Szukam podobnie jak drako

Ostatnio przez temat drako zaciekawiły mnie gry tego typu szczególnie te bardziej strategiczne. Grałem w Mutant Chronicles ,ale nie znalazłem za dużo ofert kupna figurek itp(może sie mylę jeżeli jest to popularne chętnie to kupie.

Lubię fantasy ,ale lubię też post apokaliptyczne uniwersa .Nie chce gierek z narzuconym takim zarysem rozgrywki jak np w grze Stronghold. Ostatnie żeby pakiet startowy nie był za drogi(figurki też).

EDIT właśnie znalazłem na rebelion sporo figurek do kupna czy to jest popularne i czy to jeszcze produkuja ;D ?

Po pierwsze Drako nie drako, nie wiem czy chciałbyś by towje nazwisko było pisane z małej litery z nickiem jest podobnie.

Jest taka gierka z figurkami nazywa się battleground widziałem na reklamie ale to raczej takie dla dzieci, zobaczyć możesz.

/ Swoją drogą, to "Twoje" również powinno pisać się z dużej litery i bez błędu ;) - Cree

Osobiście gram w Star Wars: Miniatures. Może nie gram za często ale w Legnicy jest dużo osób, które w to grają. W sumie jest to dość popularny bitewniak, więc ze znalezieniem przeciwników nie powinno być problemów. Jest dużo tańszy niż Warhammer, jednak wadą może być to, że gra się na "kratkach" (przynajmniej dla mnie). W sumie, to można sobie modyfikować zasady i grać bardziej Warhammerowo (zresztą w Warhammera tez nikt nie broni grać na "kratkach"). Jeżeli chodzi o cena/jakość to polecam. Jeżeli chodzi o jakość to wolę Warhammera. A jeżeli chodzi o cena to polecam Kurnik.pl .

Star Wars miniatures są wyczapiste, ale mało ludu w to gra. Spróbuj World of Warcraft miniatures albo Dungeons and Dragons

NIskim nakłądem kosztów fihurkowo mozna grać w dwa dosyć ciekawe tytuły : Necromunda i Mordheim . Po więcej informacji należy zgłosić się do google :)

Dzieki za info zobaczę ,ale możecie podawać też inne tytuły

PS Wybacz Drako :rolleyes:

EDIT podoba mi się Mordheim jak z dostępnością figurek?

EDIT 2 mogą być droższe droższe -oczywiście jeżeli cena jest adekwatna do jakości

Dzieki za info zobaczę ,ale możecie podawać też inne tytuły PS Wybacz Drako EDIT podoba mi się Mordheim jak z dostępnością figurek?EDIT 2 mogą być droższe droższe -oczywiście jeżeli cena jest adekwatna do jakości

W Mordheim uzywa sie głownie figurek z Warhammer: Fantasy Battle z czego złożenia całego gangu wyjdzie ok 150 złotych , nawet mniej jeśli będziesz korzystał także z figurek plastikowych . Oczywiście są figurki wydane specjalnie do Mordheim , ale niestety prawie już niedostępne , do tego bardzo drogie ( paczka z gangiem głownie plastik to prawie 200pln ) .

za bardzo sie nie znam skąd mogę wsiąść do tego podręczniki (czy w ogóle są : D) nawet nie wiem jakie figurki mam kupić : D możesz coś polecić na początek . Jest gdzieś w ogóle spis jednostek czy coś w tym guście?

EDIT / http://www.allegro.pl/12964_orcs_and_goblins.html

czy te orki nadaja sie do gry?

EDIT / no i te jeszcze nadają sie ? http://www.allegro.pl/item864898482_mega_o..._real_foto.html

Imprezowalem wiec nie odpisywalem , orki sie nie nadają bo nie ma gangu orków . Podręcznik kupisz na allegro albo ściągniesz z neta :)

z kumplami uznaliśmy ,że nie będziemy bawili się w mordheim tylko od razu w Warhammer Fantasy Battle

Ostatnio przez temat drako zaciekawiły mnie gry tego typu szczególnie te bardziej strategiczne. Grałem w Mutant Chronicles ,ale nie znalazłem za dużo ofert kupna figurek itp(może sie mylę jeżeli jest to popularne chętnie to kupie.

Lubię fantasy ,ale lubię też post apokaliptyczne uniwersa .Nie chce gierek z narzuconym takim zarysem rozgrywki jak np w grze Stronghold. Ostatnie żeby pakiet startowy nie był za drogi(figurki też).

EDIT właśnie znalazłem na rebelion sporo figurek do kupna czy to jest popularne i czy to jeszcze produkuja ;D ?