Szukam strategii z rozbudowanym skirmishem

Jak w temacie szukam jakiejś strategii z rozbudowanym trybem potyczek/skirmishem do gry z komputerem - w których zdobywa się np: ulepszenia, poziomy za wygrywanie strać na mapkach z komputerem. Coś takiego jest w Age of Empires 3 - zdobywanie poziomów/punktów doświadczenia, ulepszanie stolicy, tworzenie własnej talii kart - szukam czegoś podobnego.

Grałeś w Settlers 7 jak nie to zagraj gra naprawde fajna

A może jakiś Total War, albo Rise of Nations(tylko, że to stara gra).

a w Settlers 7 jak wyglądają potyczki/skirmish, bo nie chodzi mi o kampanie. Total wary jakoś mi się nie podobają.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=14117 przeczytaj tutaj sobie za duzo mowic

Hmm jeżeli chodzi o zdobywanie poziomów, to polecam Warcrafta 3, tam za starcia na battle.net (chodzi mi o normalne potyczki, nie mapy 4fun) z innymi zdobywasz poziomy, i za np. 10 winów orkami masz ikonkę (avatara) z siepaczem, za 10 winów Night Elfami masz ikonkę archerki itd. w W3 bez dodatku zdobywasz takie ikonki do bodajże 1000 winów (jeśli się mylę to poprawcie mnie), a w W3 TFT zbierasz ikonki do 2500 winów (z tego co pamiętam), i dochodzą jeszcze ikonki z jednostkami płonącego legionu za zwycięstwa w turnijeach (których jest dość sporo na TFT, w RoCu już nie organizują).

Warhammer 40,000: Dawn of War plus wszystkie dodatki .... chodzi mi tu o ta wersje z 2005 chyba ...

no właśnie myślałem nad tą grą, tylko nie wiem właśnie jak tam skirmish wyglądał, czy też zdobywa się jakieś poziomy, nowe rzeczy w pojedynkach z komputerem.

Nieśmiertelna przynajmniej dla mnie seria Warlords Battlecry szczególnie III.

Masz Bohatera w kampanii którego ekwipujesz ulepszasz możesz używać magii sporo bonusów i na prawdę multum kombinacji.

Dodatkowo opcja weteranów w którym każda jednostka zdobywa doświadczenie po każdej potyczce możesz zrekrutować do swojej armii kilku weteranów aby pomogli ci wygrać grę.

Sporo ras i klas daje unikalne połączenia bohaterów i strategii.

Opis gry http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2600

Jak w temacie szukam jakiejś strategii z rozbudowanym trybem potyczek/skirmishem do gry z komputerem - w których zdobywa się np: ulepszenia, poziomy za wygrywanie strać na mapkach z komputerem. Coś takiego jest w Age of Empires 3 - zdobywanie poziomów/punktów doświadczenia, ulepszanie stolicy, tworzenie własnej talii kart - szukam czegoś podobnego.