Szukam soczystego RTS

Cześć,

znudzony już grami online, tymi całymi lolami, cs'eami i tibiami zacząłem grać w :Podbój Rzymu: jako iż kiedyś w nią grałem zachwyciłem się nią

na trzy godziny... Dlatego szukam bardzo dobrego RTS, jednak! Nie chce budowania farm, zbierania plonów, czyszczenia ulic itp.

A więc czego chcę? Chcę RTS w którym typ surowców jest ograniczony np. Drewno, Metal, Jedzenie i koniec kropka, tak jak to było w Podbój Rzymu. Najlepiej klimaty średniowiecza, wikingów, no może jakieś fantasy, wojna na czołgi, samoloty ODPADAJĄ.

Jednocześnie mogłyby być dostępne ulepszenia budynków, jednostek, fortyfikacji itp.

Czyli... szukam RTS nastawionego na bawienie się w wojnę, nie chcę EKONOMI typu: Ilość mieszkańców spadła o 19, zkąd ja to znam ( :) )

Jednak chciałbym stawiać budowle na mapie

Grafikę, też przyjemną dla oka, nie chce 1pixelowych rycerzy, ale już 2 tak!

Przypadły mi do gustu:

Podbój Rzymu.

Nie przypadły mi do gustu:

Cała seria warhammera

Piszcie każdy tytuł który ma chociaż jedną z wymiennych cech. RTS przez via www odpadają bo są ta klikacze na max 30min.

Może seria total war

Knights and Merchants.

A tak a propos to nie można było po prostu edytować posta zamiast zakładać dwa tematy?

Można było, ale czy trzeba?

Knight and Merchant spróbuje

supreme commander

Warcraft 3, Starcraft 1,2, Battle Realms, Stronghold 1,Crusader i 2 była nawet znośna, Age of Empires 1,2,3, Age of Mythology :D Więcej mi z RTSów tego typu co podałeś nie przyszło do głowy :P

Kozacy powrót na wojnę? Dla mnie jeden z faniejszych RTS'ów

Rise of Nations: Gold Edition, 5 kampanii, można nawet na piracie ogarnąć multi przez GameRanger, ok. 20 nacji, fajny tutorial...

Cześć,

znudzony już grami online, tymi całymi lolami, cs'eami i tibiami zacząłem grać w :Podbój Rzymu: jako iż kiedyś w nią grałem zachwyciłem się nią

na trzy godziny... Dlatego szukam bardzo dobrego RTS, jednak! Nie chce budowania farm, zbierania plonów, czyszczenia ulic itp.

A więc czego chcę? Chcę RTS w którym typ surowców jest ograniczony np. Drewno, Metal, Jedzenie i koniec kropka, tak jak to było w Podbój Rzymu. Najlepiej klimaty średniowiecza, wikingów, no może jakieś fantasy, wojna na czołgi, samoloty ODPADAJĄ.

Jednocześnie mogłyby być dostępne ulepszenia budynków, jednostek, fortyfikacji itp.

Czyli... szukam RTS nastawionego na bawienie się w wojnę, nie chcę EKONOMI typu: Ilość mieszkańców spadła o 19, zkąd ja to znam ( :) )

Jednak chciałbym stawiać budowle na mapie

Grafikę, też przyjemną dla oka, nie chce 1pixelowych rycerzy, ale już 2 tak!

Przypadły mi do gustu:

Podbój Rzymu.

Nie przypadły mi do gustu:

Cała seria warhammera

Piszcie każdy tytuł który ma chociaż jedną z wymiennych cech. RTS przez via www odpadają bo są ta klikacze na max 30min.