Gatunek: Role Play
Sprzęt: win 10 64bit, Intel Core i5, 6gb ram, ATI AMD Radeon HD 7400M Series (w skrócie - pójdzie wszystko)
Cechy: Serwer/platforma/sesja z ambitnym poziomem RP (RP - stosowanie /me i /do, IC i OOC, itd.). Opis, szczegółowość/detaliczność akcji RP, nacisk na RP, poprawna kreacja postaci. Akcje /me i /do chciałbym by były rozbudowane. Nie patrzę na silnik rozgrywki, ma on dla mnie najmniejsze znaczenie (znikome, prawie zerowe).
Przypadły mi do gustu:
* Gothic Multiplayer - Sesje Role Play, Amilutsim, Midgard (oraz dodatkowo na zamkniętych serwerach wraz z grupkami graczy)
* Karcianki RPG - D&D (w miarę)
Nie przypadły mi do gustu:
* MTA - devgaming z ostatnich kilku miesięcy (w sumie od początku, lecz nie był wcześniej, aż tak zły)
* MTA - n4g - od zawsze, to czysta gra silnikowa, bez zastosowania czatów "/me i /do"
* Gothic Multiplayer/Gothic 2 Online - Blask Wojny, Fergana - wszelkiej maści "pseudole"
* GTA 5 - nie widziałem, żadnego RP'ka (z /me i /do), tylko same serwery z zastosowaniem gry silnikowej i micro
* Garry's Mod - nie widziałem, żadnego RP'ka (z /me i /do), tylko same serwery z zastosowaniem gry silnikowej i micro