Szukam pomocy odnośnie Ranger'a

Siemano, jak w temacie, zacząłem grę Rangerem od zawsze lubiłem grę na dystans, ale nie o tym tutaj. Mianowicie gram Rangerem i mam kilka pytań co do skili itp.

1) Blood rage magic- spam skillami, czy zbyteczny pasyw?

2) mam 30lvl eq shit ale dlaczego mam tylko 370hp?

3) gdzie expić? (30lvl ranger)

4) skille rain of arrows czy może split arrow lub coś innego?

5) może farmienie w pt ale wtedy gdzie?, mam odblokowany 3 akt jak coś

6) skąd wydropić brązowe itemy?

1) chodzi ci o Blood Rage czy Blood magic ?

Blood Rage : Średnio potrzebny pasyw, zawsze to jakaś alternatywa dla Frenzy, przy okazji mniej manożerna... ale też znacznie mniej bezpieczna wiedząc że ten skill dość szybko zżera życie, a ty go i tak wiele nie posiadasz.

Blood Magic: Temu mówimy stanowcze nie, Używanie życia jest przydatne tylko w przypadku dużej puli życia, dobrej regeneracji/wysysania życia i radzenia sobie bez aur.

2) Mała ilość pasywek +% życia, ilość życia nie zmienia się znacznie z wyższymi poziomami.

3) Jak na najwyższym poziomie do jakiego masz dostęp, nie ma sensu być na miejscu z mniejszym poziomem potworów niż twój.

4) W zależności co lubisz i w czym ci się wydaję że twoja postać wymaga ulepszenia... Sam myśle nad zrobieniem :

Lightning Arrow + Point Blank + Weapon Elemental Damage + Concentrate Area Effect + Lightning Penetration + LMP/GMP (opcjonalnie)

Z bardzo bliska Lightning wydaje się być dla mnie najlepszym rozwiązaniem na otaczające mnie moby.

5) patrz punkt 3

6) Zdobycie unikalnych przedmiotów jest totalnie przypadkowe, możesz zdobyć na dwa sposoby:

- Transformacja przy użyciu Orb of Chance (bardzo mała szansa, 0,01% [?])

- Zdobycie po pokonaniu stwora,otworzeniu skrzyni, zniszczeniu wazonów itp.

Wiec ja się dołączę:

Czy używacie waszymi postaciami itemów z +% do znajdowania rare items? Ja mam 40% tego wskaznika ale jakos duzo fajnych itemów mi nie wypada żółtych.

Czy dodajecie w pasywkach zycie i mane czy tylko dex?

Lepiej grać w jakiejś zorganizowanej grupie, jeśli chodzi o szukanie lepszych itemów... zresztą, najlepsze przedmioty czasem wypadają ze skrzynek/zwłok/wazonów, parę razy na CBT zdarzyło mi się znaleźć tak unikalne przedmioty.

W pasywkach dodaję życie,mane i atrybuty w zależności od zapotrzebowania, jeśli w pobliżu znajdzie się duży punkt inteligencji, a mam aurę, która ją wykorzystuje (Hatred), to nie jest to wielka strata jeśli się wykorzysta ten jeden punkt aby usamodzielnić się od przedmiotów zwiększających INT i skupić się na czymś bardziej przydatnym.

(bardzo mała szansa, 0,01% [?])

Nie przesadzaj, ja na CB użyłem tego orba i za 3x zrobiłem brązowy ring, więc na pewno nie ma 0.01%

W sumie racja, na podstawie Orb of Chance Community Log na forum PathofExile wynosi to jakieś 0,3% właściwie, co nie zmienia faktu, że to nadal diabelnie ciężkie do zrobienia.

Siemano, jak w temacie, zacząłem grę Rangerem od zawsze lubiłem grę na dystans, ale nie o tym tutaj. Mianowicie gram Rangerem i mam kilka pytań co do skili itp.

1) Blood rage magic- spam skillami, czy zbyteczny pasyw?

2) mam 30lvl eq shit ale dlaczego mam tylko 370hp?

3) gdzie expić? (30lvl ranger)

4) skille rain of arrows czy może split arrow lub coś innego?

5) może farmienie w pt ale wtedy gdzie?, mam odblokowany 3 akt jak coś

6) skąd wydropić brązowe itemy?