Szukam MMORPG w którym waluta ma znaczenie

Szukam - MMORPG 2-3D.

Sprzęt - Poradzi sobie ze wszystkim.

Po przeczytaniu nazwy tematu, pewnie pomyśleliście "no jak to? przecież w każdej grze gold itp mają znaczenie" I pewnie macie racje, ale ja szukam czegoś innego, czegoś, co kiedyś było normą.

Szukam gry, w której kasa ma znaczenie. Gry, w której muszę się martwić o stan portfela, żeby iść pogrindować czy cos.

Gry, w której nadal korzysta się z potionów oraz w miarę możliwości amunicji. Fajnie, gdyby ilość posiadanych potionów miała znaczenie przy długości wyprawy w nieznane.

Niemal w każdej grze gold to teraz tylko dodatek o który w ogóle nie trzeba się martwić, chyba że zbiera się jakieś mounty czy pety.

Ja chciałbym pograć coś na wzór bardzo starej tibii, gdzie wybierając się na polowanie, liczyło się na loota, który dał albo profit co pozwalało następnym razem iść na dłuższy wypad, czy też ze stratą, która zmuszała do pójścia na słabsze potworki w celu zarobienia kasy. No i to tyle, chciałbym czegoś w starym stylu, ale świeższego. Obojętnie czy to będzie grindownik czy questownik, tab-target czy non target itp. Ogólnie mówiąc, standardowe MMORPG, w którym przed wyprawą trzeba się przygotować.

Gry, które przypadły mi do gustu:

Mu Online

Tibia

World of Warcraft

Final Fantasy XIV

ESO

Nostale

Ultima Online

Archlord

Lineage 2

Gry, które nie przypadły mi do gustu:

Black Desert

AION

Flyff Online

Aura Kingdom

Warframe

Skyforge

Neverwinter

Guild Wars 1 i 2

Wakfu/Dofus

Wszystkie karcianki, gry przeglądarkowe oraz wszystkie gry z autotrackerem.