Hej,
Szukam mmorpg z dużą bazą graczy - fajnie jakby było również spore polskie community. Dodatkowo musi posiadać rozbudowany system PvE i PvP, spore dungeons najlepiej rajdowe na kilkanaście osób. Możliwość posiadania na raz więcej niż tych 5-8 skilli jak to jest w przypadku np. Neverwinter czy ESO. Klasy postaci ponad 5 lubię mieć wybór czegoś poza typowymi klasycznymi klasami. Może być F2P, B2P, P2P obojętnie, byle nie było przesadnego P2W (Jeżeli gra jest P2P/F2P i gracze P2P mają więcej możliwości niż F2P to jeszcze spoko). Nie ważne czy grindownik czy questownik. Aby gra nie kończyła się po wbiciu max levela i posiadała również system craftingu.
Miałem z MMORPG-ami sporą kilkuletnią przerwę nie liczą kilku prób z WOWem. Długo ogrywałem takie tytuły jak Age of Conan czy SWTOR, były też inne mniej pasujące do powyższych kryteriów ale miały w sobie to coś TERA ( Do zamknięcia serwera PL z brakiem możliwości transferu postaci ) 4story, neverwinter itd.
Najbardziej podobało mi się w:
Age of Conan
SWTOR
Nie podobało mi się w:
Wowie
Czy coś takiego istnieje na ten moment? Czy warto w 2021 wracać do SWTORa? Na Ashes of creation jeszcze sobie poczekam (mam nadzieje, że to nie będzie nahypowany średniak) a jednak człowiek pograł by w jakiś dobry tytuł.
Edit: Jeżeli jakiś tytuł nie spełnia wszystkiego co wypisałem powyżej to oczywiście odstępstwa też mogą być zależy mi głównie na dużej ilości graczy i rozbudowanym PVP/PVE na resztę można przymrużyć oko jeżeli tytuł jest naprawdę dobry.