Szukam prostego MMORPG

Witam poszukuje tak jak w temacie poszukuje jakiegoś prostego mmorpg z przyjemnym grindem bez większego p2w. Grałem trochę w Black Desert Online ale odrzuciły mnie questy których było multum i trzeba było biegać w od questa do questa. Sporo grałem w Guild Wars 2 wbiłem około 80 lvl ale już dalej się nie chciało. Pogrywałem jeszcze w Diablo 3, ale zaczyna mnie już nużyć.

Nie ma dużego znaczenia czy gra jest darmowa czy płatna (gry z abonamentem odpadają)

Najlepiej gdyby gra była w świecie Dark Fantasy.

PS. Path of Exile odpada.

Xanthus.pl Oparty na klasyce LAst Chaos ale po dużych ulepszeniach i zmianach. Fajna gierka fajny zabijacz czasu. Serwer się rozwija. Zapraszamy

Polecam Blade and soul.
Proste, domyślne MMO, sporo klas postaci, kilka ras, late game lekko P2W jeśli chodzi o otwarte pvp natomiast rankingowe pvp na arenie opiera się tylko i wyłącznie na twoich umiejętnościach. Gra tam sporo ludzi w tym polaków. Niema tam typowego grindu. Całą gre przechodzisz poznając fabułe która jest dość ciekawa, robisz sporo questów (prostych i dość przyjemnych) dungeony i powoli poznajesz swoją postać. Naprawdę polecam tę gierkę - potrafi wciągnąć :).