Cześć, słowem wstępu, doczynienia z MMORPG mam od 2004 roku (: ale trzymałem się kilku produkcji.
Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Bydlak
Cechy: Dungi, instancje, wspólna gra, farma (ale nie interesuje mnie bicie expa) jak najmniej p2w lub brak(huh)
Przypadły mi do gustu: GuildWars 1 (6lat), C9, Blade & Soul (aczkolwiek content p2w postepuje coraz bardziej), Tera online
Nie przypadły mi do gustu: Lineage 2, WOW, TES, BDO, Wildstar (mimo, że pierwszy koncept bardzo mi sie podobał), Guildwars 2, Aion.
Szukam takiej gry której nie istenieje lub zredukowano do minimum taką oto sytuację.... oto przykład: Mamy trzech graczy A, B i C którzy dążą do zdobycia przedmiotu X, teraz:
A=poświęcił 500h na zdobycie X
B=poświęcił 10h na zdobycie X
C=kupił sobie w "growym sklepiku za OJRO"
Totalnie nie trawie takich gier i zniechęcają mnie one kompletnie.
Szukam czegoś na w miare równych zasadach typu poświęciłem czas i to mam, a nie totalne RNG czy "a jak nie to sobie kup za prawdziwy hajs".
Dlatego np. zniechęciłem się do BnS, ktróy z updatu na update zmusza gracza do korzystania z "ajtem szopu", mimo że poświecam(ałem) coraz więcej czasu.
Nie mam problemu z płatnościami w końcu twórcy tworzą swój produkt dla zysku, ale wydane pieniądze na gre nie moga się wiązać z byciem lepszym czy uzyskaniem tego na co inni poświęcili dużo czasu.
Ohh w sumie nie musi być to RPG.
Dziękuje z pomoc!