Szukam pomocy przy zmianie rozdzielczości

Siemanko. Mam do Was pytanie. Nie potrafie zmienić rozdzielczości gry, ponieważ włącza się ona w takiej, jakiej mój monitor nie obsługuje. Jak to można inaczej załatwić. Jakies pomysły?

Jaka to gra, zacznijmy od tego. Można zmienić w plikach w folderze z grą. Poszukaj jakiegoś .ini i poedytuj trochę.

Jak nie w folderze z grą, to w moich dokumentach domyślnie czasem tworzy ci się folder z zapisami. Tam też, chyba w przypadku Skyrima były takie opcje.

Albo w regedit sobie popatrz czy jest wzmianka.

Gra to Divinity - Dragon Commander. W katalogu z grą nie mogę nic znaleźć, tak samo w my document to samo. Jest jeden plik .ini ale jak go otwieram za pomocą notatnika to ni ch*ja się nie da nic doczytać. Czekam na dalsze propozycje.

przeważnie takie pliki otwiera się hex editorem

Divinity nie miało oddzielnego launchera z config? Tak mi się przynajmniej wydaje. Zobacz, może jest taki plik w folderze- jeśli nie, Hex Editor lub też załatw sobie od znajomego na 10 minut inny monitor i ustaw tam rozdzielczość. Ja tak robiłem w przypadku Xboxa.

Go to ...Documents\Larian Studios\Dragon Commander\graphicSettings.Isx and open with notepad/notepad++

Look down toward the end you'll see:

1080" type="4" />

5760" type="4" />

Chyba nie musze tlumaczyc co i jak? ^^

Siemanko. Mam do Was pytanie. Nie potrafie zmienić rozdzielczości gry, ponieważ włącza się ona w takiej, jakiej mój monitor nie obsługuje. Jak to można inaczej załatwić. Jakies pomysły?