Szukam singla rpg

Witam, szukam singla rpg, coś w klimacie średniowiecznym, ale fpsem nie pogardzę. Szukam gry w 3d, z normalną grafiką, taka z bioshocka i bordera jest jeszcze okej, ale niech mi tutaj nikt nie proponuje final fantasy.

Co przeszedłem:

- wieśki

- gothici

- riseny

-two worlds 2, gralem, nie przeszedlem

- mars war logs

- technomancer

Preferowałbym jakąś nowszą grę, nie chodzi mi tu o 2015/16 ale coś 2005+

Macie jakieś propozycje?

Dragon age,divinity i wszystkie the elder scrolls... trudno o jakiegoś mmorpga w stylu borderlandsa :/

Zapomniałem, w eldery i divinity też grałem, turówek nie chcę. Nie trafiają mi żadne indyki i 2,5/2d. Chciałbym po prostu coś pokroju gothica/wiedźmina.

Nie chodzi mi o mmorpg tylko o rpg. xD A bordera nawet nie przeszedłem bo był słaby, chodzi mi o to, że taki styl graficzny jest jeszcze okej.

@Sarathi te divinity sobie ogarnę, fable przeszedłem, a Dragon Age mnie zdziwił, byłem pewny, że on był turowy, jednak nie :D

@Karas5 Gothicowych modów dość trochę przeszedłem, aktualnie nie chce mi się w skyrima grac. ;p

@Hesoy masz rację, poe w ogóle mi nie podeszło, a na dark soulsy nie mam nerwów, może śmiesznie to brzmi, ale gra jest dla mnie za trudna, tak samo jak lords of the fallen

Mi chodzi o część Divinity II: Ego Draconis, a podobone jest nawet do gothica Dragon age... możesz sprawdzić też fable 1 anniversary (niestety innych części nie da się zdobyć) póki co nic innego nie wpada mi do głowy.

Zauważyłem że gustami wiele się nie różnimy i jedynie co mogę spróbować ci polecić to nie oficjalne dodatki do Gothica 1/2 Nk+. The Elder Scrolls mają natomiast mody które może będą potrafić cie na dłużej. Ja osobiście nie mogę do tej pory znaleźć Rpg'ow który mogłyby dorównać Serii Tes/Gothic/Risen czy Wiedzmina. Dlatego tak jak wspomniałem na początku, mody(Te fabularne) do Tes lub nie oficjalne dodatki do Gothica mogą ci się spodobać.

Edit: O właśnie bym zapomniał, ale kolega nade mną przypomniał tytuł który na 100% ci się spodoba. Fable :)

Z tego co czytam raczej ci nie podejdzie, ale i tak polecę pillars of eternity, kawał dobrego rpga. I jak nie grałeś jeszcze w dark soulsy to polecam i to bardzo.

Również polecę Dragon Age Inkwizycję.

Genialna gra, bardzo dobrze odebrana na świecie OPRÓCZ Polski, bo "jak w ogóle ktoś śmie porównywać jakąś do grę Wiedźmina".

Głównie dlatego, że wychodziło w podobnym czasie.

Ja bardziej niż Inkwizycję polecę Dragon Age: Początek. Według mnie jest ciekawsze i wracam do niego chętniej niż do Inkwizycji.

Dragon's Dogma: Dark Arisen. Gra ma bodajże 3 lata ale dopiero chyba w lutym tego roku ukazała się na komputery osobiste. Dobry RPG, polecam.

Moja propozycja to Kingdoms of Amalur: Reckoning( niestety oczojebna grafika nie wszystkim pasuje).

Wiele godzin spędzonych na tej grze, polecam wszystkim.

A weż ogarnij sobie:

- Neverwinter Nights 1/2

- Pillars of Eternity

- Mount and Blade: warband (w tego akurat nie grałem ale podobno fajne)

- Lords of The Fallen

- mój faworyt: Darkest Dungeon

A tu taki mały bonus odemnie :)

- Vampire: masquerade the bloodlines

- Knights of the old republic

- Mass Effect seria

- Deus Ex seria,teraz wychodzi nowa część,a grę da się przejść bez zabijania kogokolwiek

Również polecę Dragon Age Inkwizycję. 

Genialna gra, bardzo dobrze odebrana na świecie OPRÓCZ Polski.

DA:I to dla wielu okropny zawód,gra straciła pierwotny klimat dark fantazy,została uproszczona a o questach rodem z mmo szkoda gadać.

Grałem,widziałem,dobrze się bawiłem i lubię gierkę mimo wszystko ale mogło być dużo lepiej,ale już złość mnie zwieła jak zobaczyłem DLC w którym decydujemy już po całej sprawie z tym wielkim-złym-którego-nawet-imienia-nie-pamiętam-bo-był-totalnie-z-d*py (podobno przyszlajał się z dlc do 2) o losach inkwizycji,coś takiego raczej nie powinno się znajdować podstawce ? to jak dodatkowo płacić za zobaczenie zakończania filmu na który kupiliśmy bilet.

Jest nawet dobra,ale genialna to już za wiele powiedziane :)

Polityka wydawcy a sama gra to 2 różne rzeczy.

Ja zawsze oceniam całość z dodatkami nawet, gdy jest to wyzysk, bo to głównie wina wydawcy a nie twórcy.

Pomijam questy typu przynieś x mięsa, bo ich jest niewiele.

To 2 część DA straciła klimat, w Inkwizycji jest wiele mrocznych krain.

Zamykanie szczelin z której wychodzą demony o północy, gdzie jedynym światłem jest blask księżyca, a obok budzą się nieumarli to nie dark fantasy?

To, że krew leje się na prawo i lewo nie oznacza dark fantasy.

Zresztą to chyba indywidualne odczucie, więc...

Zresztą poziom trudności jest wysoki szczególnie, gdy włączymy sobie wszystkie próby.

Co do dark soulsów to początek może się wydawać zbyt trudny, ale jak już się wkręcisz się, znajdziesz odpowiadającą ci broń, poczujesz satysfakcje z zabicia bossa to fun gwarantowany. Polecam zacząć od scholar of the first sin , czyli ulepszona dwójka, jest na pewno prostsza pod paroma względami od jedynki(teleport po ogniskach od początku, a nie jak w jedynce od połowy gry w dodatku tylko na parę ognisk, w dwójce na wszystkie)

Jeśli nie przeszkadza ci granie po angielsku, to może totalna konwersje do skyrima? Endreal, mod... w sumie więcej niż mod można powiedzieć samodzielna gra na silniku skyrima i to za darmo, (trzeba mieć skyrima :D). Poszukaj na wielu stronach masz o tym informacje. Bardzo klimatyczne, dużo trudniejsze niż vanilla skyrim, bardzo dużo pozmieniane: drzewka perków, zmiana w obrażeniach broni, w zbrojach, zmiany w magi. Fabuła, wręcz zaskakująca :D

hmm sam mam problem co do rpg moim pierwszym rpg na pc był gothic pamiętam jak robiłem wszystkie prace w domu nawet wszystkie warzywa zjadałem na obiad żeby zarobić te kilka zł na grę była bodajże w super express czy coś takiego to było jakieś 12-13 lat temu , ale prawdą jest to że od tamtej pory nie ma rpg które by mnie tak bardzo wciągnęło jak Gothic

ale od siebie polecam: wiem że nie lubisz 2.5d aczkolwiek spróbuj te tytuły gdyż wciągną cię jak i mnie lecz nie tak bardzo jak w Gothicu

Sacred:

Fallout 2:

Neverwinter night 2

i coś 3d

Neverend

Gods: Kraina nieskończoności

a czkolwiek do GOthica 1 wyszło pełno modów które zmieniają grę w 100% w raz z fabułą

Witam, szukam singla rpg, coś w klimacie średniowiecznym, ale fpsem nie pogardzę. Szukam gry w 3d, z normalną grafiką, taka z bioshocka i bordera jest jeszcze okej, ale niech mi tutaj nikt nie proponuje final fantasy.

Co przeszedłem:

- wieśki

- gothici

- riseny

-two worlds 2, gralem, nie przeszedlem

- mars war logs

- technomancer

Preferowałbym jakąś nowszą grę, nie chodzi mi tu o 2015/16 ale coś 2005+

Macie jakieś propozycje?