Szukam najlepszej strategii

Tytuł dość ogólny i kontrowersyjny ale jakoś musiałem zacząć, przepraszam za ten dział, ale strategia jak to strategia głównie do 8 osób dla mnie to nie mmo a innych działów niema anyway :

-Gra oparta na latach od broni palnej do czasu max 2050

- Trudna

- Realistyczna co do grafiki i mechaniki

- Ciekawe rozwiązania

- Nie może się nudzić po paru tygodniach

- Zaawansowane boty czyli tacy którzy naprawdę uczą a nie są bezmózgim mięsem armatnim

- Najlepiej b2p bez IS lub taki który nie wpływa na grę

Jeśli już f2p to bez p2w

- Nie Turowa

- Nie wymagane Jakieś może turnieje czy gry rankingowe

- Dużo osób przynajmniej na tyle by grę wyszukało w te 5 minut, rano czy wieczorem

- Oprócz walki face to face też możliwość chowania się w budynkach, przy płotach lub beczkach etc,

- Nie wymagane, ale jakieś specjalne osiągnięcia, którymi można było by się chwalić

- Nie wymagane, ale oprócz piechoty i pojazdów miło by było produkować samoloty i statki

- Nie wymagane, lecz coś typu systemu pogody lub klimatu wpływająca na zasięg widoczności czy morali/kondycji wojsk np: śnieżyca która może zabić wojska z wyziębienia i trzeba się chować w budynkach lub przy ognisku

- Tak wiem pewnie świetny jest StarCraft II, grałem w pierwszą część genialna, ale nie mam ochoty na kosmos że tak ogólnie ujmę.

Sprzęt ; ujdzie wszystko

Przypadły mi do gustu :

- Seria Herosów, lecz już mam dość turówek

- CoH 2, sam nie wiem czy jest aż tak warta na tą cenę teraz jest beta

- Seria Age Of Empire kosmos jak i starożytność mi się przejadła

- Seria Napoleon ... j/w

- StarCraft j/w

Nie przypadły do gustu :

brak za dużo w strategie niestety nie grałem

Może spróbuj Sid Meier's Civilization 3-5

dość ciężko będzie znaleźć taką strategie oparta o gry rankingowe itp. bo oprócz starcraft'a nie przychodzi mi nic lepszego do głowy. Ze swojej strony mogę polecić Anno 1701 jak i 2070, jedne z lepszych strategi

Może Rise of Nations + dodatek ? Gra jest dość stara ale jak grałem nie dawno to ludzi troszkę grało :)

Trudna jest, jeśli wybierzesz odpowedni poziom trudnośći. Masz wybór wieku od którego możesz grać, początki czyli starożytność a skończywszy na erze broni jądrowej, bez żadnych mechów itp. Możesz produkować piechotę, samoloty, statki, czołgi i dużo technologii do odkrycia :) Jest też duża liczba nacji, około 20.

Nie jest grą turową, masz tryp potyczki, kampani, i podbój całego świata oraz tryp multiplayer (gamespy). Grafika jest przyjemna, tak więc polecam grę :)

Dzięki za propozycje, ale czuję że nie mam ochoty na gry epokowe myślę że najlepszym rozwiązaniem by była gra w której lata są nieznacznie lub w ogóle nie zmienne

Może stary, dobry Red Alert 2? Chociaż z tego co widzę, szukasz czegoś innego. Trudno będzie znaleźć grę z rankingami, gdyż wiodący jest tylko s2, reszta nie ma aż takiej dużej gromadki grających ludzi~ Żeby znaleźć przeciwnika trzeba szukać po forach i umawiać się na gry. Nie wiem tak szczerze co mogę Ci polecić, bo Twoje wymagania są strasznie wygórowane.

Do głowy przychodzi mi jeszcze tylko Warhammer 40000 ale masz dość kosmosu i Władca Pierścieni Bitwa o Śródziemie, który też całkowicie nie wpada w to, co chcesz.

Hm.. I tak jeszcze patrząc na swojego steama - Może R.U.S.E - Dla mnie gra genialna

Wargame - Zimna Wojna i World in Conflict - Kolejne dwie gry

Swiatlopolis w Rise of nations możesz sobie ustawić jaki okres chcesz grać może to być era prochu, II wojna światowa, XXI wiek i tylko w niej grać. Tak więc lata nie lęcą tylko masz technologie którę są związane z okresem w którym grasz ::) Można to sobie ustawić w trypie potyczki lub w pokoju do gry :)

dzięki za pomoc, co do gier rankingowych to odpuszczam i tak pewnie zanim wyrobił bym skilla to mi się znudzi i zacznę w SCII ... ;)

sprawdzę RoN i R.U.S.E

a co sądzicie o End of Nations ?

Tytuł dość ogólny i kontrowersyjny ale jakoś musiałem zacząć, przepraszam za ten dział, ale strategia jak to strategia głównie do 8 osób dla mnie to nie mmo a innych działów niema anyway :

-Gra oparta na latach od broni palnej do czasu max 2050

- Trudna

- Realistyczna co do grafiki i mechaniki

- Ciekawe rozwiązania

- Nie może się nudzić po paru tygodniach

- Zaawansowane boty czyli tacy którzy naprawdę uczą a nie są bezmózgim mięsem armatnim

- Najlepiej b2p bez IS lub taki który nie wpływa na grę

Jeśli już f2p to bez p2w

- Nie Turowa

- Nie wymagane Jakieś może turnieje czy gry rankingowe

- Dużo osób przynajmniej na tyle by grę wyszukało w te 5 minut, rano czy wieczorem

- Oprócz walki face to face też możliwość chowania się w budynkach, przy płotach lub beczkach etc,

- Nie wymagane, ale jakieś specjalne osiągnięcia, którymi można było by się chwalić

- Nie wymagane, ale oprócz piechoty i pojazdów miło by było produkować samoloty i statki

- Nie wymagane, lecz coś typu systemu pogody lub klimatu wpływająca na zasięg widoczności czy morali/kondycji wojsk np: śnieżyca która może zabić wojska z wyziębienia i trzeba się chować w budynkach lub przy ognisku

- Tak wiem pewnie świetny jest StarCraft II, grałem w pierwszą część genialna, ale nie mam ochoty na kosmos że tak ogólnie ujmę.

Sprzęt ; ujdzie wszystko

Przypadły mi do gustu :

- Seria Herosów, lecz już mam dość turówek

- CoH 2, sam nie wiem czy jest aż tak warta na tą cenę teraz jest beta

- Seria Age Of Empire kosmos jak i starożytność mi się przejadła

- Seria Napoleon ... j/w

- StarCraft j/w

Nie przypadły do gustu :

brak za dużo w strategie niestety nie grałem