Szukam RPG'a z łotrzykiem

Hej, tak jak w temacie, poszukuje RPG'a single-player (nieważne czy jRPG czy cRPG itd.) w którym mam możliwość zbudowania postaci pod typowego łotrzyka/rogala czyt. postać typowo archetypowa - ataki z zaskoczenia, backstaby, ukrywanie się w cieniu i te rzeczy... Odrobina magii mi nie przeszkadza, o ile to magia związana z ukrywaniem się, cieniem, iluzją itp.

A, mam nadzieję, że nikt nie wyskoczy mi z jakimiś pułapkami - te podchodzą pod dziedzinę rangera/huntsmana.

Grałem już w wiele ale wymienię parę tytułów: Skyrim, seria Dragon Age, Thief, Dishonored, Divinity Original Sin 2, Sacred 2, seria Assassin's Creed. Jeszcze pewnie coś się znajdzie ale nie mam do tego głowy/pamięci. Czekam na wasze propozycje :)

to jak grałeś w Sacred 2 to może powinieneś zacząć z całą serią? świetna gra :)

Neverwinter Night i ogolnie Dungeon&Dragon gry

Może south park stick of the truth, albo któreś fire emblemy. To drugie to bardziej taktyczna strategia z rpg, ale jobów jest dużo, na pewno będzie jakiś rouge.

ale ogólnie gry skradane, czy musi być konkretnie coś na wzór średniowiecza?

styx

thief the metal age

a takie inne skradanki to

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

manhunt

deus ex

izometryczne prowadzenie skradanej drużyny trylogia Commandos, robin hood legenda sherwood(znacznie łatwiejszy, ale miodzio), jeszcze nowy blade of shogun jest ale nie zagrałem jeszcze

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=28880 tyle ze gra turowa. Poza tym Styx jest spoko. Nowy Assassin dużo kładzie na skradanie, chociaż wykonanie tego woła o pomstę do nieba. Proponuje jeszcze się zainteresować tą produkcją http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=28913:)

Może nie single player ale i tak łotrzyk jest jednym z lepszych - neverwinter online. Masz backstaby, niewidkę, skille mają inne efekty w niewidce, ma teleporty za plecy przeciwnika itd.

Jeszcze jakiś łotrzyk był w kingdoms of amalur reckoning, aczkolwiek nie pamiętam jak tam wyglądał, musiałbyś wygooglować. Ale chyba też miał backstaby, skoki od lewej do prawej z cięciami itd

Najlepszy łotrzyk jakim grałem był w Kingdoms of Amalur, dynamiczna walka, super wykończenia i ogólnie mega łotrzyk :P jedyne co mi przeszkadzało to to, że jak się skradasz to możesz zabić niepostrzeżenie wroga który stoi ramie w ramię z innym wrogiem.

Kilka rodzajów broni, buildy i ogólnie przyjemny rozwój. Dodatkowo ciągle przyjemna dla oka grafika.

Tutaj filmik z łotrzyka pod daggery

Przepraszam, wypadało napisać - nie, nie szukam gier typu skradanek (chociaż bardzo je lubię) chodzi mi o gry w których właśnie mam poczuć satysfakcję, że zakradłem się do wroga i mu potężnego backstaba zasadziłem, by potem go dobić. Czy gra będzie turowa czy dynamiczna to mnie nie interesuje.

@FreeQ No właśnie, w Divinity:OS 2 grałem (dalej gram) świetnie zrobiony łotrzyk i możliwość rozbudowania pod magię/hunting. Co do serii Assassina to mi się już przejadła, zresztą wymieniłem te tytuły :P

@Bloofire A widzisz, zapomniałem dodać do spisu, grałem tam pod daggery ale pod koniec można świetny build zrobić pod 2h który kosi wszystko 3x lepiej i wspomniana wada, można podejść do wroga, który stoi przy swoim kumplu i go zabić, a ten drugi nic sobie z tego nie robi.

Najlepiej jeśli gra będzie w czasach stricte old-fantasy, czyli magia, miecze i topory - w moim wypadku sztylety. Czekam na dalsze propozycje, wśród tylu gier musi być chociaż jedna z długą zabawą i możliwością stworzenia postaci pod backstaby/stealth build.

Hej, tak jak w temacie, poszukuje RPG'a single-player (nieważne czy jRPG czy cRPG itd.) w którym mam możliwość zbudowania postaci pod typowego łotrzyka/rogala czyt. postać typowo archetypowa - ataki z zaskoczenia, backstaby, ukrywanie się w cieniu i te rzeczy... Odrobina magii mi nie przeszkadza, o ile to magia związana z ukrywaniem się, cieniem, iluzją itp.

A, mam nadzieję, że nikt nie wyskoczy mi z jakimiś pułapkami - te podchodzą pod dziedzinę rangera/huntsmana.

Grałem już w wiele ale wymienię parę tytułów: Skyrim, seria Dragon Age, Thief, Dishonored, Divinity Original Sin 2, Sacred 2, seria Assassin's Creed. Jeszcze pewnie coś się znajdzie ale nie mam do tego głowy/pamięci. Czekam na wasze propozycje :)