Szukam przystępnego MMO jak chleb baltonowski

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Black Desert działa w full hd
Cechy: Wciąga i sprawia przyjemność

Przypadły mi do gustu: Diablo 3. POE, BnS, MU Legend (!), RYL (ten stary RYL)
Nie przypadły mi do gustu: WoW, TESO, Black Desert

Witam!

Jestem Przemek i szukam MMO na wieczorki po pracy. Najfajniej byłby jakby okazało się że jest gra podobna do MU Legend i mógłbym w niej zabić czas oczekując na open bete.

Idealna gra dla mnie to taka która nie jest p2w, posiada całkiem udane PvP i PvE oraz jest intuicyjna. Chciałbym pobić mobki i pójść sobie na dugeona.

Tytuły nad którymi myślę to Aion i Eloa ale nie wiem czy warto.

Gra może być płatna ważne aby była dobra :).

Liczę na waszą pomoc!

Tera online.

wszystko się zgadza, p2w przyśpiesza tylko wszystko więc to nie takie p2w.

Aion jest trochę bardziej w stronę wowa jeżeli chodzi o typ gry, więc nie jestem pewny czy ci podejdzie. Mógłbyś spróbować Torchlight 2 albo Neverwinter online. Tera to też nienajgorszy pomysł.

Torchlight 2 mam i nie gram. Z newerwinterem miałem krótką przygodę.

Ashes of Creation.

z darmowych Tera sam kiedys gralem jak gra byla p2p i ma za***iste pvp jak i pve oraz dynamiczna walke, niestety nie wiem jak jest z populacja obecnie na serwerach eu sam dopiero sciagam i dzis zaczynam garc nowa posacia. Stawiam ze dopiero sie spotka jakich kolwiek ludzi do gry na wyzszym lvlu tylko i wylacznie.

z platnych FFXIV (trial do 35 lvla) bardzo dobre pve (raidy dungeony itp) pvp srednie jest tutaj oraz walka drewniana troche - populacja bardzo duza

Wow - obecny dodatek zmienil wowa w grindownik oraz drop polega na twoim szczesciu, ludzie nawet porownuja to do diablo 3, pvp jest (areny, battle groundy itp...) ale niestety w tym dodatku ssie kompletnie wiec w wowie tylko pve.

teso . w Aiona nie ma sensu grac bez grupki znajomych + dwa lata zanim dogonisz topke. Aion niejest grywalny w ciagu dnia a jedynie wiwczorami ludzie wchodza by porobic bg w swoich grupkach.

Niestety moim zdaniem TESO to najgorsza gra na świecie :/

Vindisctus albo Warframe takie ala zabijacie mobów dla przyjemności i nic po za tym. Ja na twoim miejscu bardziej bym szukał coś w tym stylu. Czekasz na MU więc nie poświęcaj czasu na jakieś rozbudowane MMORPG po prostu pobaw się w zabijaniu mobków i bosów po pracy dla relaksu.

Co do TESO nie jest najgorszą grą, a świat Tamriel sam w sobie jest genialny. Niektórzy nie grają w MMORPG dla PvP, end-game lecz także dla klimatu który jest także waszym aspektem przy wyborze swojej gry MMORPG. Szanuję Twoje zdanie i może kiedyś zmienisz zdanie,wiesz mi przez 16 lat grania w gry MMORPG znajdę ze 100 gier które są gorsze :) Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach :D

To nie jest tak, że czekam na MU i jak będzie open beta to wszystko rzucam i tylko MU. Po prostu MU to była jedna z niewielu gier ostatnio, która mnie wciągnęła. Cały życie grałem w FPS'y dlatego doceniam prostą mechanikę w grach MMO. Przez FPS'y nie gram także w WoW'a, który dla mnie jest po prostu wolny i mulący. Powiem szczerze, że z chęcią bym się wkręcił w coś na dłużej niż tydzień.

Co do TESO nie chciałem aby moja opinia uraziła fanów TESO, bo rozumiem, że dla innych np. Counter-Strike to gra, w której robi się ciągle to samo. Ja jestem tym gościem, który Skyrima usunął po 30 minutach :).

Ashes of Creation.

To już wyszło?

Teso fajna gra sporo contetu itp lecz te modele postaci oraz animacje to jakas porazka, mogliby za to troche sie wziac ...

Co do Ashes of Creation to gra jest dopiero w bardzo wczesnych testach pre-alpha wiec jeszcze troche czasu zanim zobaczymy te gre w pelni (pracuja nad nia tylko 14 miesiecy). Niedlugo ma ruszyc kickstarter itp wiec moze pokaza cos wiecej, ale jak narazie nie ma co sie jarac ta gra bo bardzo ale to bardzo wczesna alpha jest i wiele moze sie zmienic.

Z tytułów które poleciliście sprawdziłem TERE i dam tej gierce szanse w przedziale dłuższym niż 15 min :). Widzę że duża część z was posiada sporą wiedzę na temat gier mmo w przeciwieństwie do mnie dlatego mam kolejne pytanie. Czy jest jakieś aktywne MMO w rzucie izometrycznym? Wiecie chodzimy myszka itd. Drugie pytanie. Czy ELOA to żywa gra?

Albo jestem slepy albo gw2 nie sprawdzales. Nie jest to taki combat jak np. w BDO ale jest o wiele bardziej plynny i zywy od takiego ESO czy WoWa. Pve to robienie dungow/rajdow/eventow w open worldzie, gear jest prosty do zdobycia i w sumie zamiast polowac na itemy z ladnymi statystykami polujesz na itemy ktore ladnie wygladaja dla ich skinow. Klas jest 9 i kazda sie gra zupelnie inaczej, w pvp gear i lvl nie ma znaczenia i jest to jedno z bardziej udanych pvp ogolnie (duzo osob gw2 pod tym wzgledem uwaza bardziej za mobe/fighting game). Ludzi pierdyliard i na f2p masz dostep do calej podstawki z jakimis tam ograniczeniami, pelna wersja kosztuje cos kolo 120zl chyba i gra ma 0 p2w.

Gra która Ci polecę została już wymieniona jednak wymienię kilka głównych aspektów dlaczego warto w nią zagrać. Szybka i dynamiczna rozgrywka. Wiele różnych broni głównych, bocznych oraz tzw białych. Wszystko odblokujesz grając. Wiele różnych "postaci" do odblokowania które dają ogromną frajde w graniu nimi. Nie ma p2w, wszystko że sklepu możesz zdobyć grając. Ogromna społeczność graczy którzy w większości to osoby kompetentne.

Tą grą jest....Warframe

Z tymi osobami kompetentnymi to bym zbytnio się nie rozpędzał. Wczoraj zainstalowałem, grałem około 6-7 godzin, co chwilę ktoś się kłócił albo wyzywał. Ewentualnie jak ktoś z graczy zadał pytanie, to go tłamsili lub lekceważąco odpowiadali. Jednak co do gry fajnie się strzela, jeżeli szukasz czegoś na godzinkę dziennie i to nie codziennie to będzie okej. Niestety nie rozumiem, jak można w tę grę no lifić, chyba trzeba być sado maso, żeby ciągle to samo ;)

graliście w league of angels? co o tym sądzicie?

Z tytułów które poleciliście sprawdziłem TERE i dam tej gierce szanse w przedziale dłuższym niż 15 min :). Widzę że duża część z was posiada sporą wiedzę na temat gier mmo w przeciwieństwie do mnie dlatego mam kolejne pytanie. Czy jest jakieś aktywne MMO w rzucie izometrycznym? Wiecie chodzimy myszka itd. Drugie pytanie. Czy ELOA to żywa gra?

Co do ELOA to z tego co wiem gra nie trzyma się najlepiej (o ile nie została już czasem zamknięta?). Gry w rzucie izometrycznym, hmm najwyżej jakościowo moim zdaniem stoi POE ale od siebie polecę Tree of Savior, gierka miała spadki fpsów, boterów, gold sellerów itp. ale kiedy ostatnio zajrzałem nie wygląda źle (twórcy coś tam próbują robić), bardzo podobna produkcja do ELOA i trzyma się pewnie lepiej. Masa klas, fajny soundtrack i niezła grafika.

szczerze to napisałeś że grałeś już w BnS - dlaczego przestałeś?

Gierka Ci się wpasowuje w gust 100% widzę, może warto wrócić? Póki co to najlepsza gra z FULL F2p na rynku zachodnim.

Co do ELOA to z tego co wiem gra nie trzyma się najlepiej (o ile nie została już czasem zamknięta?). Gry w rzucie izometrycznym, hmm najwyżej jakościowo moim zdaniem stoi POE ale od siebie polecę Tree of Savior, gierka miała spadki fpsów, boterów, gold sellerów itp. ale kiedy ostatnio zajrzałem nie wygląda źle (twórcy coś tam próbują robić), bardzo podobna produkcja do ELOA i trzyma się pewnie lepiej. Masa klas, fajny soundtrack i niezła grafika.

Sprawdziłem Tree of Savior. Niestety zabijanie dużej kalarepy nie jest dla mnie.

szczerze to napisałeś że grałeś już w BnS - dlaczego przestałeś?
Gierka Ci się wpasowuje w gust 100% widzę, może warto wrócić? Póki co to najlepsza gra z FULL F2p na rynku zachodnim.

To nie tak że porzuciłem BnS. Gram sobie ale jako hm "niedzielny gracz".

Sprawdziłem też Devilian. Fajne animacje itd. ale widzę że wszyscy wylewają na ten tytuł wiadro pomyj.

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Black Desert działa w full hd
Cechy: Wciąga i sprawia przyjemność

Przypadły mi do gustu: Diablo 3. POE, BnS, MU Legend (!), RYL (ten stary RYL)
Nie przypadły mi do gustu: WoW, TESO, Black Desert

Witam!

Jestem Przemek i szukam MMO na wieczorki po pracy. Najfajniej byłby jakby okazało się że jest gra podobna do MU Legend i mógłbym w niej zabić czas oczekując na open bete.

Idealna gra dla mnie to taka która nie jest p2w, posiada całkiem udane PvP i PvE oraz jest intuicyjna. Chciałbym pobić mobki i pójść sobie na dugeona.

Tytuły nad którymi myślę to Aion i Eloa ale nie wiem czy warto.

Gra może być płatna ważne aby była dobra :).

Liczę na waszą pomoc!