warlords battlercy 2,3 (4 moze ci pasowac). Reszte gier jakie znam to wlacznie czolgi no i sci fi. Radze sprawdzac tez inne tytuly. Ja np lubie tzara warlordsa wszystkie czesci, ground control 2, dawn of war wszystkei czesci.
Szukam RTS strategiczno/eko
Zagraj w Warlodrs battlecry III . Frakcji do gry pełno (ponad 10) rozgrywka wolniejsza niż w WC3 ale podobna i większa różnorodność
Nie mój klimat gierka i graficznie słaba. Tzar jest bardzo dobry, ale mamy już 2014r i fajnie byłoby zagrać w coś z nowszą grafiką i większą ilością funkcji, możliwości w grze. Wychodzi na to, że nic takiego nie ma. W zapowiedziach na najbliższe lata chyba też. Jedynie z tych wszystkich gier pozostaje mi sprawdzić Age of Empires III i może jakieś settlersy ;x
To może Polanie 2? Graficznie podobny do WC III i jeśli nie przeszkadza Ci to, że gra jest delikatnie niepoważna (podstawowy surowiec - mleko, worker - krowa, generał zwiększający morale - teściowa) to możesz spędzić przy niej trochę czasu.
A ja polece Podbój Rzymu bodajże z 2003.
Da się budować i jest lodzio miodzio
Kozacy II Bitwa o Europę. - ma świetną kampanię tzw. podbijasz po kolei "części" europy. - wiem że bardziej zależy Ci na budowaniu osady więc:
jest opcja też zrobienia tak jakby własnej gry i tam właśnie grając możesz budować osadę. Gra jest bardzo nastawiona na surowce i pomijając je masz również żywność (im więcej wojska tym szybciej ona spada) - zdobywasz ją poprzez podbijanie farm, czyli po prostu wieśniacy będę dla Ciebie pracowali, tak jest też w przypadku innych surowców.
Jednak co jak co, polecam kampanię bo jest świetna i wymaga dużego zastanowienia gdzie chcesz zaatakować / z kim chcesz zawrzeć sojusz / kogo chcesz unikać. To wszystko ma ogromne znaczenie bo "na hardkora i do przodu" się raczej nie da.
Poszukuję jakiejś ciekawej strategii polegającej głównie na budowaniu budynków, całej osady, ulepszaniu i rozbudowywaniu. Nic nowoczesnego, żadnych robotów, czołgów itd. najlepiej klimat średniowiecza ewentualnie z elementami fantasy. Oczywiście nie może zabraknąć walki z komputerem itd. najlepiej gdyby był do dyspozycji duży obszar terenu pod właśnie bitwę i rozbudowę.
Z tych co grałem i mi się spodobały lecz czegoś brakowało to lotr: bitwa o śródziemie, bardzo fajny start kiedy trzeba gromadzić surowce i rozbudowywać bazę jednocześnie tworzyć wojska. Minus to głównie taki, że trzeba wszystko robić bardzo szybko, omija się połowę rzeczy żeby zrobić spam i jak najszybciej skończyć mapę. Tak samo warcraft 3 itd. fajne strategie, ale nie chcę takiej gierki gdzie liczy się aby jak najszybciej zniszczyć wroga.. chyba, że rozgrywka na prawdę jest długa. Grałem też w settlers 7, ale te punkty zwycięstw czy coś takiego mnie odrzuciły. Nie chcę nic na czas. Tzar ciężar korony bardzo fajna, ale już strasznie stara.
Grafika, hmm.. nie chcę małych pixelowych ikonek z lotu ptaka, grafika najlepiej mniej więcej taka jak w boś