Witam poszukuje starej gry związanej z przestrzenią kosmiczną, ale wszystko po kolei. Gra była strategią zasady podobne jak w star craft wydobywasz surowce z planet wokół planet można budować budynki które spełniają funkcje i produkować jednostki. To tak z grubsza. A teraz rozpisze szczegóły.
W grze były 3 rasy:
*ludzie,
*obcy (mieli statek w kształcie litery W i jego umiejętnością było bodajże wypuszczenie chmury zielonego dymu statki były w odcieniach zieleni ),
*coś na kształt protosów cywilizacja rozwinięta do bardzo wysokiego poziomu jeżeli to nie była sztuczna AI. Statki posiadały maskowanie optyczne.
-Kampanie dało się rozegrać ze wszystkich 3 ras a każda kampania była inna dla danej rasy.
-Był tryb multiplayer.
-rzut kamery izometryczny
-gdzieś w kampanii ludzi w pewnym momencie kapitan wraz z najbliższą flotą zostają wessani do czarnej dziury i przerzuceni na inną część galaktyki
-dalej w kampanii ludzkiej (to było wcześniej niż fragment u góry) zostajemy zaatakowani przez obcych i pojawia się scena prawie jak wyrwana z filmu obcy.
Nie wiem co jeszcze mógłbym napisać może że ostatni raz pamiętam że widziałem tę grę w okolicy 2005/2004 r. Wtedy ta gra to było coś, ale niestety byłem zbyt mały żeby zrozumieć mechanikę a teraz chciałbym nadrobić zaległości. Z góry dzięki za pomoc.