Krótko mówiąc, szukam programu graficznego do rysowania. Nie chcę programu do edytowania grafik, lecz typowego do rysowania. Nie znam się na tym lecz chcę zacząć zabawę z fan artami i grafikami do własnych potrzeb. Na pewno zrozumieliście o co mi chodzi ps. Paint się nie liczy
Szukam programu graficznego
Photoshop, najlepszy wybór. Wielu profesjonalistów korzysta właśnie z niego. Ewentualnie ArtRage, prostszy i bardziej przejrzysty ponoć.
Paint Tool Sai, do rysowania najlepszy. Jedyny minus to brak filtrów i innych bajerów upiększających.
Do rysowania według mnie najlepsza jest grafika wektorowa, także polecam:
Całkiem przyjemny programik.
Bierz Photoshopa lub jak nie masz kaski (lub nie lubisz piracić) to sprawdź gimpa, może ci będzie odpowiadał.
Paint Tool Sai, do rysowania najlepszy. Jedyny minus to brak filtrów i innych bajerów upiększających.
Yup, PTS jest najlepszy jeżeli chodzi o samo rysowanie.
Dziękuję wszystkim za pomoc Wybrałem PTS'a ze względu na jego łatwość, jestem początkujący, i nawet ledwo co sobie radzę z tym programem
może jak mi się coś uda, to wrzuca jakiś mój pierwszy rysunek .. kto wie
jeszcze raz dziękuję.
Krótko mówiąc, szukam programu graficznego do rysowania. Nie chcę programu do edytowania grafik, lecz typowego do rysowania. Nie znam się na tym lecz chcę zacząć zabawę z fan artami i grafikami do własnych potrzeb. Na pewno zrozumieliście o co mi chodzi ps. Paint się nie liczy