Szukam MMOFPS/RPG

Gatunek: FPS/RPG
Sprzęt: Dobry, tzn wszystkie gry mi pociągną
Cechy: No target, ciekawe misję fabularne a nie tylko zabij, upoluj, bez misji też może być lubie sobie pogrindować oraz co najważniejsze f2p bez p2w
Przypadły mi do gustu:
    * Supreme Destiny, przestałem grać ponieważ to już nie to co kiedyś, mało ludzi, duże ułatwienie gry w porównaniu z tym co było kiedyś tam
    * Metin2, jednym słowem mi zbrzydł nie mam ochoty do niego wracać, lecz wspominam piękne czasy z tym tytułem
    * MU Online, długo w to nie grałem ale myślę że jak wyjdzie MU Legend to chętnie pogram
    * Tera online, fajna giera tylko po kilku godzinach robi się strasznie monotonna jak dla mnie 
    * Kal online, fajnie się grało ale zrobiłem sobie od niego przerwę i już do niego raczej nie wróce
    * CS:GO, nie wiem czy to mogę do MMOFPS zaliczyć ale osobiście to jest gra w której spędziłem conajmniej 4000h, ale no wreszcie mi się znudziła
Nie przypadły mi do gustu:
    * Silkroad online, jak dla mnie za bardzo sztywne
    * Aion, jakoś mi nie wszedł, nie spodobał mi się

* Black Desert, zbyt azjatycki jak dla mnie

Warframe nic dodać nic ująć.

FPS z walką Melee genialną fabułą z masą niedopowiedzeń i spisków.

Gra polegająca na grindowaniu i zbieraniu ekwipunku,skinów,zwierzaków/towarzyszy, Warframów.

Niedługo dostaje otwarty swiat na 50 osób

Gra na długie lata z takim late game ze grajac nawet na pierwszych mapach coś zyskujesz.

Gra dostaje caly czas aktualizacje twórcy o nią dbają jak o dziecko szczerze nie spotkalem studia ktore by tak dopieszczało gre

Jeżeli ci podpadnie napisz na PV doradzę Ci co robić na początku, jakie bronie wybrać by szybciej przejśc przez ten nurzący początkowy etap. etc

W ogóle to istnieje jakaś gra f2p bez p2w ? :o

A wracając do tematu to polecę Ci Planet Side 2. Bardzo fajna strzelanka :) Ogromne bitwy (na ok. 200 osób a czasem nawet i więcej, w zależności od godziny). Jest wiele rodzajów broni jak i pojazdów (quady, czołgi, samoloty/statki kosmiczne?) + możesz je modyfikować/ulepszać. Można również levelować postać i odblokowywać różne umiejętności. Nie wspominając o systemie dnia i nocy :) Jakbyś miał ochotę zagrać to polecę Ci outfit ( gildie ) PL 13, osobiście tam byłem i jest tam dość fajna atmosfera. A granie solo nie ma najmniejszego sensu, szybko by Ci się znudziła ta gra. Chyba sam wrócę do tego tytułu ^.^

Minusem może być Item Shop ( chociaż nie daje tak dużej przewagi, ale jednak jest) oraz brak balansu mam na myśli, że w bitwach biorą udział weterani jak i nowicjusze. Czasem trzeba się namęczyć, żeby pokonać tych lepszych przeciwników.

A jak nie to poczekaj na Mu Legend jeśli naprawdę tęsknisz za MU ( tak jak Ja :D ). Open betę zapowiadali gdzieś we wrześniu.

Możesz spróbować the secret world legends, bo z tak unikalnymi questami i ciekawą fabułą w mmorpg się nie spotkałem. Ludzie marudzą, że jest paywall, a część twierdzi, że itemshop jedynie przyśpiesza progress. Imo nie jest p2w. Walka to taki sztuczny no target, który tak na prawdę jest targetem. Jeżeli walka ci nie przeszkadza a lubisz klimaty urban fantasy to strzał w 10.

Jak chcesz darmowego FPS'a to Warface będzie dobrym wyborem.

Może Archage? Nie ma w cale tego p2w o którym wszyscy trąbią.

Gatunek: FPS/RPG
Sprzęt: Dobry, tzn wszystkie gry mi pociągną
Cechy: No target, ciekawe misję fabularne a nie tylko zabij, upoluj, bez misji też może być lubie sobie pogrindować oraz co najważniejsze f2p bez p2w
Przypadły mi do gustu:
    * Supreme Destiny, przestałem grać ponieważ to już nie to co kiedyś, mało ludzi, duże ułatwienie gry w porównaniu z tym co było kiedyś tam
    * Metin2, jednym słowem mi zbrzydł nie mam ochoty do niego wracać, lecz wspominam piękne czasy z tym tytułem
    * MU Online, długo w to nie grałem ale myślę że jak wyjdzie MU Legend to chętnie pogram
    * Tera online, fajna giera tylko po kilku godzinach robi się strasznie monotonna jak dla mnie 
    * Kal online, fajnie się grało ale zrobiłem sobie od niego przerwę i już do niego raczej nie wróce
    * CS:GO, nie wiem czy to mogę do MMOFPS zaliczyć ale osobiście to jest gra w której spędziłem conajmniej 4000h, ale no wreszcie mi się znudziła
Nie przypadły mi do gustu:
    * Silkroad online, jak dla mnie za bardzo sztywne
    * Aion, jakoś mi nie wszedł, nie spodobał mi się

* Black Desert, zbyt azjatycki jak dla mnie