Szukam MMORPG podobne do gier z serii Gothic

Sprawdzę napewno, a co do reszty podpowiedzi to zapomniałem napisać ze wprost nienawidzę widoku z pierwszej osoby :D za wszystkie podpowiedzi dziękuje i co nieco napewno popróbuje

Na pewno jeszcze raz spróbuję BDO, nawet nie wiedziałem, że można wyłączyć animacje skilli  . Co do Gothica na mp, wiadomo jak to jest, dziś jest jutro może takiego serwera nie być. Na GVictis dla bezpieczeństwa poczekam, nie lubie wydawać kasy na tyle "w ciemno", w Neverwintera grałem jak cap był 60 zrobiłem co swoje i odpuściłem. Tak jeszcze patrzyłem na stronie to chyba poczekam na to Dark and Light czy jak to się nazywa, zobaczymy co z tego wyjdzie 

gościu, ten serwer jest obłędny... wciągający... ma parę bugów, ale da się grac z nimi mimo wszystko... a takie gadanie, że padnie lub nie padnie - nie spróbujesz, to nie zobaczysz i nie pograsz!

A wiesz ze nawet ściągnąłem zobaczyłem, ale jakoś nie przyciągnął mnie na dłużej niż pół godziny pomijam ze gram na win10 i musiałem się dłużej namęczyć żeby odpalić niż pograć, ja po prostu lubię czuć fabule a tu jest typowo mobki zabij ich 10 wróć dam Ci golda, to mi się nie spodobało :/

Pobieram już tego Kyrmira, przyznaję że mnie zaciekawiliście =D

Ogólnie jest coś takiego jak Gothic Multiplayer, ale raz - jest tam mało serwerów i mało ludzi (choć Polacy wiodą prym), dwa - ciężko jest zagrać, bo często trzeba ściągać masę dodatkowych rzeczy, trzy - od technicznej strony, ta gra/modyfikacja jest tragiczna, cztery - zdarzają się serwery MMO, ale głównym trybem jest Role Play, gdzie odgrywasz postać, dołączasz do różnych frakcji i ogólnie grasz jak w papierowego erpega. Jakość gry wtedy zależy od tego, jak dobrzy w to są inni gracze. Poza tym, średnia żywotność serwerów to miesiąc, bo od wielu lat społeczność jest niezorganizowana i nieogarnięta, administracja często nie potrafi ogarnąć bajzlu, jaki tworzą gracze i zwyczajnie wszystko szlag trafia. Może to krzywdzące, ale poza Wyspą, która stała ponad dwa lata, nie znam żadnego ogarniętego serwera, który utrzymałby się tak długo (ŻwŚ pomijam, bo tam zawsze była patola, ale jakimś cudem nie zamykali tego).

Z klasycznych MMO, to Dungeons and Dragons Online, Neverwinter, Gloria Victis (choć może być drewniana na razie) i chyba najlepszy z nich wszystkich - ESO. Wszystkie mają dość surową, jak na obecne standardy, grafikę oraz nie ma w nich takiego przesytu graficznych fajerwerków podczas castowania skilli. Od biedy poleciłbym też GW2, bo choć dosyć kolorowe, to ma całkiem spoko klimat oraz stawia mocno na eksplorację. Ew. jak już chcesz totalnie coś cięższego, bardziej ponurego, z dobrym systemem walki i do grania ze znajomymi, to polecam któreś Dark Soulsy (w tym momencie najlepiej 3 lub 2: Scholar of The First Sin).

Nie chcę robić offtopu ale... jest coś takiego może w formie mmo ala Gothic 2? ;p Nie licząc eso :)

Gatunek - MMORPG

Sprzęt - 8GB ramu, i7, GeForce GTX 850

Cechy - Szukam gry która wciąga fabułą, osadzona jest w czasach około średniowiecznych i można tak to określić, nie zawiera wszystkich przesadnie "świecących" efektów skilli

Przypadły mi do gustu :

-ESO ( przez pewien czas niestety później coś mnie od niego odrzuciło )

-WoW (to już nie jest ten WoW co kiedyś a privów nie chce)

-BDO (Gra dobra ale te kolorowe animacje)

Nie przypadły mi do gustu :

-Aion

-Metin 2

-Blade and Soul

-Revelation Online

(chodzi o to, że są zbyt "kolorowe/skośnookie")