Szukam survivala

Witam, cześć i czołem. Jak w temacie szukam gry survival z craftingiem i budowaniem własnej chatki. Gra do 50zł, gdyż tyle mogę wydać. Problem będzie z kartą graficzną, bo R7 200 series. TYLKO błagam, nie piszcie o wymienieniu karty, bo chwilowo nie mam takiej możliwości. Ważne, aby było jakieś ~30fps na medium ustawieniach. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź póki jeszcze jest wyprzedaż(choć nie wykluczam g2a). Możecie jeszcze napisać co sądzicie o 7 days to die i Don't starve together ORAZ Crashlands.

7 days to die

Siemanko.

Od siebie polecam Miscreated. Aktualnie kosztuje 9,99 eu, jest we wczesnym dostępie, więc na pewno poprawi się jeszcze optymalizacja, ale nie wiem jak by to chodziło na chwilę obecną na Twoim sprzęcie.

Jeżeli szukasz czegoś prostego, a nie koniecznie MMO to polecam How To Survive. Pierwsza częśc stoi 1,5 eu aktualnie na Steamie, zabawa jest przednia zwłaszcza z kimś znajomym (przyda się pad).

Z tego co wiem to w 7 Days to Die może grać na jednym serwie max 20 osób, kiedyś nawet było to max 8, ale nie wiem jak jest obecnie.

Jeżeli chodzi o inne gry to zachęcam do korzystania z wyszukiwarki na głównej stronie portalu:

* MMO

* Sieciówki

Pozdrówka. :)

Nie lubię rzeczy prostych, lubię się postarać, więc How to Survive odpada. Zaintrygowałeś mnie jednak Miscreated, a patrząc na krótki gameplay zainteresowałem się. Opisałbyś pokrótce, jak wygląda system housingu? Jak dla mnie jest to ważny element survivali. I jeszcze jak byś mógł to jak wygląda w grze noc, czy wyłazi więcej potworów i czy da sie jakoś przespać.

Zdecydowanie polecam 7 days to die. I na multi i singleplayer, gra jest świetna a najlepsze jest budowanie baz i systemów. Zajrzyj sobie na serię gościa na YT Games4Kickz.
Jest jeszcze singleplayer mianowicie Force of Nature. Dopiero sam początek, ale potencjał duży.
W Miscreated co prawda nie grałem, ale podobno na chwilę obecną mało broni, wpada 2 gości z siekierami i roznoszą nam bazę. Pewnie jak to skończą to będzie mocny tytuł, ale to tylko opinia jaką słyszałem.

Tylko pytanie, czy to uciągnie moja karta graficzna:/

http://www.systemrequirementslab.com/cyri

Co prawda suche info, ja nie raz miałem na czerwono a grałem na niskich. Ale sprawdzić wstępnie możesz.

Tsa, teoretycznie spełnia rekomenderowane wymagania :P

Ok, 7 days to die zakupiony :D

Nawet chodzi!

Jeżeli szukasz jeszcze czegoś innego, to z czystym sumieniem mogę polecić Ci Rusta (chyba 60 parę złotych kosztuje). Niestety w tym momencie nie pamiętam wymagań, więc ewentualnie będziesz musiał sprawdzić ;/

Grałem w ARK, Rust, Dayz (mod, czyli ten lepszy) i DayZ sa (czyli żart), 7 days to die i wiele innych, jednak nic nie wciągnęło mnie tak jak Subnautica (chociaż tam survival to raczej tylko ciągłe wpychanie sobie ryb do gardzieli) ale tutaj możesz mieć problem z płynnością, niemniej jednak, gra jest ciągle rozwijana, wiele się zmienia i moim zdaniem, naprawdę warto spróbować (tylko upewniłbym się najpierw czy będziesz w stanie grać)

Jednak! Niedawno natknąłem się na The Long Dark i jak dla mnie, gra zmiotła każdy inny pseudo survival. Nie ma tutaj budowania (poza jamą w śniegu i rozkładaniem śpiwora), nie uświadczysz zombie czy innego śmiecia, ba wszyscy ludzie są martwi. Za to sam aspekt przetrwania, ciągłe sranie w pory gdy usłyszysz wilka, panika, gdy biegnie na Ciebie niedźwiedź, furia, gdy w drodze do domu złapie Cię zamieć, temperatura spada do -30, Twoje buty i kurtka przemokły już wcześniej, teraz zamarzają, dostajesz odmrożeń, nie wiesz czy dotrzesz na miejsce. Zamieć staje się coraz silniejsza, teraz już nie widzisz gdzie idziesz, ogniska nie da rady rozpalić w takich warunkach, ręce skostniały, ciężko wykopać jamę w śniegu, by przeczekać. Udało się, jesteś w środku, osłonięty od wiatru..ale nadal jest zimno, a tu jeszcze nie wiadomo jak długo będzie trzeba czekać, a hipotermia już tuż tuż.

Tutaj może zakończę moją historię o wypadzie po drewno.

Jeżeli interesuje Cię sam aspekt przetrwania, walki z naturą, a nie zombie/obcymi/mutantami/motomyszami z marsa, to naprawdę polecam spróbować.

Witam, cześć i czołem. Jak w temacie szukam gry survival z craftingiem i budowaniem własnej chatki. Gra do 50zł, gdyż tyle mogę wydać. Problem będzie z kartą graficzną, bo R7 200 series. TYLKO błagam, nie piszcie o wymienieniu karty, bo chwilowo nie mam takiej możliwości. Ważne, aby było jakieś ~30fps na medium ustawieniach. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź póki jeszcze jest wyprzedaż(choć nie wykluczam g2a). Możecie jeszcze napisać co sądzicie o 7 days to die i Don't starve together ORAZ Crashlands.