Witam niedługo zmieniam operatora sieci który w umowie nie ma routera czyli nici z WiFi a aktualnie u mnie korzysta się z 3 laptopów Dlatego ludki może polecicie jakiś dobry no i oczywiscie nie za drogi router który będzie dawał silnny sygnał w całym mieszkaniu. Dodam ze mieszkanie mam 2 piętrowe do najdalszego kompa na ukoś gdzieś 5m ze 4 sciany nie za grube
Szukam routera :D
Jaki internet DSL/ADSL? Bo mogę dodać ze mam nie nówkę ADSL router
Będzie to teraz dialog wiec chyba DSL jak dobrze pamietam xd chyba ze juz w dialogu tez jest ADSL bedzie to na bank 20megowy net
U nich tak róznie bywa, masz na ich lini internet czy na lini telefonicznej?
vectre mialem na lini telefonicznej tutaj chyba bedzie tak samo xd bo to nowa dzielnica w miescie jeszcze sporo tutaj robia i w ogólnie mało operatorów jest...
edit: na umowie napisane jest ze bedzie to VDSL2
Prościej jest iść do sklepu i odpowiedni modem zakupić, oczywiście sprzedawca doradzi Tobie, który będzie odpowiedni. No chyba, że nie będzie wiedział - wtedy idź do innego sklepu, bo jeżeli sprzedawca nie zna się na rzeczy to nie warto.
może TP-Link?
Ja polecam wszelkiego rodzaju D-Link'i, korzystam już od jakiegoś czasu i zero lagów, no może z 1-2 na tydzień przy obciążeniu 24/7.
Ja mam TP-linka i sprawuje się znakomicie.
Również polecam TP-LINK. Sam używam i nie narzekam, zasięg również b.dobry. A co do modela to mam standardowy TL-WR340G cena jakieś ~ 70 zł w sklepie, na allegro pewnie taniej.
Polecam jakby co sklep komputronik, ja zamówiłem tam router i routery są tam tanie (wiem że drogi sklep, ale routery tam są bardzo tanie). Router kosztował z wifi 65zł nie byłem pewny co do niego bo miałem w planach inny ale wytłumaczył mi miły pan i bylo spoczko. Ogólnie bardzo polecam komputronik co do tych spraw.
jesli na łączu telefonicznym to tp link 8960N. mam i pokrywa 100m2 dom starej budowy cały i jeszcze kawałeczek podwórka.
Jeśli na łączu DSL to polecam tplink bodajże 1043. taki z 3 antenami. najlepszy w dobrej cenie poniżej 150 zł bodajże.
Wszystko przechodzi przez te same chińskie rączki - w razie problemów zawsze możesz zwrócić towar w ciągu 7dni Ja kupiłem jakiś no-name (3 lata temu) i z dość długimi przerwami działa do dziś
To nie te czasy gdy routery byly nowoscia i trzeba bylo faktycznie szukac na sieci ktory jest dobry a ktory jest do bani. Teraz to codzienność, wiec idziesz do komputerowego i mowisz ze chcesz rozsądny router a sprzedawca taki ci da. Napewno gowna nie dostaniesz .
To nie te czasy gdy routery byly nowoscia i trzeba bylo faktycznie szukac na sieci ktory jest dobry a ktory jest do bani. Teraz to codzienność, wiec idziesz do komputerowego i mowisz ze chcesz rozsądny router a sprzedawca taki ci da. Napewno gowna nie dostaniesz .
hahahahahahhaha. weź więcej nic nie mów. Sprzedawcy wciskają byle gówno byle by tylko magazyn wyczyścić, jakieś gówno w standardzie g albo n-lite bo im nie zeszło i frajer sie nadarzył.
Jak mam wydać hajs to po to mam internet, żeby poczytać.
A ty kup sobie router za 100 zł z jedną nieodkręcaną anteną i licz na to, że ci złapie zasięg wszędzie, a jak nie da to będzie ups. Bo taki ci pan polecił mistrz.
Kup któregoś tego tp link którego podałem kolego. Chyba, że masz ograniczony budżet to kombinuj taniej coś.
tp-link chyba najlepszy jak na swoją cenę
Witam niedługo zmieniam operatora sieci który w umowie nie ma routera czyli nici z WiFi a aktualnie u mnie korzysta się z 3 laptopów Dlatego ludki może polecicie jakiś dobry no i oczywiscie nie za drogi router który będzie dawał silnny sygnał w całym mieszkaniu. Dodam ze mieszkanie mam 2 piętrowe do najdalszego kompa na ukoś gdzieś 5m ze 4 sciany nie za grube