Szukam religijnych "krewnych"

Witam, czy ktoś oprócz mnie jest tutaj spirytualnym satanistą?

Bo mam trochę pytań i dziwnych doświadczeń gdzie chciałbym z kimś pogadać na ten temat

Proszę o pw, gg, albo tu w temacie.

/offtop/

Brakuje mi tu starej opcji podpisu pod tematem

Mogę pogadać na ten temat, ale jestem ciekawy co cię skłoniło do satanizmu? Znaczy też, że odrzuciłeś Boga, prawda? Kolejny mason pewnie, albo gorzej, iluminata :D

Mogę pogadać na ten temat, ale jestem ciekawy co cię skłoniło do satanizmu? Znaczy też, że odrzuciłeś Boga, prawda? Kolejny mason pewnie, albo gorzej, iluminata

Człowieku, ogarnij już się z tymi iluminatami, bo to powoli podchodzi pod chorobę psychiczną...

Na temat satanizmu też mogę pogadać... czytywało sie LaVeya, co prawda dawno, ale coś się pamięta :P

Czekamy na grabe w wersji goth z kamerka na streamie :D.

#Azrael

Ah, szkoda! Chcialbym zobaczyc "tego" grabe z czarno-bialym makijazem i taka smetna mina :D

Oj Warcraft, ostatnie zdanie było dla żartu. Ja jako agnostyk, wiem trochę na temat religii i doświadczeń fizycznych i niefizycznych. Teoria i praktyka w jednym.

Czekamy na grabe w wersji goth z kamerka na streamie .

Tyle, że to inny Graba.

Trochę się dziwię, że nie ma hejtu. Ale to nie moja sprawa. Róbta co chceta, chociaż taki temat trochę dziwny jak na to forum O_o. Chociaż skoro było o szukaniu skóry w odpowiedniej cenie i o miłości, to w sumie się powinienem przyzwyczajać.

Skoro satanista jest chory to katolik równiez.

Każdy ma prawo do własnej wiary w rzeczy które mu sie podobają. Każecie leczyć się ludziom którzy odstają ze swoimi poglądami od reszty społeczeństwa. Dlaczego? Dlaczego nie każecie leczyć się tym którzy chodzą do meczetów lub kościołów albo innych świątyń? Też wydaje się to bez sensu, ale to akceptujecie. Zapewne tylko dlatego, bo reszta społeczeństwa też to akceptuje. Prawda?

Na to sie mowi hipokryzja :)

No to tak, czy mial ktos na tym forum do czynienia z rytualem poswiecajacym zycie?

Co prawda trochę dziwne miejsce sobie kolega wybrał na szukanie satanistycznych przyjaciół, ale cóż, w końcu to hyde park, nie? ;)

Słuchajcie, sam obawiam się czasami, że nie jestem tak tolerancyjny jakbym chciał. Naprawdę zależy mi na tym, żeby wyznawcy innych religii, czarnoskórzy, azjaci itd. dobrze czuli się w polskim społeczeństwie. Żeby ludzie nie patrzyli na nich jak na głupich, ale to naprawdę ciężkie. Przecież to ludzka ciekawość, to ona nami kieruje i sprawia, że chociażby lekko spoglądamy na "inną" osobę. Po prostu ta osoba jest inna, w jakiś sposób wyjątkowa, wyróżniająca się z tłumu. Normalne, że murzyni na ulicach nie są powszechnym widokiem w Polsce. Okey, zdarzają się, ale to nie to samo co np. w Stanach. Gnębi mnie to, że zawsze chcę pokazać takiemu człowiekowi, że jestem wobec niego przyjaźnie nastawiony, że toleruję inny kolor jego skóry, ale spoglądam z ciężkiej do pohamowania ciekawości. Okropne uczucie powiem Wam, przecież nie zacznę krzyczeć na cały autobus o tym, co mi leży na sercu :P Jeżeli chodzi o religię... Nie oceniajcie człowieka po tym w co wierzy, spróbujcie to zrozumieć, poznajcie go, jego opinie, ogółem rzecz biorąc światopogląd. Myślę, że taka rozmowa dałaby nam wiele do myślenia i pozwoliłaby spojrzeć na niektóre sprawy z innej strony.

Muszę, nie mogę się powstrzymać.

@ MWŚ dlaczego pytasz? Bo człowiek jest z natury religijny, więc coś wyznawać będzie. ALE religie są lepsze, bądź gorsze( obiektywnie), a satanizm proweniencji chrześcijańskiej jest nieracjonalny. Chyba, że satanizm oprzesz na religiach dualistycznych, ale znowu dualizm, na gruncie rozumowym, trudno jest utrzymać, a nawet, jeżeli go dowiedziesz, to i tak cześć Złego jest najgorszym wyborem. No, w ostateczności satanizm crowleyowski jest jako tako do wybronienia, ale po prawdzie w tym wypadku mówimy bardziej o neopogaństwie. Poza tym satanizm jest zagrożeniem dla społeczeństwa, więc jako członek tego samego społeczeństwa mam prawo bronić się. Dom bez klamek jest jakimś wyjściem.

@ up Dlatego połowa profesorów i wychowawców postuluje przywrócenie filozofii do szkół średnich. Co by, człowiek który usłyszał hasło "satanizm" wiedział z czym ma do czynienia, i zamiast rozmów uciekał.

@up Nie każdy człowiek jest religijny więc nie wypowiadaj się za wszystkich jeśli możesz... Wybaczcie że to napisze ale według mnie wiara w Jezusa(nazwijcie to jak chcecie) została stworzona tylko po to aby kontrolować ciemne masy w dawnych czasach. A że się przyjęła i przynosiła ogromne korzyści tym którzy tym dyrygowali.. To już inna historia....

@up, akurat Jezus to akurat postać historyczna, a nie fikcyjna czy mityczna, więc w tej kwestii nie ma w co wierzyć - to fakt. Brak tak elementarnej wiedzy przy próbie rozmów o sprawach tej natury stawia Cię w raczej średnim świetle jako walczącego o swe prawa ateisty(?). Nick proponuję zmienić na nieWIEDZA czy coś.

@ot, temat jest prawdopodobnie aktem marnego trollingu, ale temat tematu warto poruszyć. Dlaczego satanistów stawia się poniżej wyznawców innych religii? Katolicyzm np. w znacznym stopniu opiera się na kulcie życia, czynieniu dobra, szacunku, miłości itd. Innymi słowy na zasadach, na których zostało zbudowane m.in. współczesne prawo przez co z kolei widzimy obecnie świat w takim, a nie innym stanie. Chcąc, nie chcąc - ateiści żyjący we współczesnej cywilizacji, wtórują zasadom wywodzącym się z religii, których nie wyznają. Tyle, że na bardziej przyziemnym gruncie.

Sataniści z kolei wychodzą naprzeciw fundamentom istnienia obecnego świata. Hołdują złu, więc również mimowolnie zatrzymują lub nawet cofają jakikolwiek rozwój. Dla dobra nawet zróżnicowanego religijnie społeczeństwa, satanizm powinien więc być tłumiony już u podstaw.

A propo "trollingu" to wy ucieleśnienia miłości i dobroci mnie tutaj atakuje z czystą nienawiścią, a ja przecie nić przeciwko wam ofensywnego nie powiedziałem

1. Metale mają przymusowe makijaże i to oni jedzą koty :D

2. Czarna księga nakazuje szukać innych satanistów, jednoczyć się, dzielić się wiedza.

3. Tak tak zło wcielone ale jakoś nie widzę potrzeby się z wami kłócić

4. Odsyłam na pw i gg jeśli chodzi o kontakt

Ave

@up, akurat Jezus to akurat postać historyczna, a nie fikcyjna czy mityczna, więc w tej kwestii nie ma w co wierzyć - to fakt. Brak tak elementarnej wiedzy przy próbie rozmów o sprawach tej natury stawia Cię w raczej średnim świetle jako walczącego o swe prawa ateisty(?). Nick proponuję zmienić na nieWIEDZA czy coś.@ot, temat jest prawdopodobnie aktem marnego trollingu, ale temat tematu warto poruszyć. Dlaczego satanistów stawia się poniżej wyznawców innych religii? Katolicyzm np. w znacznym stopniu opiera się na kulcie życia, czynieniu dobra, szacunku, miłości itd. Innymi słowy na zasadach, na których zostało zbudowane m.in. współczesne prawo przez co z kolei widzimy obecnie świat w takim, a nie innym stanie. Chcąc, nie chcąc - ateiści żyjący we współczesnej cywilizacji, wtórują zasadom wywodzącym się z religii, których nie wyznają. Tyle, że na bardziej przyziemnym gruncie.Sataniści z kolei wychodzą naprzeciw fundamentom istnienia obecnego świata. Hołdują złu, więc również mimowolnie zatrzymują lub nawet cofają jakikolwiek rozwój. Dla dobra nawet zróżnicowanego religijnie społeczeństwa, satanizm powinien więc być tłumiony już u podstaw.

Fakt faktem, iz jest to postac historyczna, ale to wciaz nie robi z niego cudotworcy. Rownie dobrze mozna by stwierdzic, ze kobiety ktore palono na stosie to faktycznie byly wiedzmy. Warto zwrocic uwage na to, ze wiara opiera sie na zapisach sprzed 2000 lat, kiedy czlowiek mogl poprostu pokazac palcem do gory i powiedziec: "O, tam wlasnie jest Bog!". Przeciez i tak nikt mu wtedy nie udowodnilby ze to bzdura.

A gdzie ty tu nienawiść wyczuwasz? Zboczenia satanistyczne, na bank. Ja na ten przykład troszczę się o twoją duszę nieśmiertelną, oraz o moje pieniądze, bo jak cię zły wydrenuje to ktoś cię będzie musiał pochować/ utrzymać w pokoju bez klamek/ ew. w więźniu. ZA MOJE PIENIĄDZE.

@UP Kobiety palone na stosie to czasami były wieźmy, w Polsce od ok 12 lat zawód wiedźmy jest wpisany do rejestru zawodów. We Włoszech jest zarejestrowanych 100k wiedźm i czarowników, w Niemczech jest związek zawodowy czarownic, itd.Zainteresowałbyś się teologią to byś przestał gadać pierdoły. Ale nie, po co?

Najlepiej zróbcie jeszcze temat dla młodych EMO 10 sposobów jak zabić siebie i rodzinę albo jak zostać pedofilem(poradnik znajdziecie na forum mmorpg.org.pl) jesteście chorzy że w ogóle bierzecie udział w dyskusji na dany temat. Pamiętajcie jedno takie tematy nie powinny być wyświetlane na takim forum ponieważ nie każdy użytkownik jest tutaj pełnoletni i jeszcze zaszkodzicie sobie jak i innym.Chcecie pisać na ten temat no na FaceBook czy na GG ale moim zdaniem nie na takim forum. Pamiętajcie jedno nie ważne co piszecie i o czym piszecie ale niektóre tematy nie podlegają tabu ani komentarzy i mogą źle wpłynąć na drugą osobę.

Nie wiem czy dobrze Was odeśle ale punkt 1.3 w regulaminie chyba odnosi się do tego tematu.