Szukam rozbudowanej gry

Witam, od dawna kręci mi się pogłowie chęć zagrania w taką realistyczną grę, gdzie crafting jest bardzo rozbudowany i gdzie gra nie skupia się tylko na tym, żeby wszystkich pozabijać. Możliwość budowania budynków i innych rzeczy, hodowanie zwierząt oraz uprawianie roli. Wiem że ciężko o coś takiego, ale chciałem po prostu zapytać czy jest taka gra, która spełnia te warunki, a o której istnieniu nie miałem pojęcia :)

Seria the Sims

Seria the Sims

No dzięki, pomogłeś ;)

spróbuj stardew valley

W Ark nie ma tego wszystkiego?

Nie, no chyba ze chcesz hodować dinozaury :).

Zobacz Gloria Victis czy jakoś tak. Ponoć świat budowany przez graczy.

Dinozaur też zwierze :) Jest tam też bardziej realistycznie(Chociażby system ścinania drzew czy jedzenia). Jedyne czego(z wymienionych wymagań) ten tytuł nie ma to uprawiania roli.

Stardew Valley świetny, ale niestety od dawna niczego tam nie wprowadzili, po maksymalnie roku(czasu gry) będziesz miał już wszystko-jeśli więc szukasz czegoś na kilka dni dobrej gry to jak najbardziej, na ponad miesiąc niestety już nie.

Możesz też zobaczyć Primworld.

Była też jeszcze jedna gierka, jak przypomnę sobie tytuł to dam znać. Tyle, że tam twórcy mieli straszne podejście do graczy, tuż przed startem ogłosili, że gra będzie p2p. (Mam, chodziło o heaven and heart)

Na Ark to ja mam za słabego PCta :) niestety... Stardew Valley graaaałem bardzo dużo aż się przejadło :)
Zobaczę to Primworld. Dodatkowo grałem też dużo w Dofusa oraz Wakfu tylko że to jest nie to czego szukam.
Przypadło mi do gustu jeszcze Life is Feudal, które kupiłem sobie na Steamie, ale po pierwsze nie miałem dużego pojęcia w tej grze i nie mogłem znaleźć odpowiednich ludzi którzy grali by na poważnie, a do tego z FPSami miałem lekki problem ;/

A sprawdzałeś Albion?

wurm online gra trudna i czasochłonna ale ma sporo zalet jeśli masz chęci możesz robić masę rzeczy, marzy ci sie zamek pośrodku jeziora ? w czym problem usyp sobie wyspę i buduj co chcesz i jak chcesz wszystko zależny tylko od twej wyobraźni i skilla ,domy nie musza wcale wyglądać jakoś typowo w formie kwadratu czy prostokąta możesz zrobić dom wyglądający jak tylko zechcesz dajmy na to w kształcie litery E i ta litera wcale nie musi leżeć na ziemi może sobie stać w pionie .

Minecraft

RimWorld/Starbound

Salem The Game

http://www.salemthegame.com/

Witam, od dawna kręci mi się pogłowie chęć zagrania w taką realistyczną grę, gdzie crafting jest bardzo rozbudowany i gdzie gra nie skupia się tylko na tym, żeby wszystkich pozabijać. Możliwość budowania budynków i innych rzeczy, hodowanie zwierząt oraz uprawianie roli. Wiem że ciężko o coś takiego, ale chciałem po prostu zapytać czy jest taka gra, która spełnia te warunki, a o której istnieniu nie miałem pojęcia :)