Szukam specyficznej gry

Cześć - nie będę lał wody, poniżej wypunktowałem wymagania i przykładowe gry, szukam czegoś podobnego. Dziękuję za wszystkie propozycje.

*na PC (wymagania bez znaczenia, pójdzie wszystko)

*wsparcie dla Pada (mam ten z XBox'a, więc wszystko powinno być kompatybilne)

*single player

*zręcznościowa/akcji/h&s -> mało czytać, dużo robić

*względnie prosta (nie chce np. Dark Souls'a)

*plus ale nie wymóg za japoński dubbing

Toukiden Extreme - to jest dokładnie to o co mi chodzi - super gra 10/10

Fable - stara gra ale też świetna 10/10

Way of Samurai, Final Fantasy XIII/XIII-2, Final Fantasy 0HD - 7/10 nie do końca to ale blisko

Devil May Cry?

Diablo III + Ros jedyny minus to Pad ;p Możesz jeszcze spróbować Metal Gear Solid V : The Phantom Pain, Mad Max, Monster Hunter, GTA V, Fallout.

Darksiders,god of war albo coś z klasyków jak soul raver 1,2 / blood omen

@Yamiji

Devil May Cry

//hm to może być to sprawdzę

@Zemsta

Diablo III + Ros :P jedyny minus to Pad ;p Możesz jeszcze spróbować Metal Gear Solid V : The Phantom Pain, Mad Max, Monster Hunter ;p

//wróciłem do Diabła 3 ostatnio, mam już nawet 350 paragon w s4 ale to nie to czego szukam ;)

//MGS to nie to (choć MGR był ok), MM nie to, Monster Hunter wg. encyklopedii gier 2 edycje PC są tylko po japońsku a Online robią zupełnie inni ludzie, no i to online a nie single

@Barosz

Darksiders,god of war albo coś z klasyków jak soul raver 1,2 / blood omen

//Darksiders sprawdzę, GoW nie ma na PC raczej, te 'klasyki' są trochę za stare jak dla mnie

Metal Gear Rising oraz Blades of Time.

-Dynasty Warriors,

-Warriors Orochi

Gothic 1,2+nk,3,4

Risen 1,2,3

Kindom of Amalur: Reckoning

@Ketsuri

Metal Gear Rising oraz Blades of Time.

//przeszedłem obie

@Sidoh

-Dynasty Warriors,
-Warriors Orochi
//DW próbowałem i mi nie podeszło WO z tego co widzę po gameplay'u to to samo co DW
@FieryAngel
Gothic 1,2+nk,3,4
Risen 1,2,3
Kindom of Amalur: Reckoning
//Gothic nijak nie pasuje do wymagań podobnie jak Risen zresztą i tak przeszdłem. KoA sprawdzę

Ja osobiście polecałbym serię Prototype od Activision. Spełni wszystkie Pana wymagania , mało czytania dużo zabijania do tego całkiem przyjemny system rozwoju postaci i w współczesnych czasach (tak ,spokojnie można grać na Padzie)

w wypunktowanych grach wprawdzie nie zauważyłem gry w takim okresie czasowym ale... :)

X-Blades, BloodRayne 2, Star Wars: The Force Unleashed

Jak gra akcji to może Sniper Elite? Dodatkowo działa z padem od Xbox'a

Ninja Blade i seria Resident Evil.

Kingdoms of amalur. Chociaż ja ci polecam z całego serca dark souls spełnia wszystkie wymagania, oprócz jednego, ale to tak na prawdę kwestia czasu, aż się przyzwyczaisz do mechaniki i będzie się grało z przyjemnością.

Hmm, a moze znienawidzony przez wszystkich Dragon Age 2? Fabula byc jest (dla mnie to dosc dobra, w lubianym swiecie itd) ale wiekszosc narzeka ze to juz nie rpg tylko gra akcji wiec mozesz sprobowac, choc co do pada to nie gwarantuje czy zadziala bo nie uzywalem :)

Po za tym to moze Blazblue Calamity Trigger? Mordobicie, ale dosc dobre i na 90% jest wersja chinska/japonska, nie znam sie, azja to azja dla mnie xd.

Oooo, jeszcze jest cala seria Assassins Creed jesli nie ograles :D. Gra wrecz stworzona pod pada bo nawet jest taki uklad klawiszy w wersji pc (co grali wiedza jak to wyglada i o co chodzi) :)

@Alkadias

Ja osobiście polecałbym serię Prototype od Activision. Spełni wszystkie Pana wymagania , mało czytania dużo zabijania do tego całkiem przyjemny system rozwoju postaci i w współczesnych czasach (tak ,spokojnie można grać na Padzie)
w wypunktowanych grach wprawdzie nie zauważyłem gry w takim okresie czasowym ale... :)
//dzięki ale nie tego szukam
@Xardoks
X-Blades, BloodRayne 2, Star Wars: The Force Unleashed
//grałem w X-Blades, BloodRayne 2 mi się nie podoba, w SW też grałem
@przemslav
Jak gra akcji to może Sniper Elite? Dodatkowo działa z padem od Xbox'a
//nie tego szukam
@ZbieramTazosy
Ninja Blade i seria Resident Evil.
//NB nie podoba mi się, do RE mam uraz po 6
@hubcert
Kingdoms of amalur. Chociaż ja ci polecam z całego serca dark souls spełnia wszystkie wymagania, oprócz jednego, ale to tak na prawdę kwestia czasu, aż się przyzwyczaisz do mechaniki i będzie się grało z przyjemnością.
//@FieryAngel już polecał Kingdoms of Amalur więc pochwały za to nie dam ;) -- DS naprawdę nie chcę, wiem że gra jest dobra, popularna i wymagania w sumie spełnia ale po prostu to nie dla mnie
@Loor
Hmm, a moze znienawidzony przez wszystkich Dragon Age 2? Fabula byc jest (dla mnie to dosc dobra, w lubianym swiecie itd) ale wiekszosc narzeka ze to juz nie rpg tylko gra akcji wiec mozesz sprobowac, choc co do pada to nie gwarantuje czy zadziala bo nie uzywalem :)
Po za tym to moze Blazblue Calamity Trigger? Mordobicie, ale dosc dobre i na 90% jest wersja chinska/japonska, nie znam sie, azja to azja dla mnie xd.
Oooo, jeszcze jest cala seria Assassins Creed jesli nie ograles :D. Gra wrecz stworzona pod pada bo nawet jest taki uklad klawiszy w wersji pc (co grali wiedza jak to wyglada i o co chodzi) :)
//DA2 nie pasuje do wymagań, nie chce typowego RPG tylko coś bardziej podchodzącego pod bijatykę (tylko za chwile mi tu nie proponujcie DB, Naruto, SF, MK etc.) poza tym grałem we wszystkie części Dragon Age i do 2'jki nic nie mam, ok nie tak dobra jak 1 i 3 część ale jako gra i tak lepsza niż większość z gatunku. Blazblue Calamity Trigger - j/w. Assassins Creed - grałem w jedynkę, nie podoba mi się.

Bo Assassin Creed 1 jest akurat najgorszy. Natomiast 2 i dodatki(samodzielne te z Ezio) to już lepszy wypas. No i jeszcze Assassin Creed 3. Dodatkowo jak lubisz nawalanke to midlle earth Shadow of mordor. Jedyna dobra gra w klimatach Tolkiena :D. Ewentualnie Batmany arkham.

Monster Huntery na różnego rodzaju emulatorach, gry bliższej Toukidenowi nie znajdziesz na PC (chyba, że jesteś azjatą). Przy czym MH są trudniejsze :)

Cześć - nie będę lał wody, poniżej wypunktowałem wymagania i przykładowe gry, szukam czegoś podobnego. Dziękuję za wszystkie propozycje.

*na PC (wymagania bez znaczenia, pójdzie wszystko)

*wsparcie dla Pada (mam ten z XBox'a, więc wszystko powinno być kompatybilne)

*single player

*zręcznościowa/akcji/h&s -> mało czytać, dużo robić

*względnie prosta (nie chce np. Dark Souls'a)

*plus ale nie wymóg za japoński dubbing

Toukiden Extreme - to jest dokładnie to o co mi chodzi - super gra 10/10

Fable - stara gra ale też świetna 10/10

Way of Samurai, Final Fantasy XIII/XIII-2, Final Fantasy 0HD - 7/10 nie do końca to ale blisko