Szukam RPG'a po polsku

Witam. Szukam RPG'a. Moje wymagania to:

- język polski ( wszystko nie tylko napisy )

- ciekawa fabuła

- opcja multiplayer ( internet ) i co-op ( internet )

Zależy mi na tym aby gra była warta swojej ceny. Mój PeCet: Core i3 3,3GHz, 4GB Ram, Radeon 6760HD

Cena najlepiej do 150zł, a gra dostępna w sklepie internetowym lub Media Expert, Carrefourze, Empiku (ew. w Biedronce ^^)

Pozdrawiam, Avi.

Polecam ci Dragon Age 1 jest to troche starsza gra ale jest cała PL, dubbing i napisy, a kupić możesz już za 50 zł, gra NIE posiada multiplayer

Popieram, Dragon Age to chyba najlepszy RPG w jaki grałem (i wciąż gram). Fabuła dosłownie miażdży.

Dragon Age i wiedzmin

Może Risen 1,2?

ME i wiedzmina mam na x360. Zastanawiałem się nad Risenem i Skyrimem, co wy na to?

Z tych dwóch gier risen jest trudniejszy a skyrim dłuższy i z lepszą grafiką. Jednak sam osobiście wybrałbym Dragonn Age. Z gier ktòre podałeś bardziej wole Skyrima ale to już według gustu.

Skyrim jest godny polecenia.

Polecam Mass Effect. Trylogia kosztuje ok 120pln, a czesto sa promocje 50% taniej. Epicka gra!

Risen i Risen 2, super gry.Polecam, zaliczyłem po 2 razy;d

Risen- za***ista fabuła, w miare ładna grafa, jest trudna. Skyrim- fabuła słaba grafika ładna, gra łatwa.

W Dragon Age fabuła miażdży? Nie powiedziałbym. Dla mnie to płytkie dialogi z głupimi wstawkami towarzyszy. A może po prostu tak płaczę, bo nie potrafię odnaleźć się w dzisiejszych RPG-ach i tęsknię za starymi?

Jeśli wybierasz między Risen a Skyrim, to bierz Risena. Risen to bardziej jak Gothic. Ma fajną fabułę, choć trochę schematyczną i przewidującą. Fajna muzyczka i mega klimat.

Risen 2, to dla mnie skok o wiek, mimo że bohater ten sam. Klimat nie podszedł, a mechanika walki jest Gothicowata do bólu, co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca w tych czasach.

Skyrima kupiłem. Każdy fan TES-ów wcześniej czy później, powinien kupić ten tytuł. Jeśli jednak z TES-ów pamiętasz tylko Morrowinda i niespecjalnie jesteś fanem tej serii, to nic nie straciłeś.

Skyrim jest dla mnie.... liniowy. To że gra ma otwarty świat, nie znaczy że jest sandboxem. Ten tytuł ma jakąś fabułę, robioną chyba w kiblu, 4 miesiące przed premierą. Wszystko jest powtarzalne, że nudzi się po kilku tygodniach. Może DLC są lepsze nie wiem, nie kupiłem.

Mi w Dragon Age bardzo podobało sie to że są tam 3 rasy a każda z nich ma troche inną historie i ciekawe nawiązania. Dlc do skyrima są w miare dobre przynajmniej Dragonborn a risen z pewnością jest troche trudny ale nardzo przyjemny. Wybór należy do autora

Zjadłem na RPG zębiska, więc może dorzucę swoje dwa grosze. W takiej oto kolejności:

Co do Risena, to gra warta polecenia. Dwójka jak dla mnie zdecydowanie lepsza niż jedynka? Powód? Dużo większy i ciekawszy obszar do gry, świetny morski klimat, gra bardzo świeża i nowa, więc dodatkowy plus. Jeśli nie odstrasza cie piracki klimat, to bierz w ciemno. Mi się ten brud i syf bardzo podobał. Mocne dialogi, ciekawa fabuła, mistrzowskie teksty, na prawdę jest w co grać.Nie uświadczysz tam nadmiernej epickości zmiksowanej z elfami,krasnoludami itd etc, ale jak dla mnie to wieeeelki plus. Ja się nad nią rozpływałem. Jedynka też niczego sobie, aczkolwiek czuć, że to nie był tak wielki i potężny projekt jak część druga.

Dragon Age? Jak najbardziej część pierwsza. Została w 2009 roku, "Grą roku w kategorii RPG". Wciąga, posiada rozbudowany multiplayer, bajkowa i duża produkcja. Jak dla mnie przegrywa z Risenem pod względem klimatu, ale jest z pewnością dłuższa.

Co do Skyrima, to zgadzam się z użytkownikiem VampirX4. Gra jest olbrzymia, wielka, czuć to w każdym aspekcie gry. Otwartość i mnogość opcji po prostu miażdży, natomiast fabułę ocenisz sam. Jak dla mnie to niestety lipna i bez polotu. Poprzednie części TES-a pod tym względem zdecydowanie lepsze.

Oprócz tego polecam oczywiście serie Gothic, ale spodziewam się, że w to grałeś. Jeśli nie, to nalegam, to trzeba poczuć. To tak samo jak z serią Baldur's Gate. Trzeba zagrać, trzeba przeżyć. Czy tego chcemy czy nie, tę gry stają się klasykami gatunki, czymś niedoścignionym, czymś co wytycza wzorce. ^_^

Jedynym dużym plusem skyrim jest że po przejściu głównego wątku fabularnego jest jeszcze bardzo wiele do robienia ale i tak po jakimś czasie się nudzi. Ogółem grafika mogła by być lepsza bo po wymaganiach myślałem że będzie ładniejsza. Zresztą ta gra jest banalnie prosta grając na normalu (czeladnik) zginąłem tylko ze 3 razy na początku. Risen fabułę ma bardzo fajną lecz niektórzy mówią że jest nudna chociaż ja tego nie dostrzegłem. Gierka jest trudna, trzeba być w walce cały czas skupiony bo zginiesz. Krajobraz miodzio wiele gier może się pod tym względem uczyć. Z tych dwóch zdecydowanie Risen, można go kupić za 30zł.

Dla mnie Risen jakoś nie podszedł, fanem Gothic'a też nie jestem. A na Skyrimie to się szczerzę zawiodłem - gra wydaje się wielka, otwarta, piękna, ale na dłuższą metę nudna. Przeszedłem gildię złodzieji, dostałem ładny, wykokszony secik i nie miałem już chęci brnięcia w to dalej.

Dragon Age? Jak najbardziej część pierwsza. Została w 2009 roku, "Grą roku w kategorii RPG". Wciąga, posiada rozbudowany multiplayer, bajkowa i duża produkcja. Jak dla mnie przegrywa z Risenem pod względem klimatu, ale jest z pewnością dłuższa.

Coś pomieszałeś:D

DA nie ma multi ani w grze, ani z modem.

Żadna z wymienionych powyżej gier nie posiada MP, więc nie spełnia 1 z 3 wymagań. Od siebie dodam Two Worlds 2. Ciekawa gra, wyszła z wrocławskiego studia, więc warto by wesprzeć ich kupnem tej gry :) Cały po polsku, niezła fabuła, co-op, tryb wiosek, jeden z lepszych systemów magii jakie widziałem (wiecie, mix czarów). Jeśli ktoś zraził się "jedynką", to polecam zagrać w "dwójkę". Pozycja bardzo ciekawa, przemierzamy i pustynie, i lasy, lochy czy czegokolwiek sobie zapragniesz :) Polecam z całego serca. Pozdrawiam

Witam. Szukam RPG'a. Moje wymagania to:

- język polski ( wszystko nie tylko napisy )

- ciekawa fabuła

- opcja multiplayer ( internet ) i co-op ( internet )

Zależy mi na tym aby gra była warta swojej ceny. Mój PeCet: Core i3 3,3GHz, 4GB Ram, Radeon 6760HD

Cena najlepiej do 150zł, a gra dostępna w sklepie internetowym lub Media Expert, Carrefourze, Empiku (ew. w Biedronce ^^)

Pozdrawiam, Avi.