Jak w temacie. Szukam serwera prywatnego World Of Warcraft, który by posiadał customowe rasy. Najlepiej, żeby posiadał wszystkie rasy, które są aktualnie na globalu + przynajmniej kilka customowych jak np. Nagi, czy Tuskarry. Widziałem kilka takich serwerów, ale nie wiem jak u nich z grywalnością i stabilnością (czy ich zaraz nie wyłączą na amen, czy nie będzie wywalać co 3 sekundy itd.).
Ktoś z Was grał na tego typu serwerach/testował je? Możecie coś polecić?
Proszę bez odpowiedzi typu “wygoogluj Sobie”, ponieważ nie szukam pierwszego lepszego serwera i chciałbym także poznać waszą opinię na ich temat.
PS. Zmiany w fabule względem normalnego WoWa i jakieś zmiany w mechanice Mi nie przeszkadzają.
Szukam serwera WoW z customowymi rasami
Odświeżam
Heroes-WoW tam jest dużo customowych ras i content z MoP na dodatku Wotlk. Online ok. 1000, duże P2W, ale początkowe raidy można na luzie robić bez wydawania kasy. Lvl cap 255.
W sumie to chyba jedyny aktualnie działający priv z custom contentem, cała reszta niestety padła (a szkoda, bo tamte inne były mniej P2W niż to…)
Mogłabyś Mi napisać na czym konkretnie polega ten P2W i od którego mniej więcej levela zaczyna być odczuwalny?
PvP to Donor sety, które są bardzo złożone bo można je wielokrotnie ulepszać - oczywiście za duuża gotówkę. Z tego co pamiętam jedna cześć seta kosztuje 20 dolarów, a potem kolejne ulepszenia lecą już chyba w setkach, szczerze nie przeliczałam tego nigdy no bo mnie to nie interesowało.
Donor sety przede wszystkim dają przewagę w PvP i to masakryczną więc o wszelkich bg radzę zapomnieć bo tam biegają tylko donotorzy i zmiatają cię w ułamek sekundy.
Jeśli natomiast chodzi o PvE to są to raidy, ich lista prezentuje się tak:
Niedawno przebudowali ten system, dlatego też moje informacje mogą być nieco przestarzałe, ale tak “luźno” można robić do Tier 4 (Vault of Archavon), które dosyć długo się farmi. Wyżej zaczynają się schody i gdy szukają grupy do raidu to bardzo często zaczyna się tekst “only donor”. Nie twierdzę, że nie da się tego zrobić na zwyczajnym gearu, ale możesz mieć duży problem z progresowaniem bo po prostu nigdzie cię nie wezmą.
Są jeszcze World bossy, ale one wszystkie są raczej dla osób z gearem o wysokim tierze (aczkolwiek zależy który bo niektóre są stosunkowo słabe), bo innych po prostu oneshotują aoe.
P. S. Jako ciekawostkę dodam, że właścicielem serwera jest polak Ładny biznes kręci na tym serwerze.