Szukam routera :D

Witam niedługo zmieniam operatora sieci który w umowie nie ma routera czyli nici z WiFi a aktualnie u mnie korzysta się z 3 laptopów :D Dlatego ludki może polecicie jakiś dobry no i oczywiscie nie za drogi router który będzie dawał silnny sygnał w całym mieszkaniu. Dodam ze mieszkanie mam 2 piętrowe do najdalszego kompa na ukoś gdzieś 5m ze 4 sciany nie za grube :D

Jaki internet DSL/ADSL? Bo mogę dodać ze mam nie nówkę ADSL router

Będzie to teraz dialog wiec chyba DSL jak dobrze pamietam xd chyba ze juz w dialogu tez jest ADSL bedzie to na bank 20megowy net

U nich tak róznie bywa, masz na ich lini internet czy na lini telefonicznej?

vectre mialem na lini telefonicznej tutaj chyba bedzie tak samo xd bo to nowa dzielnica w miescie jeszcze sporo tutaj robia i w ogólnie mało operatorów jest...

edit: na umowie napisane jest ze bedzie to VDSL2

Prościej jest iść do sklepu i odpowiedni modem zakupić, oczywiście sprzedawca doradzi Tobie, który będzie odpowiedni. No chyba, że nie będzie wiedział - wtedy idź do innego sklepu, bo jeżeli sprzedawca nie zna się na rzeczy to nie warto.

może TP-Link?

Ja polecam wszelkiego rodzaju D-Link'i, korzystam już od jakiegoś czasu i zero lagów, no może z 1-2 na tydzień przy obciążeniu 24/7.

Ja mam TP-linka i sprawuje się znakomicie.

Również polecam TP-LINK. Sam używam i nie narzekam, zasięg również b.dobry. A co do modela to mam standardowy TL-WR340G cena jakieś ~ 70 zł w sklepie, na allegro pewnie taniej.

Polecam jakby co sklep komputronik, ja zamówiłem tam router i routery są tam tanie (wiem że drogi sklep, ale routery tam są bardzo tanie). Router kosztował z wifi 65zł nie byłem pewny co do niego bo miałem w planach inny ale wytłumaczył mi miły pan i bylo spoczko. Ogólnie bardzo polecam komputronik co do tych spraw.

jesli na łączu telefonicznym to tp link 8960N. mam i pokrywa 100m2 dom starej budowy cały i jeszcze kawałeczek podwórka.

Jeśli na łączu DSL to polecam tplink bodajże 1043. taki z 3 antenami. najlepszy w dobrej cenie poniżej 150 zł bodajże.

Wszystko przechodzi przez te same chińskie rączki - w razie problemów zawsze możesz zwrócić towar w ciągu 7dni ;) Ja kupiłem jakiś no-name (3 lata temu) i z dość długimi przerwami działa do dziś

To nie te czasy gdy routery byly nowoscia i trzeba bylo faktycznie szukac na sieci ktory jest dobry a ktory jest do bani. Teraz to codzienność, wiec idziesz do komputerowego i mowisz ze chcesz rozsądny router a sprzedawca taki ci da. Napewno gowna nie dostaniesz :).

To nie te czasy gdy routery byly nowoscia i trzeba bylo faktycznie szukac na sieci ktory jest dobry a ktory jest do bani. Teraz to codzienność, wiec idziesz do komputerowego i mowisz ze chcesz rozsądny router a sprzedawca taki ci da. Napewno gowna nie dostaniesz .

hahahahahahhaha. weź więcej nic nie mów. Sprzedawcy wciskają byle gówno byle by tylko magazyn wyczyścić, jakieś gówno w standardzie g albo n-lite bo im nie zeszło i frajer sie nadarzył.

Jak mam wydać hajs to po to mam internet, żeby poczytać.

A ty kup sobie router za 100 zł z jedną nieodkręcaną anteną i licz na to, że ci złapie zasięg wszędzie, a jak nie da to będzie ups. Bo taki ci pan polecił mistrz.

Kup któregoś tego tp link którego podałem kolego. Chyba, że masz ograniczony budżet to kombinuj taniej coś.

Netgear http://webhosting.pl...rakcyjnej.cenie

tp-link chyba najlepszy jak na swoją cenę

Witam niedługo zmieniam operatora sieci który w umowie nie ma routera czyli nici z WiFi a aktualnie u mnie korzysta się z 3 laptopów :D Dlatego ludki może polecicie jakiś dobry no i oczywiscie nie za drogi router który będzie dawał silnny sygnał w całym mieszkaniu. Dodam ze mieszkanie mam 2 piętrowe do najdalszego kompa na ukoś gdzieś 5m ze 4 sciany nie za grube :D