Szukam RPG/hack&slashy

Witam , tak jak w temacie

Przeszedłem

Skyrim*

Morrowind*

Diablo 1,2,3*

Torchlight*

Gothic 1*,2*,3 (4 odpada )

Baldur's Gate ( chyba wszystkie części ;D)

MMO które grałem przez dłuższy czas ale mi się po prostu znudziły

Metin2

Tibia

Runes of magic^

WoW^

LoL

4Story

Via WWW

Drakensang

Darkorbit

i pewnie pare innych , jeśli możecie podawajcie swoje (najlepiej hns i rpg ale inne gry też mogą być)

Ważna fabuła (byle nie coś w stylu left 4 dead że idzie sie i się sieka , gra ma być po prostu wciągająca)

*Gry które mile wspominam

Z hack & slashy:

Kingdom of Amalur (a'la Gothic/Elder Scrolls)

Starsze:

Divine Divinity - Hack & Slash skoncentrowany bardziej na fabule i dialogu, naprawdę kapitalny erpeg, ma też dwa sequele (Beyond Divinity i Ego Dragonis) ale niezbyt je polecam.

Evil Islands - Chyba najlepszy rosyjski eRPGeg, mocno pokręcona fabuła.

Neverwinter Nights/Icewind Dale - Bazujące na D&D.

Kurcze zaryzykowałbym zaproponowanie dwóch gier... jedno jest czystym, przyjemnym cRPG - Fallout: New Vegas (uchroń siebie i nie graj w F3, NV jest imho o niebo lepsze) jeśli postapokaliptyczne klimaty Ci odpowiadają lub Borderlands (to jest co prawdziej bardziej FPS z elementami rpg - ale fabuła i klimat po prostu zabijają + po pachy w krwi i flakach) .

FATE -> Trochę bardziej kolorowa podróbka Diablo

Fallout 3 -> Chrzań główną historię, nic ciekawego nie wnosi, a zadania poboczne i lokacje są dość ciekawe. Polecam do tego moda Realistic Weapon Damage (strzelanie w super trwałą i zabranie 5 pktów życia mnie nie kręci) + zwiększoną wytrzymałość sprzętu + jakiś mod, który urealnia strzały krytyczne przy śmierci (w końcu strzały z pistoletu nie zawsze odrywają ręce, nogi i głowę...).

Fallout New Vegas -> tak jak wyżej, ale ze znacznie lepszą historią gry. Imo trochę za dużo ograniczeń na początku ,z jednej strony jesteś otoczony przez insekty prawie tak samo potężne jak Szpony Śmierci... nie muszę mówić jak to się kończy bez snajperki? No i jak w przypadku ochroniarki są prawie nieruszalne bez RWD na normalu...

Dead Island -> Jeśli wykaszanie zombiaków ci się podoba, to jak najbardziej polecam. Niestety dzięki dziwnemu systemowi gry, szybko mnie znudziła. Przypomina trochę takie MMO... (co jest trochę na minus, no ale nic)

Oblivion -> Nie podawałeś, jeśli by wyrzucić główną historię... to daje radę.

Ja mogę polecić:

akcja-rpg - "E.Y.E: Divine Cybermancy" (http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=13281)

I z czystym sumieniem imo. klasyk rpg całą serię "Icewind Dale"

Ja polece ci Fable,drugi po Gothicu wg. mnie najlepsze RPG.

Czekaj na Path of Exile lub Torchlight 2

@Qorisend

Ta czekaj sobie do PoE albo torglicht 2, łatwo powiedzieć szczególnie że żadna z tych gier nie wyjdzie wcześniej niż za 2 miechy, więc w co do tego czasu koleś ma grać ?

A z RPG które mogę polecić to sprawdź sobie Dungeon Siege (wszystkie części). Przyjemna gierka z możliwością grania w Co-Op z znajomymi, gdyby akurat naszła cię taka ochota ;p Ciekawe w grze jest też to że klasa postaci zmienia się w zależności od stylu gry postacią (nie wybierasz jej na starcie), np. walczysz mieczem więc jesteś rycerzem, rozwiniesz się jeszcze trochę w magi leczenie i automatycznie stajesz się palladynem, itp.

Magicka. Grałam - polecam. Zwłaszcza w Co-opie.

Magicka jest mega fajna ze względu na swój unikalny system skilli.

Jeśli chodzi o hack n' slash z ciekawą fabułą to muszę dopisać Devil May Cry.

Na PC oficjalnie, jest 3 i 4 ale w 1 i 2 można zagrać na emulatorze jak komuś bardzo zależy ;)

Fabuła jakaś jest, ale ważniejszy jest system walki który jest bardzo dynamiczny.

Gry nie są może za długie ale grając z umiarem na tydzień, może dwa wystarczą.

A z RPG mogę Ci polecić Sacred'a ( w 2 nie grałem więc nie ruszam tematu )

Gra fajna, jest jakaś fabuła którą się chwilami gubi ( aczkolwiek jest )

Zacnie klika się w moby i ma klimat który wciąga nawet po latach od premiery.

Numero 2 Titan Quest ( + Immortal Throne ).

Zalety praktycznie j.w. + jakieś tam nawiązanie do mitologii ( jak dla mnie to jest plus :P ).

Proste najlepszą z najlepszych będzie oczywiście Dragon Age a później Dragon Age 2.Jak dla mnie pierwsza część tej serii jest po prostu niesamowita wciągająca fabularne ze wspaniałymi dialogami. Do tego tytułu będę wracał na pewno nawet po kilku latach.

Z RPGów polecam oprócz tego: Two Worlds - naprawdę warto zagrać.

A ja polecam Dragon Age Poczatek, Wiedzmin 2, Sacred 2, Mass Effect 2 oraz Lotro (lord of the rings online)

Heh, cos duzo "2" jest w tytulach polecanych przeze mnie xD

Witam , tak jak w temacie

Przeszedłem

Skyrim*

Morrowind*

Diablo 1,2,3*

Torchlight*

Gothic 1*,2*,3 (4 odpada )

Baldur's Gate ( chyba wszystkie części ;D)

MMO które grałem przez dłuższy czas ale mi się po prostu znudziły

Metin2

Tibia

Runes of magic^

WoW^

LoL

4Story

Via WWW

Drakensang

Darkorbit

i pewnie pare innych , jeśli możecie podawajcie swoje (najlepiej hns i rpg ale inne gry też mogą być)

Ważna fabuła (byle nie coś w stylu left 4 dead że idzie sie i się sieka , gra ma być po prostu wciągająca)

*Gry które mile wspominam