Polecanie HoN w wypadku tej długości gier kompletnie jest bez sensu, natomiast jak już Twórca tematu się zainteresował to pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoje pytania.
HoN - to gra która była jakby naturalną kontynuacją moda DotA i była bardzo popularna w czasach boomu na gry MOBA.
Przez model dystrybucji tytułu (było trzeba zakupić grę by można było w nią grać) , oraz przez dość powolny system rozwoju tytułu gierka zaczęła odstawać od LoLa i Doty 2, W efekcie czego popularność spadła, a następnie gra umarła.
Grupa zapaleńców utworzyła coś w rodzaju prywatnego serwera do gry w HoN i zaczęła prowadzić swój sposób rozwoju tytułu. Projekt ten nadal jest aktywny i każdy może w niego zagrać. Nazywa się to Project Kongor i w chwili pisania posta gra w niego 3k ludzi - średni online wieczorami to takie 6k myślę.
Ze względu na dużą popularność owego serwera prywatnego, jego twórcy pozyskali prawa do stworzenia naturalnego “remake’a” tej gry i stąd się weźmie właśnie wersja REBORN.
Realnie będzie to gra f2p i budzi ona w środowisku graczy Doty dość duże zainteresowanie, więc sam mam nadzieję, że może będzie to takie drugie otwarcie w ogóle gier moba i giera zbierze sobie sporą popularność.
Tutaj na kanale masz pierwszy zapis z rozgrywki w HoN REBORN.
Jeśli chciałbyś zagrać w grę przed darmową wersją, która ma wyjść w tym roku to możesz jako founder dostać się do rozgrywki już dzisiaj, natomiast to raczej nierozsądne bo gra ma wyjść jeszcze w październiku w wersji Open Beta dostępnej dla wszystkich.
Z ciekawostek warto nadmienić, że gra ufundowana została już prawie 37 tysięcy razy więc jak na taki projekt to duży sukces.
W razie pytań pisz śmiało, może będę mógł jeszcze jakoś pomóc
P.S jakbyś jednak decydował się na zagranie wcześniej i zakup gry to odsyłam:
https://app.juvio.com/p/HON