedyne co ci może nie pasować, to że gra raczej nie jest prosta - dość sporo mechanik, zasad budowania postaci, atrybutów, statystyk itd. Tak czy inaczej to już twoja sprawa czy będziesz zainteresowany czy nie, sprawdzić tytuł nie zaszkodzi.

po pierwsze nie szuka F2P tylko “Najlepiej żeby były w systemie w f2p albo freemium”
co nie oznacza, że gra musi być darmowa, do tego SWTOR to gra z Abonamentem, f2p to tam jest jako trial bo bez placenia nie ma sensu robic end game (np brak możliwości używania epickich itemow)
Więc jakieś wytyki nieużywania mózgu pozostaw dla kogoś innego.

No ale FF14 to syf dla mangozjebów z piskami, dziwnymi słitaśnymi rasami, pokemonami i nędzną fabuła do lvlu 50 (z przerywnikami bez głosu). Wątpię by kolega OP to zniósł.

Lepiej poszukać sobie jakiejś gry na singla, bo z mmo jest mega posucha…

1lajk

z chęcią bym w to zagrał ale problem w tym ze nie moge tego pobrac ze sklepu microsoftu

Bo w ustawieniach systemu musisz zmienić region na USA i wtedy możesz pobrać

mógłby ktoś mi wyjaśnić jak to zrobić :sweat_smile:

Podpinam sie do pytania tez bym ograł ten tytuł :smiley:

Jak masz WIN 10 to otwierasz start wpisujesz region

otwierasz wybierasz region jak wybrałem akurat kanada image i to na tyle pózniej pobierasz 11 gb i pobierasz sobie twerk https://arks-layer.com/setup.html

Dzięki wielkie
działa
obczaję sobie pso2 jak nie przypadnie mi do gustu spróbuję z Archage :slight_smile: