Szukam podobnej gry MOBA do Heroes of the storm. (bez sklepu)

Witam,
Czy jest coś podobnego do HOTS-a? Obecnie pogrywam sobie w ten tytuł, lecz bardzo mi się nie podoba to, że już gra nie jest rozwijana. HOTS podoba mi się ze względu brak sklepu w rozgrywce, spodobało mi się rozwiązanie “Talenty”, czy jest może jakaś podobna MOBA na rynku która sklep zastąpiła czymś innym, tak jak to zrobił Blizzard w Heroes of the storm?
Co jeszcze mi się podoba w Hotsie? Długość meczu. tam średnio trwa 20-25min, a w innych tego typu gier zazwyczaj jest to 35min-45min…

Takie gry, jak lol, Dota czy Smite z góry odpadają.
Z góry dzieki za odpowiedzi!

heroes of newerth ale aktualnie przechodzi “reborn”, kiedyś to była gierka w której odbywały się turnieje e-sportowe

Ooo nie znałem tego wcześniej. Ale widze że gra jeszcze nie wystartowała i widzę to jest po prostu ponowne ożywienie gry, tak? Gra tylko w jeżyku Angielskim będzie, wiesz może coś na ten temat?

A istnieje coś takiego

była jakas beta ostatnio, nie dam ręki uciac ale to chyba w tym roku ma wystartować. Na stronie tego forum na pewno znajdziesz info na ten temat

Polecanie HoN w wypadku tej długości gier kompletnie jest bez sensu, natomiast jak już Twórca tematu się zainteresował to pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoje pytania.

HoN - to gra która była jakby naturalną kontynuacją moda DotA i była bardzo popularna w czasach boomu na gry MOBA.

Przez model dystrybucji tytułu (było trzeba zakupić grę by można było w nią grać) , oraz przez dość powolny system rozwoju tytułu gierka zaczęła odstawać od LoLa i Doty 2, W efekcie czego popularność spadła, a następnie gra umarła.

Grupa zapaleńców utworzyła coś w rodzaju prywatnego serwera do gry w HoN i zaczęła prowadzić swój sposób rozwoju tytułu. Projekt ten nadal jest aktywny i każdy może w niego zagrać. Nazywa się to Project Kongor i w chwili pisania posta gra w niego 3k ludzi - średni online wieczorami to takie 6k myślę.

Ze względu na dużą popularność owego serwera prywatnego, jego twórcy pozyskali prawa do stworzenia naturalnego “remake’a” tej gry i stąd się weźmie właśnie wersja REBORN.

Realnie będzie to gra f2p i budzi ona w środowisku graczy Doty dość duże zainteresowanie, więc sam mam nadzieję, że może będzie to takie drugie otwarcie w ogóle gier moba i giera zbierze sobie sporą popularność.

Tutaj na kanale masz pierwszy zapis z rozgrywki w HoN REBORN.
Jeśli chciałbyś zagrać w grę przed darmową wersją, która ma wyjść w tym roku to możesz jako founder dostać się do rozgrywki już dzisiaj, natomiast to raczej nierozsądne bo gra ma wyjść jeszcze w październiku w wersji Open Beta dostępnej dla wszystkich.

Z ciekawostek warto nadmienić, że gra ufundowana została już prawie 37 tysięcy razy więc jak na taki projekt to duży sukces.

W razie pytań pisz śmiało, może będę mógł jeszcze jakoś pomóc

P.S jakbyś jednak decydował się na zagranie wcześniej i zakup gry to odsyłam:
https://app.juvio.com/p/HON

Nie ma żadnej innej moby podobnej do Hotsa, wszystkie inne mają sklep. Więc zostało ci dalsze granie w HoTSa, przejście na moby ze sklepem, albo spróbowanie czegoś innego np Albion Online lub Deadlock. W tym pierwszym przypadku to bardziej PvP MMO, ale masz tryb gdzie przypomina mogę, lub 1vs1 2vs2 które też przypominają potyczki w takich mobach. Sam grałem w HoTSa i szkoda mi tej gry, ale trzeba iść dalej, próbowałem LoLa i Dote, ale toksyczność w tych grach jest bardzo duża. Zostałem w R6 Siege, strzelanka gdzie grasz wybraną unikalną postacią, która ma swój zestaw broni i gadżetów, więc przypomina mobe.

1lajk

Jej kolejny bot reklamowy

Sorry kolego ale nie. Po prostu posiadałem wiedzę na temat i przekazałem ją zainteresowanemu.

Niestety nie ma i też nad tym ubolewam, więc pozostaje tylko kontynuacja gry w HotSa.
Na otarcie łez mogę dodać, że Blizzard to nie EA czy UBI i ot tak nie wyłącza serwerów. Mało tego, pomimo że gra jest w stanie wegetatywnym to nadal otrzymuje jakieś patche z balansem i innymi duperalimi.
Informacje o udostępnionej aktualizacji Heroes of the Storm – 30.09.2025 — Heroes of the Storm — Wiadomości ze świata Blizzarda dzisiaj np. kolejny wleciał.

Trochę teraz poobczajałem tą grę i serio zapowiada się MEGA. Zacieram ręce i
czekam na otwartą bete :blush:.

Wiesz może czym zastąpili sklep? bo tego za bardzo nie mogłem znaleźć.

Ogolnie to miałem długą przerwe od HOTS-a (Jakieś 5lat) Wróciłem, ale nie gram codziennie bo nie mam tyle czasu. Z tego co wiedzę to nawet duża ta aktualizacja jak na to że mieli gry już nie rozwijać, dużo zmian w balansie i nowy wierzchowiec :open_mouth: . Myślałem że raczej nowości żadnych już nigdy nie będzie, a tu prosze… :wink:
Marze aby HOTS-a przywrócili do żywych :frowning: , ostatnio grałęm sobie diablo Immportal na Tablecie i bez kitu, ale tam jest dużo nowcyh postaci, gdyby HOTS był rozwijany myślę, że były by dzisiaj te postacie w hotsie

Z jednej strony fajnie że to BLIZARD ma tą gre bo tak jak mówisz - nie zamknela serwerów, gra nadal działa. Ale z drugiej strony wydaje mi się że HOTS nie miał mało graczy i nadal nie ma ich mało (mecze wyszykuje do minuty czasu), wiec inna mniejsza firma, myśle że by nadal rozwijała grę, a dla Blizzarda po prostu jest to za mało, oni oczekują wiecej od swoich produkcji.

Też jest lol podobna gra jak lubisz lub nie przeszkadzają ci postacie z chińskich bajek to masz grę o nazwę: 300hero ps nie wiem co jest bo nigdy nie grałem bo nie lubie takich gier typu lol

Pokemon Unite

Pokemon Unite jest taka moba

Tak, znam ją. Ale to mobilna gra, nie na PC