Szukam mmo

Cześć,
szukam mmo typowo pod grind, farmienie tych samych dungów i bicie rekordów w czasie ich pokonywania. Grałem sporo w Kal Online więc, siedzenie na tym samym spocie kilka godzin i farmienie mnie nie przeraża. Dobrze jak na koniec dung’a byłaby tabela z wynikami, kto jaki dps, kto ile wyleczył itp. jak w Neverwinter online, w które też grałem 2 lata, jednak sporo pozmieniali i ludzie poodchodzili. Kupiłem TESO, jednak nie przypadła mi ta gra do gustu, max lvl można wbić w 3 godziny i te swapy broni żeby skrócić animacje ataków robią z tego tępą klikanine. Chciałbym aby gra była bardziej wymagająca, żeby osiągnąć coś konkretnego w grze trzeba spędzić kilka miesięcy na farmie, wtedy, no nie wiem, większa satysfakcja. Lubie wpadać w grupkę mobów, stunować je i wykańczać atakami aoe rzuconymi na ziemie, robiąc przy tym masę uników.

W skrócie, szukam gry wymagającej ostrej farmy, nie musi być darmowa, ale dobrze jakby nie było abonamentu miesięcznego.

Pozdrawiam fanatyków mmo :wink:

Ostra farma i dość wymagająca jak na te czasy hmm, Tibia albo coś z ładniejszych może Black Desert Online.

World of Warcraft nie ma tam typowego Grindu na “Spocie” ale masz Farmę Daily / Weekly Quest’ów. Push’owanie Kluczy na Dungeon’ach M+ / Progress Gear’u i np. jak na załączonym filmiku walkę najlepszych Gildii w Turniejach o:

Nie ukrywam, że trochę mnie zniechęca miesięczny abonament. Wiem, że są prywatne serwery, może spróbuje na nich i ewentualnie kupie Classic’a.
Bo rzeczywiście nie mogę znaleźć nic konkretnego, albo przynajmniej przebijającego neverwinter za czasów świetności.

Black Desert Online - dużo grindu, zajmie Ci sporo czasu, poziomy po awekening wbijają się powoli
Diablo 3 - bicie rekordów z przechodzeniem dungów, są tabele i rankingi (nie wiem jak w PoE)
EVE Online - będziesz czekać dniami i tygodniami aż się wyskillujesz, gra jest uważana za trudną i zostanie dobrym graczem będzie wymagało wysiłku

upss

Przecież pisał, że grał w to długo.

Zagraj w nostale, content tej gry to tylko exp i rajdowanie tego samego po kilka h dla eq itp, polski serwer ma całkiem okej populacje, jedyny problem to spore p2w

BDO, Albion, ArcheAge, PoE, D3, MHW. Mój top grindowników :wink:

1lajk

Wiesz do farmienia masz nawet Metina 2 i wiem, że gra nie zachwyca ALE jest to jakiś (w tych czasach) bardziej hardcorowy grindownik - tym bardziej jakbyś nie chciał płacić to byś musiał jeszcze więcej farmić bo gra trochę P2W ale nie ma niczego czego kilka milionów Yangów nie załatwi.
Tibia to też grindownik i sprawia ogromną satysfakcje plus trzeba jednać umieć grać to nie jest takie proste. Musisz się nauczyć jak grać swoją klasą, na co można sobie pozwolić a później każdy spot z osobna bo wejście w ciemno na spota może się skończyć źle. Sam po nauczeniu się spota biłem z 5 razy większy exp na godzinę niż przez pierwsze 2-3 godziny jak się go uczyłem. A nagrody? Rare dropy, dropy do imbu - nie ma nic lepszego jak powrót do depo z pełnym plecakiem i sprzedanie tego wszystkiego a co jak co najlepszy ekwipunek jest rzadki i nie tak łatwo go zdobyć. Oczywiście musisz mieć PACC żeby dobrze się grało ale jak lubisz dużo farmić i grindować to pierwszy kupisz za PLN a kolejne już za CC w grze.
Ale wydaję mi się, że tobie najbardziej podpadł by do gustu dungeonówki jak Dungeon Fighter Online, Vindictus, Dragon Nest, C9 Online (słyszałem że coś złego się dzieje ostatnio tam), Kritika Online, Soul Worker Online, Closers Online… i wiele innych. Ogólnie najbardziej bym polecał DFO i Vindictusa, obie gry jak i wszystkie powyżej można sprowadzić do robienia tych samych dungenów, zbierania ekwipunku przez bardzo długi czas bo nie jest tak łatwo, a później robienia super trudnych dungeonów gdzie trzeba mieć trochę więcej skilla, a jak się już je opanuje to speed runy.

1lajk

Tree of Savior chyba wpasowuje się w twoje kryteria. Sam sobie pogrywam jakiś czas na speedserwerze i jest całkiem przyjemnie, grind na całego. Są też chyba jakieś rankingi na dungach, nie zagłębiałem się jeszcze na tyle.

Generalnie zgadzam się, ale TOS jest naprawdę bardzo łatwy i nie ma w nim szczególnych wyzwań (nad czym osobiście ubolewam, dawniej mój ulubiony mmorpg). Główną rozrywką ludzi jest tworzenie pierdyliona postaci i sprawdzanie kombinacji buildów. Po zarzuceniu na siebie wszelkich możliwych bonusów do expa i z pomocą 1-2 osób wbicie levela to jakieś 2 godziny.

1lajk

Wybór może być tylko jeden. Black Desert Online. Świetna grafika, rewelacyjna mechanika walki, olbrzymi Świat i sporo różnorodnych klas postaci gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Jak dla mnie najlepszy grindownik na rynku.

2lajki

Zgadza się, tylko ja od tego uciekałem w tej grze, tzn. od grindu :slight_smile:

Jak to każdy znajdzie coś dla siebie w Black Desert?
Ja np i sporo innych osób jakoś nic szczególnego dla siebie - nie znalazło w tej grze. Ciekawe dlaczego? :face_with_monocle:

P.S.
Taki brak pokory w poglądach, z jednej strony pomaga w życiu, podobnie jak “wyprzedzanie na trzeciego”, ale z drugiej jest… szukam dyplomatycznych określeń. :thinking:

fajna farma…mowisz…to polecam thangusa, lubie ta gre ponieważ sam sobie możesz wszystko zdobyc/ wydrafcic, a jesli cos nowszego to riders of icarus polecam

Szkoda, że nie załapałeś się na Lineage 2 classic bo to było coś niesamowitego. Niestety gra została opanowana przez boty, a admini nic z tym nie robią więc już nie polecam.

Dzięki wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi, wspaniała społeczność,
Pozdrawiam i zaczynam przeglądać podane tytuły

Myślę, ze jeszcze Warframe wpasował by się w gusta, tak obok BDO

1lajk

Warframe, poziom mistrzowski zdobywasz poprzez farmę lvlu broni i frame’ów, bardzo tego dużo, na czas masz “runy” z przeszkodami, alarmami itp. Ja gram 4 lata, nadal nie mam wszystkiego. Walutę Premium można zdobyć przez sprzedaż części innym graczom:) mega polecam, gra jest naprawdę super I jest to moim zdaniem typowy grindownik.

1lajk