Szukam MMORPG, najlepiej w klimatach fantasy, najlepiej darmowego (biedny student) ale jestem w stanie przełknąć b2p.
Nie chce MMO gdzie jest zalew okienek. Chciałbym żeby było proste i czytelne.
Grałem już w BDO ale odrzuciła mnie nieczytelność na późniejszym etapie,
W TESO nudzi mnie system walki.
Szukam prostego MMO
Aberoth
DC universe online
lord of the rings online
wildstar
Możesz spróbować guild warsa 2 podstawkę za darmo, jak się spodoba dokupić dodatki.
A jak chcesz coś całkiem za darmo to obecnie chyba najlepszym wyborem jest warframe. Mimo że gra sci-fi, to jednak nie razi tym aż tak w oczy. Walka chyba najlepsza jaka może być, pełny non-target, aprzeciwnicy mają swoje umiejetnosci i cechy (np piłki z kolcami będą na nas skakać, snajperzy trzymać się na dystans, panowie drakhów palić miotaczami ognia i przyzywac koty, a jeszcze inni moga nawet wyłączyć nasze skille i interfejs :P).
Do tego nasze skille wyglądają równie efektownie. Jako władca piasków możesz stworzyć olbrzymią burzę piaskową, otoczyć się pancerzem ze skarabeuszy, albo pogrzebać przeciwnika pod piaskami tworząc z niego swoją piaskową marionetkę. Jako Volt zyskujesz władzę nad elektrycznością co pozwala ci biegać z prędkością flasha, miotac z dłoni łańcuchy błyskawic, a gdy się wkurzyć to mozesz wywołać wielki skok napięcia w całej okolicy. Warto przy tym skillu zwrócić uwagę że niszczy też wszystkie rzeczy elektroniczne - kamery, wieżyczki, skanery, LAMPY i resztę, zadając dodatkowy dps mobom w pobliżu przeciążonych sprzętów. No i nie muszę chyba dodawać że pierwsze rzucenie ulta i zniszczenie wszystkich źródeł światła w tej części mapy jest zajebiście klimatyczne (wtedy zostaje ci bieganie z latarką) xD.
Broni i samych “klas postaci” (tutaj zwanymi frame’ami aka zbrojami) jest od licha i trochę, tak że każdy znajdzie coś dla siebie. Ich ilość może przytłoczyć na początku, ale nikt nie każe ci ich wszystkich budować, wybierasz sobie ze sklepu coś dla siebie, a potem zdobywasz/nabywasz schemat, farmisz surowce i składasz. Przy czym mniej tutaj patrzysz na statystyki broni, a na to jak “siedzi” w ręce, bo każdą bronią walczy się inaczej
Świetna linia fabularna, po ostatnich zmianach wciąga od samego poczatku i zawsze masz wyjaśnione co masz w danej chwili zrobić, czy gdzie pójść, a ewentualnymi tajemnicami możesz się przejąć (jak np tajemniczym zniknięciem pewnej postaci) a możesz też je olać, bo nie są koniecznie do czerpania przyjemnosci z gry :P.
Sama gra jest dziecinnie prosta pod względem skomplikowania - realizujesz cel misji (zaznaczone na mapie + napisane co masz zrobic), walczysz z wrogiem, i tyle. Ot, interfejsu tłumaczyć nie będę, bo pewnie wiesz co do hp, mana, czy skille.
Za warstwą “walki” mamy całą otoczkę, same bronie, czy zbroje są słabe. I tu z pomocą przychodzą mody, których zdobywasz setkami - jedne zwiększą tarcze, drugie hp’ki, kolejne dodadza efekt podpalenia do twojego miecza, a gdy zmieszasz efekt podpalenia i mrozu np na łuku to dostaniesz nowy efekt… strzały wybuchowe :>. Generalnie idzie się tym dobrze pobawić by dostosować swój sprzęt pod siebie. I to jest chyba największą siłą tej gry, tutaj możesz zrobić co chcesz z czego chcesz, ograniczają cię tylko wydropione mody i punkty przydziału (każda broń ma określoną ilość punktów do wydania na mody, żeby nie było że możesz przepakować broń w nieskończoność) :D.
Gra jest w 100 procentach darmowa, do wszystkiego masz dostęp za darmo. Jednakże jako że za darmo to trzeba sobie radzić : są takie przedmioty jak reaktory i katalizatory które podwajają te punkty przydziału na danych przedmiotach. Jednakże raz na dwa-trzy dni spokojnie dropniesz je grając (z alertów aka tymczasowych misji), a ich za często nie używasz, tylko na zbrojach i broni na których na pewno będziesz grał dłużej niż 5 dni
Ach, no i jeszcze wspomnę że możesz grać jak ci się podoba - ja na poczatku miałem zajawkę na broń do walki wręcz i z 2-3 lata nie korzystałem wgle z broni zasięgowej. A potem weszła jedna fajna (dla mnie oczywiscie) bron, potem druga, trzecia… i teraz mam cały asortyment. Ale wtedy nie odstawałem ani trochę od reszty. I mam też znajomego który nawet do tej pory nie lubi używać broni do walki wręcz. I to samo - raz najwyższy dps w teamie, innym razem najniższy, a jeszcze innym gdzieś po środku
Próbowałem wildstara ale uniwersum mi nie podeszło, w LOTRO grafika troche odstrasza + freemium, nie lubie też superbohaterów xd to Aberoth ma aktywnych graczy?
Myślałem nad GW2 bo sporo osób je poleca, a co do Warframe to nie jestem fanem sci-fi w jakiejkolwiek postaci
Nie za wielu, ale ma. Sama gra jest mała, ale jest co robić.
Sam teraz dużo zagrywam się w Secret world legends tylko nie wiem czy tobie podejdzie