Witam tak jak w temacie szukam Gier RTs ekonomicznych..
W te które grałem i przypadły do gustu...
- Banished
- Settlers (seria)
- Simcity 4-5
Większość nie pamiętam, Chciał bym coś na długie godziny, Jeśli takowe są.
- Banished
- Settlers (seria)
- Simcity 4-5
Anno, Civilization
Alien Nations 2
Naprawdę świetny RTS stawiający na ekonomię.
Polecam pare niszowych kickstarterowych produkcji: RimWorld, KSP, Prison Architect. Jeśli masz natomiast dużo czasu i nie odstrasza Cię grafika to zagraj w Dwarf Fortress. Jeśli nauczysz się tej gry to nie będziesz chciał grać w nic innego jeśli chodzi o taki rodzaj gier rts. Jeśli potrzeba Ci jakaś pomoc w sprawie tych gier to śmiało wal do mnie
Jeśli jednak Dwarf fortress Cię odstraszy to polecam Gnomorię.
Polecam pare niszowych kickstarterowych produkcji: RimWorld, KSP, Prison Architect. Jeśli masz natomiast dużo czasu i nie odstrasza Cię grafika to zagraj w Dwarf Fortress. Jeśli nauczysz się tej gry to nie będziesz chciał grać w nic innego jeśli chodzi o taki rodzaj gier rts. Jeśli potrzeba Ci jakaś pomoc w sprawie tych gier to śmiało wal do mnie
Jeżeli Dwarf Fortress dla nowego gracza to tylko z texturpackiem Stonesense http://www.bay12forums.com/smf/index.php?PHPSESSID=57d03340d609430f0acb818406c42dd7&topic=106497
Grałem w Alien Nations stare ale super !-
Starcraft 2. Naprawdę masa zabawy.
Wciąga na długie godziny.... Ale...
Jest baaaaaaardzoo trudna!!
Banished nie jest żadnym RTSem ekonomicznym. To unowocześniona podróba Dwarf Fortness. Czyli rougelike.
Banished nie jest żadnym RTSem ekonomicznym. To unowocześniona podróba Dwarf Fortness. Czyli rougelike.
No masz racje to nie RTS to symulator ekonomiczny... nie wiem po co krytykujesz... nie masz nic do tematu, nie pisz.
Dzięki za propozycje sprawdzę wszystkie wymienione tytuły.
Seria Total War czyli, chronologicznie:
-Medieval 2 -średniowiecze, rycerze itp
-Empire -renesans, muszkieterzy, bitwy morskie
-Napoleon Cośtam, samodzielny dodatek do Empire'a
-Shogun 2 -średniowiecze w Japoni, samuraje itp
-Rome 2 -starożytność, ja tej części historii ani tej części gry nie lubię
Anno - najlepiej 1410
Civilization najlepiej 5
Tropico najnowsza jest 5, a one wszystkie są takie same
Twierdza 1,2,3 Krzyżowiec i nie długo wychodzi Krzyżowiec 2 z tego co wiem (najgorsza jest trójka)
The Guild 2 + dodatki
Sins of Solar Empire najlepiej Rebelion, bo najnowszy
East India Company
Patrician
Europa Universalis
Crusader Kings 2
PS.
Starcraft nie ma nic wspólnego z ekonomią.
Alien Nations 2 to była niezła gra.
Knights & Merchants
Cos dla lubiacych wyzwania - supreme commander forged aliance (W obliczu wroga - po polsku). Gra w polskiej wersji jezykowej, multi tez sie trzyma, nawet klucza nie trzeba miec bo oficjalne serwery padly ale sa nieoficjalne - http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,12224715,Wydawca_zamknal_serwery_Twojej_ukochanej_gry__Postaw.html . Tutaj podstawa to wlasnie ekonomia. Zapewnij dostateczny doplyw energii i masy by obsluzyly kilka fabryk, tarcz, radarow i jeszcze pozwalaly na budowe nowych budynkow czy ulepszenia. Z tym ze mozna sie zniechecic na samym poczatku bo trzeba naprawde ogarnac to wszystko. Nikt za pierwszym razem nie mial dobrych wynikow w tej grze (w sensie by nie dopuscic do wylaczenia calej bazy praktycznie ), ale wygrac sie da
.
- Banished
- Settlers (seria)
- Simcity 4-5