Szukam MMORPG podobne do gier z serii Gothic

Gatunek - MMORPG

Sprzęt - 8GB ramu, i7, GeForce GTX 850

Cechy - Szukam gry która wciąga fabułą, osadzona jest w czasach około średniowiecznych i można tak to określić, nie zawiera wszystkich przesadnie "świecących" efektów skilli

Przypadły mi do gustu :

-ESO ( przez pewien czas niestety później coś mnie od niego odrzuciło )

-WoW (to już nie jest ten WoW co kiedyś a privów nie chce)

-BDO (Gra dobra ale te kolorowe animacje)

Nie przypadły mi do gustu :

-Aion

-Metin 2

-Blade and Soul

-Revelation Online

(chodzi o to, że są zbyt "kolorowe/skośnookie")

Nie wiedzieć czemu ale prawie nie ma na rynku gier low fantasy mmorpg jak Gothic.

Ja znam tylko Gloria Victis Chronicles of Elyria i Life is Feudal MMO ale to są bardziej sandboxy

z udziwnieniami osadzone w jałowym średniowieczu.

No właśnie, patrzyłem tą Glorie Victis ale tam jest kompletny brak jakiejkolwiek ja wiem "magii" no każdy wie o co chodzi, może jednak ktoś znajdzie coś podobnego i pomoże, sądzę, nie tylko mnie w poszukiwaniach.

reign of kings

Przyznam, że zobaczyłem gameplaye tylko i jakoś typ rozgrywki ten 1000% sandbox, a jak wspomniałem szukam (jeżeli to w ogóle możliwe) czegoś z fajna fabułą :D

Mortal Online - FPS MMORPG, otwarty świat, Open PVP serdecznie polecam.

Nie wiem czy to jest dokładnie to co odpowie twoim wymaganiom, ale skoro prosisz o cos podobnego do gothica, to mam dla ciebie nic innego jak gothica w wersji mmo :D Prywatny serwer o nazwie Kyrmir 2. Tam na ich stronie musisz się zarejestrować i potem dostaniesz wstęp na ich forum. Tam w dziale jak zagrać masz tutorial. Do logowania się do gry używasz hasła i loginu który użyłeś do logowania się na forum. Jeżeli jesteś zainteresowany i chciałbyś jakąś zapomogę w postaci golda na początek, to napisz do mnie na priv na portalu mmo (nie na forum, bo rzadko tutaj bywam) to się ustawimy jakoś i Ci powiem co i jak już w samej grze :) Pozdrawiam.

Na portalu mmo mam ten sam nick co na forum więc łatwo mnie znajdziesz.

Sprawdź Ninelives. Nie wiem na jakim obecnie etapie rozwoju jest ta gierka, ale w paru recenzjach usłyszałem, że ta produkcja ma klimat właśnie a'la gothic.

Zainstaluj BDO i wyłącz w opcjach animacje skilli.

spróbuj Neverwinter Online, w miare mroczny, europejskie klimaty

Tak z ciekawości, co to jest za karta gtx850, masz jakiegoś laptopa?

no to może jakiś ropleplay serwer z gothica mp? :)

A może The Elder Scrolls Online?

przeciez napisał, że grał , ale mu sie znudziło

Usunięty tytuł

PS. Dodajcie możliwość usuwania postów :c

Zainstaluj BDO i wyłącz w opcjach animacje skilli.

Dałeś do myślenia. Pewnie sama wrócę do BDO, lecz niech najpierw dodzadzą tego Dark Knight'a czy jak mu tam :D Wiadomo kiedy go wprowadzą?

Sprawdź Ninelives. Nie wiem na jakim obecnie etapie rozwoju jest ta gierka, ale w paru recenzjach usłyszałem, że ta produkcja ma klimat właśnie a'la gothic. 

Kolega zapomniał, że porzucili tę grę - nie rozwijają jej już. Tyle tłumaczenia poszło na marne ...

To jeśli coś w stylu Gothica to może Two Worlds 2 . Można grać single ale zarówno jak i multi player :D świetna gierka na multi rozwija się swoją wioskę i bochater czerpie z niej kaskę na przykładowe gemy do broni :D

Gloria Victis, akurat mogę sprzedać tanio konto bo mam drewniany komputer

Na pewno jeszcze raz spróbuję BDO, nawet nie wiedziałem, że można wyłączyć animacje skilli :D . Co do Gothica na mp, wiadomo jak to jest, dziś jest jutro może takiego serwera nie być. Na GVictis dla bezpieczeństwa poczekam, nie lubie wydawać kasy na tyle "w ciemno", w Neverwintera grałem jak cap był 60 zrobiłem co swoje i odpuściłem. Tak jeszcze patrzyłem na stronie to chyba poczekam na to Dark and Light czy jak to się nazywa, zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Age of Conan. Grajac w to momentalnie przypomniał mi sie Gothic, niemal identyczny klimat, i budowa map, polecam mocno.