Witam, tak jak w temacie.
Ogólnie to przygotowuje się troszeczkę już do nagrywania/streamowania oraz jakiś tam mały upgrade jeśli chodzi o akcesoria/komponenty komputerowe.
Na chwilę obecną, szukam:
-
Monitora - Full HD, niekoniecznie 2k/4k, gram przeważnie w RPG, FPS bardzo rzadko więc nie musi obsługiwać 144 fps. Ma to być drugi monitor, mój aktualny to Benq GL2460. Wolałbym się zmieścić z kasą do 1200 zł więc prosiłbym o nie wrzucanie jakiś monstrów.
-
Mikrofonu - aktualnie mam Starza i szczerze? Największy bullshit jaki miałem, polecili mi go w grupce na fb i żałuję tych 50zł. Tu cena raczej do 400zł, wiadomo, tu zależy mi na czystości i jakości dźwięku. Uprzedzam, że nie mam karty dźwiękowej, tylko to co moja PG oferuje.
-
Słuchawek (opcjonalnie) mam niby SONY MDR-ZX100B, ale szukam chyba czegoś wygodniejszego na dłuższe posiedzenia Tu cena raczej do 300zł.
-
!!! Karta dźwiękowa - tylko i wyłącznie jeśli stwierdzicie, że po prostu bez niej nie da rady jeśli chodzi o streamy/nagrywanie
-
Kamerka - mam jedną na oku tj. Logitech C922 Pro Stream Webcam, może znacie inne które są lepsze, chociaż uważam że ta spełnia swoją funkcję z tego co widziałem.
------------------------------- Moja płyta główna to MSI Z170A GAMING M5 ----------------------------
PS. Szukam dobrego i wygodnego fotela, z niewygórowaną ceną. Myślę nad jednym z tych “gamingowych” ale odstraszają mnie komentarze typu “ekoskóra to ścierwo, będziesz się lepić do fotela” itd. może, ktoś ogarnia temat.