Szukam RPG

Witam.

Poszukuje jakiegos fajnego RPGa. Jaki klimaty mi sie podobaja?

-Gothic 1,2,3

-Skyrim

-Fable

Chodzi mi o cos w miare nowego. Moze byc 2d. Gralem w Dragon Age 2, odgrzewane mapy mnie odepchnely. W Wiedzmina tez gralem, srednio mi przypadł do gustu. W Risena też grałem.

Pozdrawiam

Dam Ci radę: olej współczesne "rpg". Załatw sobie Tormenta albo Baldur's Gate'a, gwarantuje Ci, że dadzą 100x więcej przyjemności. A jeśli jeszcze nie grałeś w Planescape: Torment, to nadrób to, totalne arcydzieło.

Sam co jakiś czas odkurzam stare gry (Gothic I już się do tego wlicza, choć on za sobą pociąga też II + NK i III).

never winternights

hmmm moze jak lubisz diablo klie to moze titan quest

arcania

moze morrowind? na modach wyglada ladnie jest overhoul do grafy ladny

Kingdoms of Amalur, świetna gierka o której na pewno już słyszałeś, więc napisze tylko, że podobna do Fable. Niestety, brak polonizacji. Polecam tez Deus Ex i System Shock 2, ale to raczej nie twoje klimaty.

Btw. Rozumiem, że szukasz RPG, więc domyslam się, że Diablo i tego typu slasherki odpadają, ale i tak polece Titan Questa. Gra w krótkich, półgodzinnych dawkach daje radoche.

Możesz też sprawdzic Morrowinda, ale bugi, niektóre wkurwiające i beznadziejne pomysły i niewykorzystany potencjał szybko mnie odrzuciły.

Seria FF, Arcanum

Morrowind....grałem ponad rok i gra jak na tamte czasy świetna..ogromny świat( niestety monotonny)milion misji pobocznych które wg mnie są ciekawsze niż fabuła sprawiła iż zakochałem się w tej grze swego czasu

Wymieniłeś Dragon age 2 a zapytam się czy grałeś w jedynkę która zainspirowała mnie na długie godziny grania i sprawdzenie każdej rasy każdej klasy itp. Jeżeli chodzi o wiedźmina to mam nadzieje że także pisałeś o jedynce bo 2 jest strasznie nudna i leniwa. A od siebie dodam grę Fallout 3 dobra gra.

Dołączam się do wypowiedzi Durendala. Jeżeli chcesz poczuć prawdziwe RPG, klimat, świat to zagraj w stare tytuły. Torment, Icewind Dale, Baldur's Gate bardzo uwielbiałem serię Might & Magic VI- IX ,ale szczerze wątpię, czy chciałbyś grać w tak stare gry. Przede wszystkim mam na myśli Might & Magic bo VI to rok 1997 :)

no ale masz neverwinter to taki baldur (system DnD zachowany) ale w 3d i z nowszym rocznikiem

Jak wyżej. Starsze RPG są świetne. Osobiście polecam wszystkie gierki z uniwersum Forgotten Realms (Neverwinter Nights 1,2, Baldur's Gate'y, Icewind Dale itd.). Może Fallouty? Dark Messiah (of Might and Magic)? Chociaż to taki mniej rpg, bardziej action-rpg. Arcanum też jest niezłe, bo uwielbiam steampunkowy klimat. Poleciłbym też Mass Effect, ale to nie te klimaty. Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dam znać ;).

A ja ci polecam Wiedźmina 2 ;) Naprawdę gra wata uwagi ;D

no ale masz neverwinter to taki baldur (system DnD zachowany) ale w 3d i z nowszym rocznikiem

Neverwinter to HnS, a Baldur to RPG - taka tam drobna różnica.

Może w drugiej części jeszcze się starają robić jakieś pozory na to, że dialogi mają znaczenie, ale 1 polega tylko i wyłącznie na czyszczeniu map z potworów.

Dobre RPG idzie policzyć na palcach dłoni... Poleciłbym Ci właściwie zacząć od tych starszych gier.

- Baldur's Gate i Icewind Dale - są przeróżne mody poprawiające to i owo, jeżeli będziesz chciał przejść wszystko z dodatkami, to 150h gry murowane ;)

- TES - o ile jesteś hardcorowcem wszystkie części możesz przejść (1,2 jest chyba za darmo, legalnie do pobrania z tego co pamiętam)

- Fallout - klimat post-apokalipsy, 1 i 2 to poezja, a trójka... sam oceń

- Two World's - gra polsko-niemieckiego studia (są dwie części i jeden dodatek), NAPRAWDĘ POLECAM, trochę krótka.

- Gry z serii Star Wars - ja ostatnio próbowałem sobie odświeżyć serię, a tu zonk na Win7 nie chodzi ;/

- Neverwinter Nights - grałem tylko w 2 i wydawała mi się bardzo dobra

A tak poza tym to: http://www.gry-online.pl/S015.asp?KAT=8 i http://www.gry-online.pl/S015.asp?KAT=6 miłego szukania

Neverwinter jest nudny jak cholera i bez pomysłu, a Icewind Dale to nie rpg, tylko czysta napierniczanka. Praktycznie sama walka, zero dialogów.

Jeśli nie razi ciebie grafika 2D z iziometrycznym rzutem, a lubisz zawiłą trzymającą się kupy i bardzo ciekawą fabułę to polecam tobie Baldur's Gate 2 Cienie Amn, Icwind Dale 2 i Planescape Torment. Icewind jest najłatwiejszy z tych gier co wymieniłem i grafika nie wali ostro po gałach więc polcam tobie na początek. Jeśli spodobał ci się Skyrim to jak najbardziej powinieneś zagrać w Morrowind, która w moim subiektywnym odczuciu jest najlepszą częścią serii The Elder Scrols. Jeśli grałeś w DA2 i nie grałeś w 1 to powinieneś obadać pierwszą część, jest o niebo lepsza od 2. Obadaj też koniecznie grę "NOX" która już ma sporo latek ale jest super. Z nowszych gier powinieś sprawdzić Mass Efect ale koniecznie od 1 części i Deus EX: Human Revolution, są to gry umieszczone w przyszłości, więcej tam cybernetyki implantów, laserów i innych dupereli związanych z Gwiezdnymi Wojnami niż mieczy, ale potrafi wciągnąć. Z tego wszystkieo co wymieniłem na 1 ogień obadaj Icewind Dale 2.

A ja bym klasykę podsumował w ten sposób:

Icewind Dale I i II - nacisk położony na walkę, w mniejszym stopniu na dialogi.

Baldur's Gate - wyrównany nacisk na walkę i dialogi.

Planescape: Torment - nacisk położony na fabułę i dialogi, w mniejszym stopniu na walkę.

Zagraj sobie w spellforce najlepiej w część 1 chociaż 2 też nie jest najgorsza :>. Ta gra to połączenie strategi z rpg mówiąc szczerze spędziłem przy niej bardzo dużo czasu nawet po przejściu całej gry.

Mount&blade ogniem i mieczem świetne rpg osadzone w średniowieczu. gra świetna polecam i do jeszcze multi jest :D

M&B to nie rpg, tam nie ma żadnej fabuły ani dialogów, to co najwyżej gra akcji z elementami rpg, które ograniczają się do ekwipunku i statystyk postaci. ;F

Witam.

Poszukuje jakiegos fajnego RPGa. Jaki klimaty mi sie podobaja?

-Gothic 1,2,3

-Skyrim

-Fable

Chodzi mi o cos w miare nowego. Moze byc 2d. Gralem w Dragon Age 2, odgrzewane mapy mnie odepchnely. W Wiedzmina tez gralem, srednio mi przypadł do gustu. W Risena też grałem.

Pozdrawiam