Szukam RPG. :)

Ok Dungeon Defenders jest , zabawa przednia, teraz jakieś rpg z dużą ilością mieczy zbroii ale może być coś typu właśnie dungeon defenders (podobne graficznie)

Aha ! Titan quest mi się także podoba dziękuje Magarowi :P oraz Cię przeklinam za podanie tej strony ;o tyle fajnych rpg a nie wiem które wybrać :D

To jeszcze zostało tylko to graficznie podobne do dungeon defenders :P

czytac nie umiesz? single! Titan Questrisen mogl by byc spoko 2ga czesc zapowiada sie klimatycznie

Ty nie potrafisz czytać, to jest Jade Dynasty. O_o

Zastanow sie, czy chcesz gre RPG, czy kolorowa wydmuszke, bo roznica jest duza.

Nie wiem, NeverWinter nights 2 wyglada dosyc kolorowo, choc sama gra nie jest jakas wybitna, ale moze tobie sie spodoba. Walki w czasie rzeczywistym, choc opierajace sie na zasadach gry turowej.

Ktos wspomnial o Jade Empire, kolorowa gra z dynamicznym systemem wlaki, troche zrecznosciowa, ale jesli ci to nie przeszkadza, to warto zagrac. Do tego dochodzi ciekawy, orientalny klimat, ktory kojaco dziala nawet na tych, co to maja mdlosci na sama mysl o dalekim wschodzie.

KoTOR moze nie do konca pasuje do twojego opisu, a to z tego wzgledu, ze jest to Sci-Fi, ale sama gra nie jest mroczniasta (choc posiada takowe elementy), ale wiekszosc lokacji, w ktorych przyjdzie ci grac, jest bardzo kolorowa i do tego zroznicowana, bo w trakcie calej przygody "skacze" sie z planety na planete.

EDIT:

Jest pewna gra, ktora powinna ci sie spodobac, lecz zapomnialem jak sie zwala. Styl oprawy graficznej byl malo powazny, tak ssamo jak cala gra, bo jest ona parodia gatunku, jakim jest fantasy, ale juz same mechanizmy jak i rozgrywka, potraktowane zostaly calkiem powaznie. Wyszla nawet czesc druga, ale za Chiny nie moge przypomiec sobie, jak ta gra sie zwala. Jesli ktos z forumowiczow wie, to niech napisze, a bozia wynagrodzi w dzieciach.

Haha , ostatni tekst mnie dobił , chce rpg w grafice podobnej do DD :P , sci-fi ? ale pistolety , czy laserowe miecze i takie laserowe tarcze czy coś jak bounty hounds online ? aha...JE mi nie pasuje , nie przepadam za kung-fu , a NW n 2 też niezbyt ;/

Ten KoTOR to gra z uniwersum Star Wars, a wiec juz wiesz, jakiego typu jest to sci- fi.

Sprawdz gry:

The Baconing

Bastion

Costume Questn (od tworcow Psychonauts, wiec moze byc dobre)

Overlord I i II (ale to CHYBA bardziej RTS)

W gry te nie gralem, nie wiem czy sa dobre, ale z tego co pamietam, to Spawn/Freeq poleca Bastion.

Przedewszystkim on nie szuka RPG, tylko Hack n Slash'a / Dungeon crawler'a.

Diablo

Path of Exile

Dungeon Siege

Newerwinter nights

Sacred

Ogólnie to z tego gatunku poleciłbym Neverwinter, bo jest jakaś tam historia no i rozwój postaci jest bardzo rozbudowany, ale ogólnie to nie mój typ gier. ;]

Mój też nie , nie szukam h'n's tylko rpg , gdzie się questuje ale mapy są mega rozbudowane , są pustynie , są miejsca gdzie pełno śniegu , coś jak wow ! takie coś mi po głowie chodzi :)

Mój też nie , nie szukam h'n's tylko rpg , gdzie się questuje ale mapy są mega rozbudowane , są pustynie , są mapy gdzie pełno śniegu , coś jak wow ! takie mapy

Może oświecę:

Torchlight = 100% H'n'S

Nie rozumiesz, że on ci pokazał, że torchlight to hns? To nie ma nic wspólnego z RPG. Czekaj na torchlight 2 albo diablo 3- choć nadal mroczne w trochę bardziej kolorowej oprawie. Największe rpgi odrzucasz, więc mało można ci doradzić.

@down

Przecież napisał, że grał -.-

kingdoms of amalur reckoning rpg+hns tylko eng fajnie znac bo fabula nawet nie najgorsza sam gralem 36 poz mag + możliwosc zmiany klasy na inna w trakcie gry.]

Offtop, ale dostaje pierdolca, ak ktoś nie odróżnia HnS od RPG

HnS:

-Diablo

-Titan Quest

-Sacred

RPG

-Gothic

-The Elder Scrools

-Baldur gate (moim zdaniem)

boże....Chłopie , to jest temat o tym że szukam rpg dla siebie a nie by mi wytłumaczyć co to H'n's czy rpg...

Może Bastion? Styl graficzny jak i sama gra mnie zachwyciła. To ma w sobie coś magicznego + ta muzyka... Nie jest to czysty RPG, ale jakieś tam elementy ma, może ci się spodoba. Aha, jeszcze to, o czym wspomniał Dzz. Chyba mam na myśli to samo co ty, ale również wypadł mi tytuł :P .

Także mogę polecić Bastion. Na pewno spodoba Ci się grafika. Co do Overlord'a to nie, nie jest to RTS :D

Aby nie zakładać nowego tematu: W Divitinty II można się zmieniać w smoka tylko w wybranych miejscach, czy kiedy się chce? Sorka za offtop

Hmm...

Walka w rpg to z reguły jest turowa albo opierająca się na aktywnej pauzie i dobieraniu odpowiednich ruchów...

Kingdoms of Amalur : Reckoning to połączenie H'n'S i troszkę RPG.

Mówisz, że szukasz RPG gdzie będzie bardzo duży świat, kolorowa grafika pełno Zbroi Mieczy etc. Nie wiem jak wyglądają twoje relacje z Oblivionem, ale powinien ci podejść(po modach oczywiście :) ). Nic innego do głowy mi nie przychodzi bo zwyczajnie takich gier się nie wydaje u nas, prędzej u Japończyków bo to oni uwielbiają rpgi, w których bohater (bohaterka ?!) skacze po ścianach, macha 4 metrową kosą, używa super-uber-pro czarów, od których można dostać oczopląsu.

To czego ty wymagasz spełnia tylko i wyłącznie MMO. ;)

Mogę ci jeszcze polecić Mass Effect, ale tam nie ma broni białej i blasterów. :>

Wiesz, jak mu się nie spodobał Skyrim, to wątpię, żeby polubił Obliviona :D Zawsze możesz poczekać na Cube Worlds, bo to na 100% Ci się spodoba :P

Witajcie ! , jako iż nudzą mnie MMO postanowiłem pograć trochę w single. :)

Gra musi cechować się :

- Odrobinką dynamiki (nie musi być jakaś super koxowata, wystarczy by walka nie była turowa)

- Dużą ilością map ;P

- Było by fajnie gdyby było od cholery zbroi oraz broni (Muszą wyglądać typu fantasty np. To. )

- Musi być przebajeczona , coś typu mapy jak avatar , latające wysepki.

- Podobna do aiona (chodzi tylko o miejsca)

- Enchanting (kocham jak bronie się świecą)

- Crafting (nie konieczny)

- Fajne skille lub combo (nie konieczne)

Przypadły do gustu :

- Kingdoms of alaur: Reckoning

- Torchlight

Nie przypadły :

-Wiedźmin 1,2

-Two Worlds 1,2

-Skyrim

-Gothic 1,2,3,4

Z góry dziękuje ;P

Aaaa ! . Sprzęt

2gb ramu (6 z przerobionym dyskiem)

Radeon 5500 HD