Szukam na prawdę dobrego RPG'a

Więc szukam na prawdę dobrego rpg'a z bardzo dobrą fabułą

Chcę aby w grze było coś związanego ze smokami :)

Chcę aby gra miała Polskie dialogi mówione. >

Chcę aby grafika nie była najgorsza. Ale to już niekoniecznie.

Chcę aby była rozbudowana- Wiele opcji/itemów/dialogów itp.

Przypadły mi do gustu:

Wiedźmin 1 i 2

Seria Gothic >

Two World 1 i 2

Seria TES

Diablo 2

Loki

Torchligt

Sacred 2

Divinity 2: The Dragon Knight Saga

Fable 1 i 3

Za podane tytuły dziękuję ;)

Tylko to mi do twojego opisu wpadlo do głowy :P

Divinity 2: Ego Draconis

Nie wiem czy można to podpiąc pod opis, ale w Fable:TLC jest pewien wątek ze smokiem :P . Podałeś serie TES, więc pewnie już grałeś w Skyrima. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Gra bez wątku ze smokiem (!).

Jeśli ktoś szuka dobrego rpg'a, zawsze polecam mu Planescape Torment. Gierka owni! Lini dialogowych jest bardzo dużo (800 tysięcy - teraz mam książeczką z cd-action przed nosem). Wszystko można rozwiązać dialogiem, a żeby ukończyć grę trzeba stoczyć tylko 4 (można oczywiście więcej)walki. Gierka jest po prostu niesamowita, wciągająca i pełna zwrotów akcji... ah, kocham tę grę, szkoda że wszyscy tylko patrzą na grafikę i rok produkcji... ale wierz mi, w grze nie zaznasz roku produkcji, bo od niej mogłoby uczyć się wiele gier mmorpg 2D (single już takiej grafiki nie mają). Gierka miodzio, polecam jeszcze raz!

Dla zachęty:

Zapomniałem dodać tych obu gier xd

Grałem, są bardzo fajne :) A szczególnie Divinity gdy już można się przemienić w smoka :D

@VampirX4

Gierka wydaje się być super ;)

Jutro obaczję ;)

Skyrim,Sacred I hity !

@up

Przeczytaj...te gry już przeszedłem.

Mh, no i jeszcze Jade Empire. Przy tej grze to już w ogóle masakra. Byłem przekonany, że pomagam dobrym, a zwrot fabuły był taki, że aż nie napiszę. Gierka też owni. Pojawia się tam raz smok (ale czemuż się dziwić, jak do te chińskie klimaty, czy tam japońskie). Dialogi może nie są rozbudowane, jak we wcześniejszej grze którą podałem, ale też są konsekwencje swoich wyborów. Gierka też miażdży. Tano do kupienia jest. Chyba za 20 zł albo i mniej. Fabuła jest bardzo fajna i wciągająca. Czasami jest bardzo smutna, bo ukazuje to co się dzieje, gdy ludzie interesują się tylko sobą. Walka też jest bardzo fajna, polecam filmiki:

http://www.youtube.com/watch?v=wRxz96sOVyU&feature=related

Podsumowując, gierka też miażdży. Jeśli spodobały ci się filmiki, to pod względem fabuły i innych aspektów, nie będziesz żałował! :)

Jak wyżej Jade Empire, genialna gra, ale mam dla ciebie coś jeszcze lepszego, jednego z na najlepszych rpg'ów wszechczasów, którym oczywiście jest MAss Effect. Gra jest osadzona w kosmosie, nie ma smoków, lecz fabuła, jak i wszystkie inne aspekty gry są genialne, o ile nie najlepsze ze wszystkich. Dialogi są na tyle rozbudowane, że spokojnie można je nazwać nową epokoą w dziejach GIER.

Fallout 2

Baldurs Gate 1 i 2

Planescape Torment

Jak nie grałeś w te gry - to nie jesteś fanem cRPG. Klimat, fabuła, dialogi - miód, do tego jeszcze w Falloucie 2 masz ogromną swobodę działania, gra Cię nie prowadzi za rączkę (jak to mają w zwyczaju nowe gry) - idziesz gdzie chcesz, a do eksploracji masz na prawdę duży i dopracowany postnuklearny świat, wiele smaczków, nawiązań do znanych filmów, książek sci-fi i nie tylko.:D

SW: knight of the old republic- nie ma polskich dialogow, ale gierka dobra.

Jesli cie nie odrzuca to polecam ci Jrpg, tez nie ma polskich dialogow, ale sa japonskie, a po awatarze widze ze to ci przeszkadzac nie bedzie : D, jestem pewien ze spedziesz wiele godzin przy przechodzeniu ich (masa itemow do zdobycia, stworzenia, pobocznych questow itp.)

Z nowszysch tytulow z tego gatunku polecam ci The Last Remnant, jest wersja PC-etowa. Są w niej smoki i inne takie, no i walka z bossami to cos pieknego. Gra zajela mi ponad 3 tyg wiec polecam : D

W Jade Empire też grałem, tylko klimat mi nie pasuje :P

Buldurs Gate...no niby najlepszy z klasycznych rpg ale mi się nie podoba :/

StarWars: Knight of the Old Republic przeszedłem już bardzo dawno jako dobry Jedi :lol:

Może i mało to ma wspólnego ze smokami, ale jak Baldurs nie przypadł Ci do gustu to może daj szansę serii Icewind Dale, naprawdę oba tytuły zasługują na parę minut żeby sprawdzić czy przyciągnie :)

Dragon Age Początek, Dragon Age II (troche mniej rpg, ale dobra fabuła). Neverwinter Nights I z dodatkami i NWN 2 także z dodatkami.

DragonAge obie części jak dla mnie są średnie :mellow:

a Icewind Dale też nie przypadło mi do gustu :/

A może cześci Might and magic nie myląc z Herosami. Nie koniecznie Dark Messiach, ale też możesz obczaić.

A może cześci Might and magic nie myląc z Herosami. Nie koniecznie Dark Messiach, ale też możesz obczaić.

Dokładnie, M&M (poza IX) są naprawdę fajnymi grami. Inna sprawa, że na chwilę obecną będą zdecydowanie odstraszać grafiką, a sama rozgrywka jest dość... nietypowa. Może przez to FPP. No i możesz dowiedzieć się kilku ciekawych faktów o kontynentach Enroth i Antagarich, jeśli jesteś fanem serii Heroes of M&M (np. kim tak naprawdę są Kreeganie - bez spoilerowania ;) wspomnę tylko o tym że fabuła dodatku do HoM&M3 - Armageddon's Blade - miała dziać się po zakończeniu Might and Magic VII wg jego "złej" linii fabularnej).

Ciekawe że nikt jeszcze nie wspomniał Świątyni Pierwotnego Zła - jakby nie patrzeć, cRPG pełną gębą. Albo jedenastoletni już Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor (radziłbym usuwać z dysku ręcznie, o ile pamiętam gra miała tendencję do usuwania zawartości dysku przy odinstalowywaniu). A jeśli powyższe tytuły są zbyt trudne*, to zostaje jeszcze Neverwinter Nights - i jedynka, i dwójka. Z dodatkami, oczywiście. Ewentualnie zostaje jeszcze Dungeon Siege (1&2), ale to nie RPG tylko hack'n'slash (ja tam gier diablowatych za RPG nie uznam nigdy).

* - patrząc na tytuły w które grałeś i na fakt, że taki np. Baldur's Gate ci nie podchodzi mam inną teorię na temat tego co uznajesz za "dobre RPG", zwłaszcza że na liście umieściłeś także w/w hack'n'slashe...

Ja też polecę Might&Magic.

Są smoki :)

W części 8 można nawet grać smokiem.

Gra jest ogromna i ma swój klimat.

Zagraj w 8 potem 7 i na końcu w najtrudniejszą 6 :)

Pozdrawiam

F

to chyba rpg: The I Of The Dragon (PL). gra jest spolszczona dialogowo a fabula jest taka ze jakis tam koles zabil wszystkie smoki i zawladna bestiami zeby wybic rase ludzka.na swiecie zostalo ostatnie jajo smoka ktorym jestes ty! itemow tam niema ale to taki symulator smoka. jest magia, musisz polowac, chronic miasta a questy ladnie prowadza(nie nawala ci 10 i niewiadomo co robic tylko masz wszystko po kolei) troche sie niezgadza z twoimi wymaganiami, ale gierke ci polecam bo sam ja przeszedlem :)

Nie widzę, albo jestem ślepy ... ale jako że, podobała ci się seria Ghotik proponuję ci zagraj w Risen banalne... że jeszcze nikt ci nie podał tego tytułu. W drodze, niebawem, tuż, tuż Risen 2 więc ... :P