Szukam słodkiego grindownika

Gatunek: MMORPG

Sprzęt: Poleci wszystko

Cechy: 
Spora populacja
Cukierkowa grafika choć to nie musi być spełnione
Dużo grindu i "lurowania" potworków
Enchantowanie
Zbieractwo

Przypadły mi do gustu: Lineage 2, Flyff, Rose Online, Kal Online, Mu Online, Maple Story, Ragnarok Online, WoW i cała reszta niegrindowa nie ma znaczenia.

Nie przypadły mi do gustu: Tera, BDO, SWTOR, Latale, 

Jestem mało wymagającą osobą, większość czasu obecnie mam zamiar poświęcać grze Albion Online, w pracy natomiast oglądałem filmiki z flyff i rose i mnie tak sentymentem wzięło więc dla odskoczni chciałbym pograć w jakiś taki bajkowy grindownik nieważne czy 2, 2.5 czy 3D. Jeśli mogę też prosić kogoś kto tu zajrzy i będzie się znał niech opiszę sytuacje we Flyff i Rose na officialach jak i privach. Jestem też otwarty na nowe tytuły. Pozdrawiam

Hum, Twin Saga?

A z całą pewnością Aurę Kingdom powinieneś spróbować. Najlepiej zacząć od priva. TS jest twórców AK, więc na swój sposób wystarczająco podobny.

nostale, polecam osobiście ;3

Jak dla mnie najlepszy grindownik na tą chwile to drakensang-online jednak jest to HnS rzut izometryczny, brak handlu, brak zbieractwa, brak cukierkowatości jednak grafika przyjemna , na end game grasz w party jednak dobra postać daje rade robić mapki solo (ale na to trzeba przeznaczyć sporą ilość czasu nie myl z portfelem bo to ci nie zapewni takiego kopa nawet jak byś wydał miliony, po prostu trzeba MOCNO GRINDOWAC i miec farta do itemków)

Spora populacja - jest, 2 serwery z MEGA populacja Heredur oraz Grimmag plus 3 z mniejszą w tym jeden PvP
Cukierkowa grafika choć to nie musi być spełnione - no cukierkowa grafika to to nie jest jednak ma coś w sobie przyjemnego ^^
Dużo grindu i "lurowania" potworków - Grind okropnie wielki, lurowanie mobków to poniekąd mozna tak to nazwać w końcu to HnS wojownik wbija się w stado mobów a reszta bije (aczkolwiek wojownik jest tutaj też bardzo mocny)
Enchantowanie - poniekąd jest nie ma tutaj +1-+9 czy coś w tym stylu tylko broń ma bonusy od 1 do 4 i rolujesz na end game to tak by wyszło jak najlepiej ^^
Zbieractwo - tylko zbieractwo itemków oraz rzeczy do ulepszania ich ^^

Trove? Grafika voxelowa, populacji też nie brakuje, niema czegoś takiego jak "lurowanie" potworków. Sama gra to praktycznie grind i nic więcej :D. Jak pod zbieractwo wchodzi kolekcjonowanie mountów, skrzydeł, smoków itp. to jest ;p. Co do enchantowania to ulepszanie własnego eq jest dosyć ograniczone i nie wymaga jakichś specjalnych umiejętności, ale dla nowego gracza troche zajmie wymaxowanie stellarowego gearu + wrzucenie do niego perełek. Obok gearu są też gemy, które dają więcej do statystyk niż samo eq ale gemów nie można wymieniać więc samemu trzeba je zdobywać. No i zdobycie "perfekcyjnych" gemów może troche zająć, ale jakoś niedługo ma wejść patch że będzie można rollować statystyki w gemach. Gra ma potężne RNG.

Sam się zastanawiam nad powrotem do flyffa :D

też poszukuje grindownika, poleciałem w 3D i chce wyprobowac Black Desert. Ale wiadomo, to już nie to samo.

Te pamiętne czasy we Flyffie, granie na dwa okienka, na jednym latał healer do buffow ;)

Oj powróciłbym, powrócił..

Polecam Albion Online, only grind, bardzo duuuuża populacja, crafting, enchant itp.

Gatunek: MMORPG

Sprzęt: Poleci wszystko

Cechy: 
Spora populacja
Cukierkowa grafika choć to nie musi być spełnione
Dużo grindu i "lurowania" potworków
Enchantowanie
Zbieractwo

Przypadły mi do gustu: Lineage 2, Flyff, Rose Online, Kal Online, Mu Online, Maple Story, Ragnarok Online, WoW i cała reszta niegrindowa nie ma znaczenia.

Nie przypadły mi do gustu: Tera, BDO, SWTOR, Latale, 

Jestem mało wymagającą osobą, większość czasu obecnie mam zamiar poświęcać grze Albion Online, w pracy natomiast oglądałem filmiki z flyff i rose i mnie tak sentymentem wzięło więc dla odskoczni chciałbym pograć w jakiś taki bajkowy grindownik nieważne czy 2, 2.5 czy 3D. Jeśli mogę też prosić kogoś kto tu zajrzy i będzie się znał niech opiszę sytuacje we Flyff i Rose na officialach jak i privach. Jestem też otwarty na nowe tytuły. Pozdrawiam