Szukam RPG. :)

Witajcie ! , jako iż nudzą mnie MMO postanowiłem pograć trochę w single. :)

Gra musi cechować się :

- Odrobinką dynamiki (nie musi być jakaś super koxowata, wystarczy by walka nie była turowa)

- Dużą ilością map ;P

- Było by fajnie gdyby było od cholery zbroi oraz broni (Muszą wyglądać typu fantasty np. To. )

- Musi być przebajeczona , coś typu mapy jak avatar , latające wysepki.

- Podobna do aiona (chodzi tylko o miejsca)

- Enchanting (kocham jak bronie się świecą)

- Crafting (nie konieczny)

- Fajne skille lub combo (nie konieczne)

Przypadły do gustu :

- Kingdoms of alaur: Reckoning

- Torchlight

Nie przypadły :

-Wiedźmin 1,2

-Two Worlds 1,2

-Skyrim

-Gothic 1,2,3,4

Z góry dziękuje ;P

Aaaa ! . Sprzęt

2gb ramu (6 z przerobionym dyskiem)

Radeon 5500 HD

Procek 2x2.2

Nie wiem czemu ale jeżeli nie podoba ci się Gothic czy Wiedźmin to raczej mnie ma gry dla twojego gustu i to jeszcze RPG. Gothic jest jednym z lepszych rpg w jakie grałem i będę grał. A jeżeli coś szukasz to tylko na pewno 2D. Trochę nie rozumiem Ciebie ale to szczegół jeżeli chodzi o inne tytuł to może Dragon Age 1,2

Nie wiem czemu ale jeżeli nie podoba ci się Gothic czy Wiedźmin to raczej mnie ma gry dla twojego gustu i to jeszcze RPG. Gothic jest jednym z lepszych rpg w jakie grałem i będę grał. A jeżeli coś szukasz to tylko na pewno 2D. Trochę nie rozumiem Ciebie ale to szczegół jeżeli chodzi o inne tytuł to może Dragon Age 1,2

Nie sądziłem, że hejting pojawi się już w pierwszym komencie. Co nim wzniosłeś? Nic.

Polecam Fable. Według wielu osób, Amalur to właśnie pełnoprawny Fable 2 :D Do tego seria Final Fantasy, mi osobiście nie przypadła do gustu, ale tak czytam twoje wymagania, i może ci się spodobać. Ale niestety, emulator konieczny.

Aaaaa zapomniałem dodać , tego też nie lubię , po prostu podobają mi się gry tupu Aion , wow , są bogate w kolory , dużo zbroi i broni, i mega przedobrzone fantastyką.

Co lubię :)

Da 1,2 , gothic 1-4 , wiesiek 1,2 to nie gry dla mnie , są dla mnie przymrocznawe. Wole coś typu Final Fantasy 12 ;P

@edit Co do postu niżej tego Hejtera , Grałem w fable, ale po prostu jakoś nie lubię w to grać , wygląda serio ciekawie i pograłem u brata w fable 3 ale nie podoba mi się to że koleś ma gnata. ;/

Looknijcie :

Kingdoms of Alaur : Reckoning

To jest gra która mi się podoba i jest fantasty , wzorujcie się jeśli można prosić :)

Spróbuj Divine Divinity 2, Risen 1, 2... A jak nie to to na prawdę nie wiem, bo taką "przebajecznioną" kolorystyką cechują się właśnie mmorpg..

Jeśli lubisz High-Fantasy to do głowy mi przychodzi:

Ys (ostatnia część na PC ma podtytuł "Oath in Felghana" bodaj, japoński hack n' slash)

Septerra Core (Baardzo stary ale nadal jary erpeg na PC deczko wzorowany na Final Fantasy) Edit: chyba odpada, turowa.

Risen (Duchowy następca Gothica, z tym że bardziej kolorowy/egzotyczny)

Na PC niestety mało wychodzi erpegów tego typu, gracze tutaj upodobali se "Mhhhroczne Fantasy"

@edit Co do postu niżej tego Hejtera , Grałem w fable, ale po prostu jakoś nie lubię w to grać , wygląda serio ciekawie i pograłem u brata w fable 3 ale nie podoba mi się to że koleś ma gnata. ;/

Ale Fable 3 ssie pałeczke bardziej niz Doda, i jest obrazą dla gatunku RPG. Only Fable - The lost chapters. Nie ma żadnych broni palnych. a skille wyglądaja zajefajnie, ogólnie fajna, przesłodzona grafika.

To może powiem tak :

Rosen 1,2 odpada z powodu grafiki i wyglądu zbroii

Fable the lost chapters - ma mało zbroi i mieczy (reszta epicko wygląda)

Divine divinity nie ogarniam lekko , na filmikach z YT tylko smokiem się lata , a ja bym jakimś elfem pograł :)

Ys - nielubie chińszczyzny ;(

Wiem jak wam podpowiedzieć oco mi dokładniej chodzi.

Nie lubie map typu : Las , mroczny las.

Lubie pustynie , dungeony przepierniczone kolorowymi kamieniami , fajne moobki , co do tej pustyni , to lubię mapy ze śniegiem typu :

1920-reckoning_alabastra.jpg

kingdoms-of-amalur-reckoning-guide-an-intro-to-quests-places-races-people-creatures-and-factions.jpg

Divine divinity nie ogarniam lekko , na filmikach z YT tylko smokiem się lata , a ja bym jakimś elfem pograł

Spok, grasz człowiekiem

divine-divinity-ego-draconis.jpg

Z możliwością zamiany w smoka.

Osoboście NIE-NA-WI-DZI-ŁEM Ego Dragonis, orginalny DD był trylion razy lepszy ale słyszałem że wypuścili "poprawioną" wersję tej gry (Podtytuł ma "Dragon Saga" bodaj.)

W sumie Ego Dragonis powinien ci przypaść do gustu, ale staraj się zagrać w tą poprawioną wersję.

d*pa za przeproszeniem , nie podoba mi się... Pobrałem i nie dla mnie .

Ehh... trudno tu cokolwiek doradzić.

Możesz spróbować Sacred 2, spełnia większość twoich wymogów, ewentualnie Dungeon Siege III, mimo, że to najgorsza część tej wspaniałej serii, to Tobie powinna się spodobać.

EDIT:Bym zapomniał, niedługo (chyba) powinien wyjść Torchlight 2, oczywiście jeśli tego nie przełożą.

Legend of Mana jest fajne, ale na PS1 wiec musisz emulca miec.

Koyiro mi pomógł :) oglądając filmiki z Dungeon Siege 3 , znalazłem Dungeon Defenders :) instaluje dzięki jeszcze raz za pomoc =)

Mi się wydaje że troszeczke te wymagania sprzeczne XD. Po jeśli RPG to raczej turówka,ale Drakensang by ci się mógł spodobać,tylko że turowy ;p Ale są cholernie

"przebajeczone" miejsca i maksymalne fantasy w fantasy ;D

Miałem polecić pokemony ale turówka.Hmmm lubisz Torchlight...jeśli nie przestraszy cię mrok i miliony mobów czekających na twoją śmierć to polecam Diablo 2.Może Skyrim?Jedno z najlepszych RPG na dzień dzisiejszy.

Przecież napisał że Skyrim mu sie nie podoba :D. Dungeon Defenders to fajna gierka, grałem kiedyś przez lana i powiem że zabawa przednia

Jade Empire?

http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=3969

Jade Empire?http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=3969

czytac nie umiesz? single!

Titan Quest

risen mogl by byc spoko 2ga czesc zapowiada sie klimatycznie

@UP ^^

Jade Empire to RPG i bardzo dobre godne polecenia dużo broni lecz w azjatyckim klimacie

a Jade Dynasty to mmo

@up zwracam honor

kurde zapomnialem o tej grze wogole ;p

http://www.gry-online.pl/encyklopedia-gier.asp?KAT=8 tu jest lista klasycznych rpg